چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
اثرات روغن ماهی
روغن ماهی برای بهبود بیماری قلبی بسیارمفید است . روغن ماهی حاوی نوعی چربی بنام چربیهای امگا ۳ با خاصیت پائین آوردن تری گلیسیرید خون است . از اینرو توصیه می شود روغن ماهی به رژیم غذایی بیماران قلبی اضافه شود . برخی از خاصیتهای چربیهای امگا ۳ عبارتند از:
- رقیق کردن خون : این ویژگی روغن ماهی در درمان لختگی خون به کار می آید .
-کاهش سنتزVLDL: VLDLیکی از انواع کلسترول بدخون است که موجب کاهش تولیدHDL که کلسترول مفید خون است می شود. روغن ماهی در کاهشVLDL مؤثر است .
- کاهش چسبندگی پلاکتها : ثابت شده است که روغن ماهی موجب می شودکه پلاکتها کمتر به یکدیگر بچسبند و از تولید لخته های پلاکتی داخل رگها جلوگیری می کند.
تحقیقات نشان داده است که مرگ و میر در میان بیمارانی که از روغن ماهی استفاده می کنند ۳۰ درصد کمتر از کسانی است که آنرا مصرف نمی کنند.
- چربیهـای امگـا ۳ ـ در مـاهـی و روغن آن با بلوکه کردن پروستاگلندین سبـب استحکام استخوانها می شوند. علت استحکام استخوانها در کسانی که ماهـی میخورند دریافت زیاد کلسیم نیست بلکه وجود چربی های امگا ۳ ـ است. این چـربیها همچنین سبب تحریک ترشح هورمون رشد میشوند بنابراین مصرف ۲ نوبت ماهی در هفتـه باعث می شـود که عـلاوه بر پیشگیـری از ایجـاد بیماریهای قلبی، استخوانها نیز استحکام یابد.
- محققان دریافتهاند که تعادل میان اسید های چرب امگا ۳ و امگا ۶ از بروز سرطان پروستات در مردان جلوگیری میکند.از آنجایی که اسیدهای چرب امگا۶ نیز در روغنهای مایع گیاهی وجود دارد، توصیه میشود در تهیه ماهیهای سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ جهت طبخ به مقدار اندک از این روغنهای گیاهی استفاده شود.
- محققان دریافتهاند، امگا۳ از پیشرفت تومورهای سرطانی در مغز استخوان نیز جلوگیری میکند.
- مادرانی که در دوران بارداری امگا ۳ کمتری دریافت کردهاند، فرزندانشان از ضریب هوشی پایینتری برخوردارند. به علاوه، این کودکان در فعالیتهای اجتماعی خود ناتوانتر هستند و با اختلالات رفتاری در بزرگسالی روبهرو خواهند بود.به علاوه مادرانی که در دوران بارداری از این روغن استفاده کردهاند به احتمال کمتر کودکانی با وزن کم را به دنیا خواهند آورد.
دریافت مناسب امگا۳ در دوران بارداری میتواند از بروز بیماری فشار خون دیابت وبیماریهای قلبی در میانسالی بکاهد و به این دلیل است که به مادران باردار توصیه میشود حداقل دوبار در هفته از ماهی استفاده کنند.
با وجود تمامی فوایدی که روغن ماهی دارد، نباید آن را بی مورد و بدون حساب و کتاب مصرف کرد.
- گاهی نیز مصرف بیرویه این روغنها موجب بروز خونروی شده که بر اثر ضربه، عمل جراحی و یا اعمال دندانپزشکی آشکار میشود.
-به علاوه ، به یاد داشته باشید که این روغن نیز مانند روغنهای دیگر دارای کالری بالایی است که مصرف بیرویه آن میتواند انرژی مازادی را به بدن رسانده و موجب چاقی شود.
چه نوع ماهی ای مصرف کنیم؟
ماهی های پرچربی مثل قباد، کولی ، سفید ، ساردین،قزل آلا ، تن ، کپور و شاه ماهی برای مصرف بهتر است . ماهی ، در صورتیکه ۲ تا ۳ بار در هفته مصرف شود اثرات مفیدی را به دنبال دارد.
دکتر پریسا میرشجاعی، پزشک عمومی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست