سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

توصیه‌هائی درباره کنکور


نکات زیر توصیه‌های بسیار مهمی هستند که عدم آگاهی اکثریت داوطلبان از این نکات، باعث شده تا آنها نتوانند در حد شایستگی خود نتیجه‌های خوبی به دست آورند. بنابراین به شما توصیه …

نکات زیر توصیه‌های بسیار مهمی هستند که عدم آگاهی اکثریت داوطلبان از این نکات، باعث شده تا آنها نتوانند در حد شایستگی خود نتیجه‌های خوبی به دست آورند. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم این مطالب را با دقت بخوانید.

نکات مهم تا کنکور

۱. به خاطر داشته باشید که در جلسه آزمون، مهارتی که شما به دست آورده‌اید به کار می‌آید نه تبحر و توانمندی مدرس شما. یعنی آنچه شما توانسته‌اید از کتاب درسی و مدرس کسب کنید به کار شما می‌آید. پس سعی کنید مهارت شخصی خود را افزایش دهید.

۲. اگر در منزل درس می‌خوانید از خانواده خود بخواهید تا آنجا که امکان دارد. در ساعات مطالعه شما صدای تلویزیون، رادیو یا صحبت‌های اعضای خانواده به گوش شما نرسد.

۳. تا آنجا که امکان دارد غذا را با کیفیت و کمیت بیشتر میل کنید. از غذاهای پروتئنی مثل گوشت و لبنیات استفاده کنید. حبوبات گرچه پروتئین دارند. به علت ایجاد نفخ و ناراحتی گوارشی در مقادیر زیاد توصیه نمی‌شوند.

۴. مواظب باشید دچار بیماری‌های عفونی مثل سرماخوردگی یا مسمومیت غذائی و اسهال نشوید زیرا درگیری بدن با هر یک از بیماری‌ها. چندین روز توان شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد و عوارض داروهای آنتی‌بیوتیک نیز، بدن را ضعف می‌کند.

۵. ابتدای صبح و در صورت و در صورت تمایل عصرها، نرمش، کمی ورزش یا پیاده‌روی برای توانمندی‌ ذهنی و فراگیری شما مؤثر است. حتی اگر تاکنون امتحان نکرده‌اید، از این پس امتحان کنید. اگر تا کنون صبح‌ها زود از خواب بیدار می‌شدید، همان روال را ادامه دهید.

۶. اگر آزمون شما صبح برگزار می‌شود و تاکنون شب‌ها درس می‌خواندید و صبح دیر بلند می‌شدید به تدریج ساعت بیدار شدن خود را (مثلاً روزی نیم ساعت) جلو بیندازید به نحوی که در یک هفته آخر عادت کنید بین ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح در خواب باشید تا سیستم عصبی شما به تدریج به این ساعت خواب عادت کند و در شب کنکور نیز با آن تطبیق داشته باشد.

۷. سعی کنید هر منبعی را که مطالعه کرده‌اید، در یک بازنگری مرور کنید، نه خیلی در جزئیات دقیق شوید و کلمه به کلمه بخوانید که مثل یادگیری مطالب جدید، وقت‌گیر شود و نه خیلی شتابزده و تند تند ورق بزنید. اگر زیر عبارات مهم خط کشیده‌اید به آنها توجه بیشتری کنید.

ده روز قبل از کنکور

۱. حداقل یک هفته (حداکثر ده روز) قبل از کنکور، یادگیری مطالب جدید را کنار بگذارید، حتی اگر زمان برای این کار، کافی باشد. دروسی را که قبلاً خوانده‌اید، سریع مرور کنید.

۲. در این چند روز (به جز روزهای آخر)، هر روز به کلیه سئوالات یک سال آزمون سراسری، در یک نوبت پاسخ گوئید و این توانائی را، در خود تقویت کنید. ذهن خود را عادت دهید که بتواند از موضوعی خارج شده به موضوع دیگر بپردازد. این کار را حتماً در ساعت مشخص و با زمان‌بندی مطابق زمان‌بندی کنکور انجام دهید. منظور از زمان مشخص، یعنی اینکه مثلاً اگر رشته شما تجربی است و صبح امتحان دارید، در این مدت، رأس ساعت ۸ صبح کنکور را آغاز کنید. به این ترتیب قبل از کنکور، شما عادت می‌کنید حدود ۴ ساعت در یک جا بنشینید و به ترتیب، ذهن خود را از یک مطلب به مطلب متفاوتی معطوف کنید.

روز قبل از کنکور

۱. به خاطر داشته باشید که چند ساعت حضور شما در جلسه به اندازه کلیه سال‌هائی که شما به مطالعه منابع کنکور مشغول بوده‌اید، در نتیجه نهائی تأثیرگذار است. شما هرچقدر باسواد و مسلط باشید، اگر در جلسه آزمون خسته و کسل باشید، در اندازه‌های واقعی خود ظاهر نخواهید شد و به آنچه شایستگی آن را دارید، دست نخواهید یافت.

۲. برای اینکه ۲۴ ساعت قبل از کنکور ذهنتان مشغول کنکور نشده و مضطرب نباشید. بهتر است این اوقات را همراه خانواده و دوستانتان سپری کنید. به پیاده‌روی رفته و یا ورزش سبک انجام دهید تا شب بتوانید راحت و بدون دغدغه و پریشانی بخوابید.

۳. روز قبل از کنکور اگر حوزه امتحان خود را نمی‌شناسید، آن را شناسائی کنید و نیز مداد و مداد پاک‌کن خود به تعداد متعارف تهیه کنید. استفاده از مداد اتود جهت پر کردن خانه‌ها وقت‌گیر است. لذت مداد نرم و معمولی بهتر است.

شب قبل از کنکور

۱. خوب است شب قبل از کنکور، پس از خواندن نماز. با خوردن یک غذای مقوی و کم‌حجم در حدود ساعت ۱۰، از سنگینی و رخوتی که غذای شب ایجاد می‌کند و از عادت قبلی یک ماه آخر خود که توصیه کردیم در ساعت ۱۰ شب بخوابید. حسن استفاده را بکنید و با دعا و توکل به خدا و آرامش بخوابید. دیر خوابیدن کاملاً به ضرر شما است.

۲. بهتر است صبح، با صدای زنگ ساعت بیدار نشوید و این کار را به یکی از اعضاء مطمئن خانواده بسپارید تا شما را با آرامش از خواب بیدار کند و نیز تمام شب، نگران اینکه صبح خواب نمانید، نباشید. نماز صبح و صبحانه فراموش نشود. حتماً در صبحانه از مواد دارای قند مثل کره و مربا یا عسل و چای شیرین یا آبمیوه شیرین استفاده کنید. اگر شیر سیستم گوارش شما را می‌آزارد، از آن استفاده نکنید.

۳. کارت ورود به جلسه، چند مداد مشکی خوب و ساعت مچی خود را قبلاً آماده کرده و به موقع حرکت کنید بهتر است برای جلوگیری از اتلاف وقت و گم‌کردن راه مسیر را قبلاً بررسی نمائید.