چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
شکر قهوه ای, رژیمی نیست
درگذشته شکرقهوهای یا همان شکرسرخ را برای درمان برخی بیماریها استفاده میکردند، اما بعدها متوجه شدند که این شکر به دلیل وجود برخی ناخالصیها به طور نسبی سمی بوده و برای سلامت مضر است. از اینرو عرضه و تقاضای آن به طور چشمگیری کاهش یافت. اما جالب آنکه این روزها دوباره این محصول در برخی مغازهها در حال عرضه است و برخی افراد با این تصورکه شکرقهوهای ارزش تغذیهای و درمانی بالا و کالری کمتری دارد آن را یک شیرینکننده مغذی و رژیمی میدانند و متاسفانه به وفور در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت و افراد با اضافهوزن بالا راه یافته است، اما براستی ارزش تغذیهای شکر قهوهای بالاتر از شکرسفید است؟ کالری آن چه میزان است؟ آیا میتوان آن را جایگزین شکرسفید کرد؟
بیشتر شکرهایی که این روزها با نام شکرقهوهای در بازار عرضه میشود، همان شکرسفید تصفیهشده به اضافه مقدار معینی ملاس است. ملاس محصول جانبی کارخانجات تولید قند و شکر و حاصل پساب سوم پخت است که بسیار چسبناک و قهوهایرنگ بوده و به صورت لایهای نازک روی ذرات کریستالی شکرسفید را میپوشاند و سرخ میکند. کیفیت رنگ ملاس بستگی به نوع فرآیند دارد و از قهوهای روشن تا تیره دستهبندی میشود، گرچه ملاس حاوی مقادیری کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است، اما به دلیل آن که شکر، محصول مضری بوده و نمیتوان از آن به مقدار زیادی استفاده کرد این محصول کاربرد تغذیهای و درمانی قابل توجهی ندارد.
● ارزش شکرقهوهای طبیعی بیشتر است
اما باید بدانید شکرقهوهای نوع دیگری هم دارد که به آن ملاس افزوده نمیشود و به آن شکرخام یا شکرقهوهای طبیعی گویند. این شکر مستقیما از کریستالیزاسیون اولیه نیشکر به دست میآید و خود حاوی درصد زیادی ملاس و سرشار از مواد مغذی است. میزان ناخالصیهای شیمیایی آن نسبت به سایر شکرها کمتر است و در مقایسه با شکری که از افزودن ملاس تهیه شده است املاح معدنی، آنتیاکسیدان و ترکیبات فنولی ضد سرطان زیادتری دارد، اما با وجود این جنبه درمانی چندانی ندارد. این محصول اگر تحت نظارت وزارت بهداشت تولید شود برای افرادی که سالم هستند و بیماری زمینهای ندارند یک شیرینکننده طبیعی محسوب میشود و میتوان آن را جایگزین شکرسفید کرد.
● کالری شکرقهوهای بالاست
شکرقهوهای به دلیل دارا بودن ملاس درمقایسه با شکرسفید رطوبت بیشتری دارد وهمین عامل موجب شده تا دروزن مساوی ۳۰ کالری کمتر از شکرسفید انرژی داشته باشد. درواقع دریکصد گرم شکرسفید ۴۰۰ کالری و در همین مقدار شکرسرخ ۳۷۰ کالری انرژی نهفته است، اما این موضوع نمیتواند دلیل موجهی بر رژیمی بودن این محصول باشد و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق محدودیت دارد. خوب است بدانید شکرقهوهای از نظر ارزش ویتامینی فقیر است و تنها حاوی مقدار بسیار ناچیزی ویتامینهای گروه B است که ارزش چشمگیری ندارد.
● چگونه شکرقهوهای طبیعی را بشناسیم؟
شکرقهوهای طبیعی در مقایسه با شکری که از افزودن ملاس تهیه شده، رطوبت بیشتر و بافت نرمتری دارد و شدت رنگ و طعم عامل اصلی شناسایی آن نیست. هنگام تهیه شکرقهوهای محصولی را که دارای بستهبندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت است انتخاب و از خرید شکرهای فلهای خودداری کنید.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست