پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
حق زن در جامعه اسلامی
برخی نسبت به نقش عمومی زن، راه را به اشتباه رفتهاند. کسانی که تمامی مسؤولیتهای زن را در نقش «مادر بودن» خلاصه میکنند، نقش عمومی او را نمیپذیرند. البته این انحراف، در سایر جنبههای اجتماعی نیز به خوبی نمودار است. چنان که گاه گروهی از مردم، تمامی فعالیت خود را تنها در یک زمینه، متمرکز میکنند و از وظایف اجتماعی خود، بسیار فاصله میگیرند و البته این مشکل، سابقهای دیرینه دارد، چنانکه امروز نیز شاهدیم که برخی میگویند: علماء بزرگ دینی نباید در مسائل سیاسی، دخالت کنند، چرا که وظیفه آنها تنها در مسائل دینی، خلاصه میشود!
درست است که وظیفه علماء دین، تحقیق و بررسی مسائل دینی است، اما رسالت انسانی آنها در جهتگیریهای سیاسی، چگونه میتواند فراموش شود؟! اگر نقش آنان تنها در یک جنبه خلاصه شود، بیتردید جنبههای انسانی آنها، در زندگی اجتماعی، از میان میرود. به همین ترتیب اگر محدوده وظایف زن را نیز خلاصه کنیم، نقش انسانی او، زیر سؤال خواهد رفت. اما ما هرگز نقش انسانی او در زندگی اجتماعی را کوچک نمیشماریم. بنابراین بر این عقیدهایم که در دیدگاه اسلام، همانند سایر ادیان، تمامی مردم به برپایی عدل و داد، فرا خوانده شدهاند و این بدین معنا است که تمامی مردم در حد توان خود باید در این زمینه، تلاش کنند.
هر انسانی دارای تواناییهای ویژهای است که در سایه آن میتواند در یکی از ابعاد اقتصادی، سیاسی و یا اجتماعی، به برپایی عدالت کمک کند. بر چنین فردی واجب است که در راستای تخصص خود، گام بردارد و گِرِهی از زندگی انسان و یا جامعه اسلامی، باز کند.
از آنچه گفته شد روشن میشود که نمیتوان، نقش زن را در زندگی اجتماعی، نادیده گرفت. اما در چگونگی شرکت زن در مسائل اجتماعی، نظریات گوناگونی ابراز شده است. آیا زن میتواند به عنوان اهرمی در خدمت عدالت قرار گیرد؟ و آیا در این زمینه نقشِ به خصوصی دارد؟ و آیا اسلام، چنین نقشی را برای زن جایز شمرده است؟
به نظر ما، اسلام چنین نقشی را برای زن، تحریم نکرده است، زیرا تمامی افرادی که با نقش زن در بُعد اجتماعی مخالفند، به مسائل اخلاقی متوسل میشوند. آنان بر این عقیدهاند که شرکت زن در کار و یا مسائل اجتماعی، موجب انحطاط اخلاقی او میشود و هر عملی که فساد اخلاقی او را به دنبال داشته باشد، در نگرش اسلام، حرام است.
کسانی که تمامی مسؤولیتهای زن را در نقش «مادر بودن» خلاصه میکنند، نقش عمومی او را نمیپذیرند. البته این انحراف، در سایر جنبههای اجتماعی نیز به خوبی نمودار است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست