شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مجله ویستا

پلو زعفرانی‌ با طعم‌ لیمو


● مواد لازم‌:
▪ آب‌مرغ‌: ۴ فنجان‌ (۱ لیتر)
▪ زعفران‌ ساییده‌: یك‌ چهارم‌ قاشق‌ چایخوری‌
▪ روغن‌: ۲ قاشق‌ غذاخوری‌
▪ پیاز قرمز كوچك‌ خرد شده‌: ۲ عدد (۱۶۰ گرم‌)
▪ سیر له‌ كرده‌: ۲ حبه‌ …

مواد لازم‌:

آب‌مرغ‌:

۴ فنجان‌ (۱ لیتر)

زعفران‌ ساییده‌:

یك‌ چهارم‌ قاشق‌ چایخوری‌

روغن‌:

۲ قاشق‌ غذاخوری‌

پیاز قرمز كوچك‌ خرد شده‌:

۲ عدد (۱۶۰ گرم‌)

سیر له‌ كرده‌:

۲ حبه‌

برگ‌ كاری‌ یا برگ‌ بو:

۶ عدد

زنجبیل‌ تازه‌ رنده‌ كرده‌:

۲ قاشق‌ چایخوری‌

برنج‌:

۲ فنجان‌ (۴۰۰ گرم‌)

آب‌ لیمو تازه‌:

یك‌ چهارم‌ لیوان‌ (۶۰میلی‌لیتر)

گشنیز تازه‌ خرد كرده‌:

یك‌ چهارم‌ لیوان‌

طرز تهیه‌:

آب‌ مرغ‌ را در قابلمه‌ای‌ روی‌ حرارت‌ گذاشته‌ تا به‌جوش‌ آید، سپس‌ خارج‌ از حرارت‌ زعفران‌ راداخل‌ آن‌ ریخته‌ و در آن‌ را به‌ مدت‌ ۱۵ دقیقه‌ببندید و بگذارید بماند.

روغن‌ را در ماهی‌ تابه‌ روی‌ حرارت‌ داغ‌ كرده‌ وپیاز، سیر، زنجبیل‌ و برگ‌ كاری‌ را در آن‌ تفت‌دهید، تا پیاز نرم‌ شود، بعد رنده‌ لیمو را به‌ همراه‌برنج‌ به‌ آن‌ اضافه‌ كرده‌ و كمی‌ تفت‌ دهید. اكنون‌آب‌ مرغ‌ را ریخته‌ و بگذارید به‌ جوش‌ بیاید، درظرف‌ را ببندید و حرارت‌ را ملایم‌ كنید تا آب‌ مرغ‌كشیده‌ شود و دم‌ بكشد.

اكنون‌ خارج‌ از حرارت‌، آب‌ لیمو و گشنیز تازه‌خرد كرده‌ را با پلو مخلوط كرده‌ و در ظرف‌ راببندید و به‌ مدت‌ ۵ دقیقه‌ بگذارید بماند، اینك‌غذا آماده‌ می‌باشد. لاز م‌ به‌ ذكر است‌ كه‌ برگ‌كاری‌ را در آخر طبخ‌ از غذا خارج‌ كنید.