پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
میرزاقاسمی
یکی از معروفترین و خوشمزهترین غذاهای شهرهای شمالی ایران، میرزاقاسمی است
که آن را هم میتوان به صورت خوراک با نان مصرف کرد و هم به همراه برنج به عنوان خورش، ترکیبی لذیذ و دلچسب است.
این غذا حالا دیگر تنها در شمال کشور پخته نمیشود بلکه بین ساکنان شهرهای دیگر نیز طرفداران بسیاری دارد.
مواد لازم:
بادمجان، ۲ کیلوگرم
گوجهفرنگی، یک کیلوگرم
سیر، یک یا ۲ بوته
تخممرغ، ۴ عدد
رب گوجهفرنگی، ۲ قاشق (در صورت تمایل)
روغن به مقدار لازم
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱ ) ابتدا بادمجانها را داخل فر یا روی شعله آتش اجاق گاز یا منقل کبابی کنید؛ سپس پوست آنها را کنده و سرشان را جدا کنید.
نکته: برای آنکه باقیمانده پوست که به سختی به گوشت بادمجان چسبیده است نیز کنده شود، بادمجانهای کبابی شده را زیر شیر آب بشویید.
۲ ) پس از اینکه پوست بادمجانها به خوبی کنده شد، آنها را روی تخته آشپزخانه قرار داده و با چاقو ساطوری کنید.
نکته: اگر نوع بادمجانها تخمدار بود، پیش از ساطوری کردن، تخم آنها را جدا کنید.
۳) حالا نوبت به پوست کندن سیرها میرسد؛ این کار را با چاقوی کوچک نوکتیز انجام دهید ولی برای راحتتر شدن کار، کافی است حبههای سیر را از هم جدا کرده و داخل کاسهای حاوی آب سرد بریزید و یک تا ۲ ساعت خیس کنید.
بعد از گذشت این مدت، آنها را از آب بیرون آورده و پوستشان را به راحتی بکنید، سپس آنها را با چاقو، ریز خردکرده یا رنده کنید. البته بعضیها سیرها را در هاون میکوبند.
۴) قابلمهای را تا نیمه آب کرده و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا جوش آید، سپس گوجهفرنگیها را به صورت درسته و با پوست داخل آب جوش بیندازید و پس از ۳ دقیقه آبکشی کنید. به این ترتیب پوست گوجهفرنگی به آسانی کنده میشود. حالا گوشت گوجهفرنگیها را ریز خرد کنید.
۵) در قابلمه دیگری مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس سیر رنده یا خرد شده را داخل روغن بریزید و مقداری حرارت دهید تا کمی سرخ شود. پس از آن، یک قاشق مرباخوری زردچوبه اضافه کرده و همراه با سیر کمی تفت دهید. حالا نوبت به گوجهفرنگی و بادمجان میرسد.
۶ ) پس از افزودن گوجهفرنگی و بادمجان، مقدار لازم نمک و فلفل را نیز اضافه کرده و مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا پخته شده و آب خود را از دست بدهد.
۷) در این فاصله، تخممرغها را در کاسه دیگری بشکنید و با قاشق سفیده و زرده را با هم مخلوط کنید.
پس از اینکه مخلوط به روغن افتاد، تخممرغهای مخلوط را روی مواد ریخته و در ظرف را بگذارید تا به اصطلاح بسته شوند؛ البته در این فاصله مواد را به همراه تخممرغ هم بزنید. در ضمن در طول این مدت، حرارت اجاق گاز باید متوسط باشد. معمولا پس از گذشت مدت زمانی حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد از اضافه کردن تخممرغها غذا آماده است.
روشهای دیگر:
بعضیها تخممرغ را به صورت جداگانه یا در گوشهای از همان قابلمه سرخ کرده و سپس با مواد مخلوط میکنند. بعضی دیگر پس از کشیدن مخلوط بادمجان و گوجهفرنگی در ظرف موردنظر، تخممرغها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درآورده و به همان صورت، درسته روی مخلوط میریزند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست