یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

راهکارهایی برای کنترل ایدز در دندانپزشکی


راهکارهایی برای کنترل ایدز در دندانپزشکی

هر چند مطب های دندانپزشکی به یکی از معروف ترین و در عین حال ترسناک ترین مکان ها برای انتقال انواع ویروس ها معروف شده است، اما اگر اصول استریل کردن و ضدعفونی سطوح به خوبی و درستی …

هر چند مطب های دندانپزشکی به یکی از معروف ترین و در عین حال ترسناک ترین مکان ها برای انتقال انواع ویروس ها معروف شده است، اما اگر اصول استریل کردن و ضدعفونی سطوح به خوبی و درستی در این محل رعایت شود، امکان انتقال هر نوع ویروسی به صفر می رسد، در نتیجه نگرانی از ابتلا به ایدز در مطب دندانپزشکی یک نگرانی بی مورد خواهد بود. استریل کردن وسایل و سطوح یکسری اصولی دارد که در دانشگاه ها به تمام دندانپزشکان آموزش داده می شود و دندانپزشکان نیز آنها را به دستیاران شان آموزش می دهند و اکثریت قریب به اتفاق دندانپزشکان و کمک هایشان آنها را به خوبی رعایت می کنند. اما اگر شما باز هم نگران این مساله هستید، می توانید با چشمان کنجکاو خود مسائل زیر را پیگیری کنید یا حتی حق دارید مستقیم از دندانپزشک تان درباره روش های استریلیزاسیون وسایل در مطبش سوال کنید. به این نکات توجه کنید.

- آیا محوطه و سطوح مختلف مطب تمیز و عاری از هر گونه لکه است؟

- آیا کارکنان مطب سوال های مختلف شما را با خوشرویی و خونسردی پاسخ می دهند؟

- آیا دندانپزشک از دستکش و ماسک استفاده می کند و برای هر بیمار از دستکش یک بارمصرف ویژه همان بیمار استفاده می کند؟

- آیا تمام وسایل یک بار مصرف مانند دستکش، لیوان، سر ساکشن و... برای هر بیمار تعویض می شود؟

- آیا تمام وسایل فلزی (که چندبار استفاده می شوند) پس از هر بار استفاده، به کمک دستگاه های مخصوص مانند «اتوکلاو» یا «فور» استریل می شوند؟

لازم است بدانید تاکنون در ایران گزارشی مبنی بر انتقال بیماری ایدز از طریق لوازم دندانپزشکی به بیماران وجود نداشته است. ترس و واهمه از انتقال ویروس در صورت استریل کردن کامل وسایل در دستگاه های مخصوص، یک نگرانی بیجا برای بیماران است.

دکتر فاطمه دیباجی فروشانی

جراح، دندانپزشک