پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
با اجازه کوچولوی خانواده «بله»
زمین خوردن و سقوط کردن جزئی لاینفک از زندگی کودکان زیر هفت سال، بویژه نوپایان است. حتما هریک از شما در ذهن خود خاطرات و تجاربی از این دست دارید. بخصوص هنگامی که کودک نوپا سعی میکند روی پای خود بایستد و اولین گامهای خود را بردارد.
در این دوره زمین خوردن و صدمه دیدن کودک در اثر اصابت با در و دیوار و اثاثیه منزل به وفور پیش میآید. در اغلب موارد این حوادث ختم به خیر میشود، ولی با این حال بعضی از ما شاید با موارد بسیار جدیتری مواجه شدهایم که باید نگاه آگاهانهتری نسبت به آنها داشته باشیم تا از بغرنج شدن وضعیت پیش آمده جلوگیری کنیم. معمولا نوپایان در برخورد با زمین و اشیای اطراف خود آسیب چندانی نمیبینند و با دردی کوتاه و کمی گریه قضیه تمام خواهد شد، گاهی نیز محل ضرب دیدگی دچار سرخی، کبودی یا تورم میشود که باید با کمپرس سرد (مقداری یخ را درون پارچه یا حوله تمیز قرار بدهید) روی موضع از پیشرفت کبودی و تورم جلوگیری کنید و موجب تسکین درد شوید.
در چنین مواقعی مغز نیز به طور خودکار و طبیعی با کند کردن یا متوقف کردن فعالیتهایش از خود محافظت میکند تا اثرات ضربه وارده از بین برود. گاهی میزان ضربه وارده یا ارتفاع محل سقوط خیلی زیاد است در این صورت حتی اگر حال کودک خوب هم به نظر برسد مراجعه به پزشک الزامی است. در این مواقع والدین باید به علائم هشداردهنده زیر توجه کنند.
- اگر پس از حادثه آرام شدن کودک، خواب به سراغش بیاید خوب است. در این وضع مغز نیز فرصت پیدا میکند وضع طبیعی خود را بازسازی کند. کمی بیحالی و ضعف نیز امری عادی است، اما مادر یا مراقب کودک دقت کند در طول خواب وضع تنفس او آرام بوده و در خواب ناراحت نباشد. در صورتی که علائم غیرعادی مثل خواب سنگین، خرخر کردن یا سخت بیدار شدن مشاهده شد و این که بعد از بیدار شدن سرحال نشده و هوشیاریاش دارای اختلال شده باشد حتما فرزندتان را نزد پزشک برده تا او را معاینه کند.
- درصورت خارج شدن مایع شفاف یا خونابه از بینی یا گوشها احتمال خونریزی داخلی یا ترکخوردگی جمجمه وجود دارد، و حتما باید سر کودک از ناحیه سر دقیقا مورد بررسی قرار گیرد.
- چنانچه بعد از آسیب دیدن دچار استفراغ شد اشکالی ندارد ولی تهوع و استفراغ بیش از دوبار نشانه فشار و ضربه به مغز است که باید آن را جدی گرفت. احساس سرگیجه و منگی، اختلال در بینایی، شنوایی، صحبت کردن و مشکل در راه رفتن کودکی که قبلا بخوبی راه میرفته یا بروز هر گونه تغییر در رفتار او نیز از علائم قابل توجه است که باید کاملا جدی گرفته شود.اگر بچه بعد از ضربه هیچ یک از علائم بالا را نداشت و کاملا سالم به نظر رسید، ولی گریههای مداومش حتی با دادن مسکن و گذشت زمان قطع نشد و بیقراری کرد، زمان را از دست ندهید و برای معاینه و بررسی دقیقتر به پزشک مراجعه کنید.
در پایان یادآور میشوم مهمتر از همه موارد بالا این است که بکوشیم بیشتر مراقب فرزندان دلبندمان باشیم تا این حوادث ناگوار به حداقل برسد. همیشه این آسیبها کوچک و ناچیز نیست و ختم به خیر نمیشود و گاهی حتی مراجعه به پزشک نیز موثر نیست و ممکن است صدمات جبرانناپذیر و عمری افسوس و ندامت را به همراه داشته باشد.
Parents.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست