یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
فن آوری دندان آبی یا Bluetooth چیست و تهدیدات آن کدام است
● مقدمه
امروزه اغلب تولید کنندگان معتبر و شناخته شده ، دستگاه هائی را با قابلیت استفاده از Bluetooth تولید می نمایند . تلفن های موبایل ، کامپیوترها و دستگاه های PDA ( برگرفته از Personal Digital Assistant ) ، نمونه هائی در این زمینه می باشند . فن آوری Bluetooth از فرکانس های رادیوئی با برد محدود استفاده می نماید و دستگاه هائی که از تکنولوژی فوق حمایت می نمایند ، می توانند با یکدیگر و در یک مسافت مشخص شده و محدود ارتباط برقرار نمایند .
از فن آوری فوق اغلب به منظور برقراری ارتباط بین دو دستگاه متفاوت استفاده می گردد ( مثلا" استفاده از یک صفحه کلید بدون کابل برای هدایت سیستم )
امروزه دستگاه های الکترونیکی متعددی از فن آوری Bluetooth برای ارتباط بی سیم با سایر دستگاه های مجهز به این تکنولوژی استفاده می نمایند . علاقه مندان به استفاده از این تکنولوژی لازم است در ابتدا با ماهیت ، تهدیدات و نحوه حفاظت در مقابل خطرات احتمالی آشنا شوند .
● دندان آبی یا همان Bluetooth چیست ؟
Bluetooth ، یک فن آوری است که امکان مبادله اطلاعات بین دستگاه ها بدون نیاز به کابل و یا سیم را فراهم می نماید . در حقیقت Bluetooth یک استاندارد الکترونیکی است که تولید کنندگان را ملزم می نماید به منظور ایجاد پتاسیل فوق در محصولات خود ، تجهیزات و امکانات خاصی را درون دستگاه های الکترونیکی تعبیه نمایند . با رعایت نکات مندرج در استاندارد فوق ، دستگاه های تولید شده قادر به تشخیص و ارتباط با یکدیگر با استفاده از تکنولوژی Bluetooth خواهند بود.
امروزه اغلب تولید کنندگان معتبر و شناخته شده ، دستگاه هائی را با قابلیت استفاده از Bluetooth تولید می نمایند . تلفن های موبایل ، کامپیوترها و دستگاه های PDA ( برگرفته از Personal Digital Assistant ) ، نمونه هائی در این زمینه می باشند . فن آوری Bluetooth از فرکانس های رادیوئی با برد محدود استفاده می نماید و دستگاه هائی که از تکنولوژی فوق حمایت می نمایند ، می توانند با یکدیگر و در یک مسافت مشخص شده و محدود ارتباط برقرار نمایند .
از فن آوری فوق اغلب به منظور برقراری ارتباط بین دو دستگاه متفاوت استفاده می گردد ( مثلا" استفاده از یک صفحه کلید بدون کابل برای هدایت سیستم ) .
● تهدیدات امنیتی مرتبط با فن آوری Bluetooth
Bluetooth همانند بسیاری از تکنولوژی های دیگر می تواند تهدیدات امنیتی خاص خود را برای استفاده کننده به دنبال داشته باشد . با رعایت نکات ایمنی و بکارگیری پتانسل های خاصی نظیر "تائید" و یا "رمزنگاری" می توان یک محیط ایمن ارتباطی را ایجاد که دارای شرایط ایمنی مساعدی باشد . متاسفانه تعداد زیادی از دستگاه هائی که از Bluetooth استفاده می نمایند از کدهای عددی کوچک ( موسوم به Pin code ) در مقابل رمزهای عبور استفاده می نمایند و همین موضوع می تواند مسائل و مشکلات امنیتی خاص خود را به دنبال داشته باشد .
در صورتی که افراد غیر مجاز قادر به تشخیص و ردیابی یک دستگاه Bluetooth گردند ، می توانند اقدام به ارسال پیام های ناخواسته نموده و یا حتی عملا" امکان استفاده از دستگاه bluetooth را غیر ممکن نمایند . یک مهاجم می تواند با استفاده از مکانیزم های موجود به اطلاعات موجود بر روی دستگاه مورد نظر دستیابی و حتی به آنان آسیب رساند . bluesnarfing نمونه ای در این زمینه است که مهاجمان با استفاده از یک اتصال Bluetooth می توانند اطلاعات موجود بر روی یک دستگاه مجهز به تکنولوژی Bluetooth را سرقت نمایند . ویروس ها و سایر کدهای مخرب نیز می توانند از فن آوری Bluetooth برای آلودگی دستگاه مورد نظر استفاده نمایند .
● حفاظت در مقابل تهدیدات
برای حفاظت در مقابل تهدیدات مرتبط با فن آوری Bluetooth موارد زیر پیشنهاد می گردد :
غیر فعال کردن Bluetooth در زمانی که از آن استفاده نمی گردد . صرفا" در مواردی که قصد ارسال اطلاعات از یک دستگاه به دستگاه دیگر وجود دارد ، می بایست پتانسیل Bluetooth فعال گردد و از فعال نمودن آن در سایر موارد اجتناب گردد . با غیر فعال شدن پتانسل فوق، امکان دستیابی افراد غیرمجاز به دستگاه مورد نظر سلب می گردد .
استفاده از Bluetooth در hidden mode . در صورتی که Bluetooth فعال شده است ، اطمینان نمائید که در hidden mode و نه discoverable mode پیکربندی شده است . با پیکربندی دستگاه مورد نظر در hidden mode ، سایر دستگاه ها قادر به شناسائی دستگاه مورد نظر نخواهند بود . این موضوع باعث نمی گردد که دستگاه های Bluetooth قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر نباشند . در چنین مواردی می توان دستگاه ها را "pair" نمود . بدین ترتیب آنان می توانند حتی در hidden mode نیز با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند . با این که دستگاه ها ( نظیر تلفن های موبایل و یا headset ) لازم است در ابتدا در discoverable mode به منظور شناسائی یکدیگر پیکربندی گردند ولی در ادامه ( پس از این که "paired" شدند ) می توانند بدون نیاز به شناسائی مجدد اتصال، با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند .
● دقت لازم در زمان استفاده از Bluetooth .
در زمان استفاده از تکنولوژی فوق در یک محیط عمومی و در مواردی که دستگاه ها pair و در discoverable mode پیکربندی شده اند ، می بایست نکات امنیتی را رعایت نمود . در صورت استفاده از دستگاه مورد نظر در یک محیط عمومی ، همواره احتمال شناسائی ارتباط توسط افراد غیر مجاز وجود خواهد داشت .
● بررسی تنظیمات امنیتی:
اکثر دستگاه ها ویژگی های متعددی را به منظور تامین طیف وسیع خواسته استفاده کنندگان ارائه می نمایند . فعال نمودن برخی از ویژگی های ارائه شده ممکن است شما را در معرض تهدیدات بیشتری قرار دهد . در این رابطه لازم است ویژگی های غیر ضروری و یا اتصالات Bluetooth ، غیر فعال شود . همچنین پیشنهاد می شود تنظیمات دستگاه مورد نظر خصوصا" مقادیر درنظر گرفته شده در ارتباط با سیستم امنیتی دستگاه مورد نظر به دقت بررسی گردد . سعی نمائید صرفا" گزینه هائی را فعال نمائید که ضمن تامین خواسته های مورد نظر ، مشکلات و تهدیدات امنیتی خاصی را به دنبال نداشته باشند .
● استفاده از پتانسل های امنیتی پیش بینی شده در دستگاه
قبل از استفاده دستگاه Bluetooth ، می بایست امکانات امنیتی ارائه شده همراه دستگاه بررسی و با آگاهی کامل از آنان استفاده گردد . ویژگی هائی نظیر تائید و رمزنگاری نمونه هائی در این زمینه می باشد.
http://yazdit.mihanblog.com/More-۱۸۶.ASPX
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست