چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ارتباط نزدیک بین مشکلات روحی و اعتیاد
هیچکس از بلای خانمانسوز اعتیاد مصون نیست. نیمی از نوجوانانی که به مواد مخدر روی می آورند از نظر روانی دچار مشکل هستند. درواقع میان اعتیاد و مشکلات روحی رابطه ای نزدیک وجود دارد هرچند نمی توان گفت که کدامیک، منشأ دیگری است.
نوجوانان معتاد احساس پریشانی می کنند و مشکلات بسیار جدی دارند. درواقع زمانی که پدر و مادر برای تأمین معاش، فعالیت خارج از منزل دارند کودکان به حال خود رها می شوند و گاهاً انتظارات بالایی از فرزندان خود دارند. نوجوانان در این شرایط به شدت احساس نگرانی می کنند و خواهان آرامش هستند. متأسفانه آنان در ابتدا از مواد مخدر استفاده می کنند به این آرامش ها دست می یابند ولی این وضعیت تداوم ندارد و نوجوان برای رسیدن به حالت اولیه به استفاده بیشتر دست می زند.
مغز نوجوانان معتاد در گرفتن تصمیمات منطقی دچار مشکل می شود. والدین باید اطلاعات خود را در مورد اعتیاد افزایش دهند و هرچه زودتر برای درمان فرزند خود اقدام کنند.
● علائم اعتیاد
از روی دود می توان به وجود آتش پی برد. به این علائم توجه کنید: افت تحصیلی، انتخاب دوستان جدید، کنارگذاشتن فعالیت های ورزشی، انزوا، تغییر شخصیت و بدبینی.
درصورت مشاهده این علائم، نگرانی خود را با فرزندتان درمیان گذاشته و به او بگوئید اوضاع را تحت نظر دارید. بچه ها به والدین بی توجه احترام نمی گذارند و هرچند به استقلال اهمیت می دهند ولی به مراقبت نیازدارند. استفاده از مواد مخدر اعتماد به نفس، حافظه و انگیزه را نابود می کند.
عصبانیت زودهنگام و تمایل به خودکشی نیز می تواند علائم دیگر اعتیاد باشد. هرچه مصرف نوجوان شما بیشتر گردد، بیشتر شاهد احساسات منفی او خواهید بود. در این گونه موارد والدین متوجه تغییرات عمده ای در رفتار فرزندان خود می شوند و باید بیشتر مراقب وی باشند. ممکن است والدین با نوجوانی روبرو شوند که هیچگونه شباهتی با فرزند آنان ندارد.
طبیعتاً نوجوانان در زندگی خود با فراز و نشیب های زیادی روبرو می شوند ولی اگر تغییرات عمده ای در او مشاهده کردید مراقب باشید او او را تنها نگذارید.
● نقش والدین
وقتی به اعتیاد فرزند خود مشکوک شدید هرچه زودتر و قاطعانه تر واکنش نشان دهید او ممکن است به شما دروغ بگوید. فریبکاری بخشی از اعتیاد است، نه به این خاطر که فرد معتاد ذاتاً دروغگوست بلکه به این علت که نیاز به مواد مخدر دارد. یادتان باشد برای فرد معتاد، مواد مخدر حکم پادزهر را دارد.
فراموش نکنید مهمترین نقش شما حمایت از فرزندتان است. اگر او کار نیمه وقت دارد و شما می دانید دستمزد خود را صرف خرید مواد مخدر می کند پولش را در بانک بگذارید. فرزند شما باید طعم عواقب ناخوشایند تصمیمات خود را بچشد. بهتر است اتاق او را به دقت بگردید.
والدین نباید از محدود کردن آزادی فرزندان خود نگران باشند؛ زیرا اعتیاد زندگی آنها را تهدید می کند. همه جا را بگردید، حتی داخل کفش ها را! همه داروها را در قفسه ای قرار داده و در آن را قفل کنید. حتی اگر فرزند شما معتاد نباشد ممکن است دوستان او اعتیاد داشته باشند. بنابراین کاملاً مراقب باشید.
● وظیفه والدین
والدین نوجوانان معتاد دوران بسیار سختی را می گذرانند و همواره نگران فرزند خود هستند. اعتیاد سمج ترین بیماری است؛ زیرا عملکرد مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. فرد معتاد از درد ناشی از ترک کردن آگاه است و درواقع زندانی اعتیاد خود می باشد.
یادتان باشد وقتی نوجوانی به یک ماده مخدر گرایش پیدا می کند مغز او مستعد اعتیاد به سایر مواد نیز خواهد شد. شما باید قاطعانه رفتار کنید و بدانید فرزندتان بیمار است. فراموش نکنید این نوجوانی که پرخاش می کند تحت تأثیر مواد مخدر قرار دارد. این اعتیاد است که دشمن شماست نه فرزندتان.
توصیه ما به والدین این است که با ملایمت رفتار کنند.البته کار بسیار سختی است ولی باید فرزندتان از محبت شما مطمئن شود.
با یک پزشک متخصص مشورت کنید و از معلم ها، اعضای خانواده و دوستان کمک بخواهید، نوجوانانی که از حمایت برخوردارند بهتر می توانند اعتیاد خود را ترک کنند.
● با کودکان خود حرف بزنید
باید از سنین پائین درمورد اعتیاد با کودک خود صحبت کنید. بهتر است زمانی که در مدرسه ابتدایی تحصیل می کند این کار را انجام دهید بدون اینکه او را بترسانید.
توصیه می کنیم با کودک خود درمورد مشکلات خانواده ای که درگیر معضل اعتیاد شده حرف بزنید. کودکان باید دلسوزی نسبت به دیگران را بیاموزند. معتادان همیشه به حمایت ما نیاز دارند حتی اگر بارها اعتیاد را ازسر بگیرند.
بهتر است درمورد ارزش های انسانی با کودک خود صحبت کنید و به او بگوئید: «همگی ما دچار اشتباه می شویم ولی می توانیم اشتباهات خود را جبران کنیم.»
به کودکان خود بیاموزید راه های مختلفی برای عدم تأیید اقدامات توهین کنندگان وجود دارد. آنها باید بدانند که قدرت تغییر اوضاع را دارند به ویژه زمانی که دست به دست یکدیگر بدهند.
ترجمه از آذر شایان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست