جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
فوائد ماست برای بدنسازها
![فوائد ماست برای بدنسازها](/web/imgs/16/150/k46yy1.jpeg)
ماست یک ماده غذائی منحصر به فردی است که بدنسازها میباست بهصورت مرتب در رژیم غذائیشان از آن استفاده کنند. ماست نه تنها دارای پروتئین بالا، کربوهیدرات پائین و چربی است بلکه حاوی باکتریهای پرورش یافتهای مفید برای سلامتی است که موجب ارتقاء پروسه هضم و افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن میشود. یک پیاله ماست کم چرب دارای ۱۴۳ کالری، ۱۲ گرم پروتئین، ۱۶ گرم کربوهیدرات و ۵/۳ گرم چربی میباشد.
از نقطه نظر نسبت ماکرونوترینتها، ماست خیلی نزدیک است به غذای ایدهآل: ۳۲% پروتئین ۴۳ درصد کربوهیدرات ۲۲% چربی. یعنی همان نسبت درصد غذائی که در رژیم غذائی روزانه میبایست از آن پیروی کنید.
در میان خواص منحصر به فرد ماست وجود باکتریهای مفید در آن یکی از ویژگیهای مختص ماست میباشد. ماست یک محصول لبنی است که بهوسیله مایه زدن ماست به شیر بهدست میآید. در کلام دیگر یعنی باکتریهای مفید ماست از پرورش دو نوع باکتری فعال مشخص به نامهای Loctobacilus و Streptococcus بهوجود میآید. این باکتریها با متابولیزه کردن برخی از قندهای (لاکتوز) موجود در شیر به اسید لاکتیک باعث تغییر در غلظت مایع شیر و تبدیل آن به ماست میشوند.
بدن انسان به این باکتریهای مفید جهت کمک به تثبیت محیط پرورش باکتریها در روده که بهوسیله استرس و مواد شیمیائی از شمارگانشان کم میشود نیازمند میباشد. تثبیت محیط پرورش باکتریها در روده موجب ارتقاء عملکرد سیستم هاضمه میگردد. با محدود شدن تعداد این باکتریها عفونتهای ویروسی افزایش مییابد. به نوع دیگر میتوان اینطور عنوان کرد که باکتریهای سودمند که بهصورت طبیعی در مسیر سیستم گوارش مقیم هستند باعث بهتر شدن عملکرد دستگاه گوارش میشوند و کمک به سیستم دفاعی بدن در مقابل بیماریها پس از مصرف یک دوره آنتی ـ بیوتیکها که باعث کشته شدن هر دو نوع باکتریهای مفید و مضر بدن میشود.
پزشک به احتمال زیاد به فرد بیمار مصرف ماست را توصیه میکند تا بدین ترتیب هر چه سریعتر بر تعداد باکتریهای مفید داخل سیستم گوارش افزوده شود. بدنسازها میتوانند از ماست ساده در رژیم غذائی روزانهشان بهصورت مرتب استفاده کنند. و بهتر است از خوردن ماستهای طعمدار پرهیز نمایند چون اکثر این قبیل طعم دهندهها حاوی شکر (قند) هستند. قند زیاد موجب بر هم خوردن نسبت ماکرونوترنیتهای (عناصر شیمیائی تشکیل دهنده همچون فسفر، کلسیم، نیتروژن، پتاسیم، سولفور منیزیم) موجود در ماست میشود و بدین ترتیب از ارزش غذائی آن برای بدنسازها کاسته میشود. در ضمن خوردن دو پیاله کوچک ماست در وعده جداگانه به مراتب بهتر از خوردن یک کاسه ماست در یک وعده غذائی میباشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست