پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

بی‌اختیاری اداری در زنان


آیا می‌دانید بی‌اختیاری ادراری در زنان، مسأله‌ای است که میلیون‌ها زن در جهان به آن مبتلا هستند و بیشتر این بیماران به علت شرم و حیا این مشکل خود را با کسی مطرح نمی‌نمایند؟ …

آیا می‌دانید بی‌اختیاری ادراری در زنان، مسأله‌ای است که میلیون‌ها زن در جهان به آن مبتلا هستند و بیشتر این بیماران به علت شرم و حیا این مشکل خود را با کسی مطرح نمی‌نمایند؟ آیا می‌دانید بسیاری از بی‌اختیاری‌های ادراری خفیف یا شدید، با درمان سرپائی نیز قابل حل شدن است؟

اکر شما بانوی محترم با سرفه، عطسه، خندیدن و یا ورزش و هرگونه فعالیت فیزیکی، دچار بی‌اختیاری و نشت ادرار می‌شوید و یا اگر با پرشدن مثانه، دچار حالت اضطراب و ترس از ریزش و بی‌اخیترای ادراری می‌شوید، مطالعهٔ این مقاله به شما کمک می‌کند نوع بی‌اختیاری ادراری و نحوهٔ درمان آن را بدانید.

علت‌های بی‌اختیاری ادراری، بیشتر ضعف عضله‌های کف لگن به‌علت حاملگی‌های متعدد، زایمان‌های دشوار و یا یائسگی می‌باشد. علت‌های دیگری چون عفونت‌های ادراری و یا یبوست، به‌طور موقت و گذرا نیز سبب بی‌اختیاری ادرای می‌شود.

انواع بی‌اختیاری ادراری

۱) بی‌اختیاری ادراری همراه با فوریت

بیمار به محض احساس ادرار، دچار ریزش ادرار می‌شود و قادر به کنترل ادرار تا رسیدن به دست‌شوئی نمی‌باشد. این نوع بی‌اختیاری در کودکان و دختربچه‌ها نیز شایع است.

۲) بی‌اختیاری کامل ادرار

در تمام ساعت‌های شبانه‌روز در خواب و بیداری است که فرد به هیچ‌وجه احساس دفع ادرار نداشته و مدام بی‌اختیاری دارد.

۳) بی‌اختیاری استرسی

شایع‌ترین بی‌اختیاری ادراری است که بیمار با سرفه، عطسه، خندیدن، دویدن ورزش کردن و وزن سنگین بلند کردن، دچار بی‌اختیاری و نشت ادراری می‌شود که بیشتر این افراد، کسانی هستند که پس از حاملگی، زایمان و یا یائسگی دچار این نوع بی‌اختیاری ادراری می‌شوند. در دوران یائسگی به‌علت فقدان هورمون ”استروژن“، این وضعیت بسیار شایع است و روزانه تعداد زیادی از خانم‌های یائسه با این نوع بی‌اختیاری ادراری به مطب مراجعه می‌کنند.

تشخیص دقیق نوع بی‌اختیاری اداری، مهم‌ترین مسأله در درمان موفق آن است. اگر شما به پزشک ارولوژیست مراجعه کرده و علائم‌تان را به‌طور کامل برای او توضیح دهید، او می‌تواند با انجام تست‌های مختلف از جمله نوار ادراری و نوار مثانه، نوع بی‌اختیاری شما و درمان آن را مشخص کند و علت ایجاد آن را نیز به شما توضیح دهد.

درمان‌های مختلفی از جمله درمان داروئی، درمان‌های ”فیزیوتراپی“ (تمرین عضله‌های کف لگن که عضله‌های ضعیف را قوی می‌سازد) و دیگر درمان‌های سرپائی و درمان‌های جراحی در موارد شدید، بی‌اختیاری را به‌طور کامل درمان می‌کند.

یک زندگی سالم با تغذیهٔ مناسب و فعالیت کافی از دوران نوجوانی برای دختران و ورزش‌های مناسب در دوران پس از ازدواج و حاملگی، می‌تواند پیشگیری کنندهٔ بی‌اختیاری اداری در سن‌ەای بالا باشد. رژیم سرشار از ویتامین C سبب تقویت عضله‌های کف لگن و جلوگیری از بروز بی‌اختیاری ادراری می‌شود.