سه شنبه, ۲۵ دی, ۱۴۰۳ / 14 January, 2025
مجله ویستا

واقعیت هایی در مورد ٥ ماده غذایی


واقعیت هایی در مورد ٥ ماده غذایی

برخی از موادغذایی را به دلایل مختلف مضر می دانیم. به عنوان مثال اکثر ما مصرف شکلات کاکائویی، گوشت گاو و پنیر را به علت میزان بالای کلسترول، عاملی در بالا بردن احتمال بروز بیماری …

برخی از موادغذایی را به دلایل مختلف مضر می دانیم. به عنوان مثال اکثر ما مصرف شکلات کاکائویی، گوشت گاو و پنیر را به علت میزان بالای کلسترول، عاملی در بالا بردن احتمال بروز بیماری قلبی و اضافه وزن می دانیم. اما آیا این واقعیت دارد؟ در این مطلب از «MSN» کارشناسان تغذیه خبر جدیدی در خصوص ٥ نوع ماده غذایی ارائه می دهند که به عنوان مواد مضر شناخته شده است.

١) شکلات کاکائویی: این ماده غذایی بین افرادی که نسبت به سلامت خود وسواس دارند به عنوان دشمن شماره یک شناخته می شود؛ در حالی که آن قدر هم که گفته می شود، مضر نیست. به گفته کارشناسان در حالی که شکلات کاکائویی به میزان فراوانی چربی، قند و کالری دارد، دارای آنتی اکسیدان ضدبیماری های قلبی و سرطان مانند فلاوانول (Flavanol) نیز می باشد. بعضی از کارشناسان معتقدند کاکائو به نشاط روحی و شادابی کمک می کند. کاکائو دارای نوعی آمینواسید موسوم به «tryptophon» است که بدن با استفاده از آن هورمون شادابی موسوم به «Serotonin» تولید می کند. هنگام خرید، شکلاتی با درصد بالای کاکائو انتخاب کنید و افرادی که نگران چاق شدن هستند بهتر است از خریدن شکلات کاکائو با مغزهای چرب و چاق کننده امتناع کنند.

٢) تخم مرغ: اگر چه تخم مرغ میزان بالایی کلسترول دارد اما همیشه تاثیر منفی روی میزان کلسترول خون افراد نمی گذارد. بیماران قلبی با افرادی که از میزان بالای کلسترول رنج می برند، در خصوص میزان مصرف این ماده غذایی باید با پزشک خود مشورت کنند.

بهتر است از تخم مرغ آب پز که میزان کالری پایینی دارد، استفاده کنید و از مصرف تخم مرغ نیمرو که برای تهیه آن از روغن استفاده می شود، پرهیز کنید.

٣) پنیر: میزان بالای چربی اشباع شده در این ماده غذایی موجب نگرانی برخی از افراد می شود. اما پنیر سرشار از کلسیم، پروتئین، ویتامین A، منیزیم، فسفر، روی و غیره است و خاصیت تقویت کننده بافت استخوانی آن از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

افرادی که رژیم غذایی دارند، بهتر است از خریداری پنیرهای خامه ای و بی طعم پرهیز کنند.

٤) گوشت قرمز: گوشت قرمز صرف نظر از میزان بالای چربی های اشباع شده و کلسترول دارای ١٤ ماده مغذی ضروری به خصوص آهن، ویتامین B۱۲ و روی است. مصرف گوشت برای رشد و عملکرد صحیح مغز مهم و ضروری است. متخصصان مصرف گوشت با حداقل چربی را توصیه می کنند.

٥) آجیل مغزدار: چربی غیراشباع آجیل در کاهش میزان کلسترول موثر است این نوع چربی در روغن زیتون نیز یافت می شود. آجیل مغزدار حاوی ویتامین E، اسیدهای چرب امگا ٣ است که با افزایش میزان کلسترول و بیماری های قلبی مبارزه می کند.

مترجم: علیرضا