سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

تحریم رژیم صهیونیستی از حرف تا عمل


تحریم رژیم صهیونیستی از حرف تا عمل

هر از چند گاهی با شدت یافتن جنایات صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی موضوع تحریم رژیم اشغالگر قدس توسط مسلمانان جهان به اشکال گوناگون مطرح و بعد از مدتی کوتاه به دست فراموشی سپرده شده است

هر از چند گاهی با شدت یافتن جنایات صهیونیست ها در سرزمین های اشغالی موضوع تحریم رژیم اشغالگر قدس توسط مسلمانان جهان به اشکال گوناگون مطرح و بعد از مدتی کوتاه به دست فراموشی سپرده شده است . از زمانی که سازشکاران عرب در مسیر سازش و ایجاد رابطه با اسرائیل قرار گرفتند قبح و زشتی رابطه با اسرائیل را کمرنگ نمودند . اما بر اثر انتفاضه مردم فلسطین و جنگ ۳۳ روزه لبنان و جنایت فرموش نشدنی اخیر صهیونیست ها در غزه ، خواسته بسیاری از مسلمانان و آزادی خواهان جهان تحریم و قطع رابطه با این رژیم در همه عرصه ها شده است ، خواسته ایی که در بعضی کشورهای آزاده جهان چون ونزوئلا و بولیوی و ... تبدیل به واقعیت گشت .

اما اگر برای این خواسته بزرگ طرح و برنامه دقیق و مدون و بلند مدتی نداشته باشیم ، این بار نیز بعد از فرو کش کردن درد و رنج ناشی از مصیبت های تحولات اخیر در غزه اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد و کما فی السابق امور بر مراد اسرائیل خواهد گشت.

برای پیشبرد چنین هدفی باید از سویی اهداف به صورت دقیق مشخص و از سوی دیگر به ظرفیت ها و ابزارهای موجود برای تحریم توجه نمود . برای مشخص نمودن اهداف باید به وضعیت اسرائیل در سطح جهان و منطقه توجه نمود و سپس برای محدود کردن دامنه قدرت این رژیم با ابزارهای موجود تلاش نمود .

همگان بر این نکته که الیگارشی یهود و صهیونیست ها در غرب دارای یک هژمونی در عرصه های سیاسی و اقتصادی و رسانه ایی هستند وقوف داریم ، اما باز می دانیم عرصه قدرت آنها در خاورمیانه با مشکلات زیادی روبروست . هر چند که این رژیم با حمایت های بی دریغ ایالات متحده ، در ایجاد رابطه با برخی دولت های کشور های اسلامی به صورت آشکار و پنهان موفق بوده است . اما می دانیم که ملت های مسلمان منطقه با این گونه روابط در اشکال مختلف ناراضیتی خود را بویژه در تحولات اخیر با برگزازی تجمعات عظیم در تمام کشورهای اسلامی بویژه در آنکارا ، استانبول ، قاهره و ... ابراز کرده اند .

بی شک برای تاثیر گذاری بر روی دولت ها در سرتاسر جهان بویژه کشور های اسلامی باید از ظرفیت گسترده و قدرمتمند ملت ها استفاده نمود . وجدان بیدار ملت ها در فاجعه غزه نشان داد که جلوتر از دولت ها حرکت می کند . لذا اگر باید حرکت و برنامه سیاسی ایی در جهت محدود کردن رژیم اشغالگر قدس شروع شود باید ملت ها سردمداران این حرکت باشند . این حرکت می تواند از حوزه اقتصاد شروع شود و به حوزه سیاست منتهی شود .

در بعد روابط اقتصادی نیز باید از چند زاویه به مسئله تحریم اقتصادی این رژیم نگریست .

۱) شرکت های اسرائیلی ایی که در سرزمین های اشغالی به تولید کالا و خدمات می پردازند .

۲) بنگاهها و شرکت های معظم چند ملیتی صهیونیستی که در سرتاسر جهان به فعالیت می پردازند و نقش حامی این رژیم را در جهان بر عهده دارند.

۳) بنگاه هایی که ماهیت صهیونیستی ندارند ولی با این رژیم روابط اقتصادی دارند .

۴) دولت هایی که با این رژیم مناسبات اقتصادی به صورت آشکار و پنهان دارند.

برای تحقق تحریم و فشار اقتصادی بر این رژیم باید به ملت ها آزاده جهان به خصوص مسلمانان سرتاسر جهان امید بست . به نظر می رسد برای تحقق این منظور و رهاشدن از تصمیمات مقطعی و موقتی باید مجموعه ایی ، مسئولیت پیگیری این امر را در دستور کار قرار دهد . پیگیری این امر می تواند در قالب دستگاه های دولتی یا تشکل های مردمی باشد . گرچه معمولا تشکل های مردمی می توانند این هدف را با انگیزه و مداومت ببیشتری به سر انجام برسانند . متاسفانه هر از چند گاهی با لسیتی از شرکتها و بنگاها یی روبرو هستیم که به عنوان کالاها و شرکت های صهیونیستی معرفی می شوند و بعد از آن کل حرکت تعطیل و به فراموشی سپرده می شود . به نظر می رسد لازم است تشکلی مردم نهاد با ایجاد ارتباط با تمام مسلمانان و آزادیخواهان ، این وظیفه را در سرتاسر جهان برای همه مسلمانان بر عهده گیرد و با استنادات و شواهد قطعی و مطمئن در چارچوبی که ذکر شد به معرفی این دولت ها و شرکت ها بپردازد و با ارائه کالاهای جایگزین در مواردی که انحصار تولید کالا در دست شرکتهای محدودی است نقش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی را به انجام برساند .

بسیاری از شرکت ها ی فعال در عرصه صادرات و واردات اسرائیل در سایت های رسمی این رژیم اشغالگر قدس قابل شناسایی است . در سطح جهانی نیز با مطالعات صورت گرفته و مطالعات تکمیلی می توان فهرستی از حامیان این رژیم را برای همه مسلمانان و آزادی خواهان جهان منتشر نمود . از سوی دیگر با معرفی شرکت ها و بنگاه هایی که به نوعی در اسرائیل سرمایه گذاری کرده اند و یا در قالب پروژه های علمی و تحقیقاتی با مراکز علمی این رژیم در ارتباط هستند و یا مبادرت به تجارت با این رژیم نموده اند ، می توان این پیام را به آنها رساند که اگر تجارت با این رژیم برای آنها سودی دارد ، از سویی دیگر باید منتظر از دست دادن بازارهای خود در کشورهای اسلامی و آزاده جهان باشند . باید این پیام را به اربابان تجارت و اقتصاد رساند که از این به بعد ، علاوه بر توجه به مناسبات و بده بستان های صرف اقتصادی ، برای حفظ تجارتشان باید به مسائل دیگری نیز توجه کنند . باید این مطلب برای همه درک شود که جنایت در غزه و لبنان و یا هر کجا در خاک کشور های اسلامی و آزاده جهان از سوی مردمان آزاده و مسلمانان بی پاسخ نخواهد ماند و رابطه با این رژیم در هر شکل و صورتی برای آنها هزینه بردار خواهد بود . آنگاه سران رژیم اشغالگر قدس خواهند فهمید که که جنایت برای آنها بی هزینه نخواهد بود .

اما در باب روابط اقتصادی دولتها و بویژه کشور های اسلامی که بر اساس آمار رسمی اداره آمار اسرائیل در سال ۲۰۰۸ ، صادرات و واردات اسرائیل ، به کشور هایی چون ترکیه به ترتیب ۱۶۱۵.۵ ملیون دلار ، ۱۸۲۶.۱ ملیون دلار و آذربایجان ۱۲۹.۴ ملیون دلار ، ۰.۳ ملیون دلار و اندونزی ۱۵.۸ ملیون دلار ، ۲۹۳.۵ ملیون دلار و اردن ۲۸۹.۳ ملیون دلار ، ۱۰۵.۹ ملیون دلار و مالزی ۳۱.۲ ملیون دلار ، ۱۰۰.۶ ملیون دلار و قزاقستان ۱۵۸.۵ ملیون دلار ، ۳.۶ ملیون دلار و مصر ۱۳۸.۹ ملیون دلار ، ۱۳۲.۴ ملیون دلار و نیجریه ۳۰۳.۴ ملیون دلار ، ۱.۵ ملیون دلار و ازبکستان ۲۳.۳ ملیون دلار ،۲.۷ ملیون دلار و ... اشاره نمود .

بی شک قطع روابط این رژیم ها به صورت رسمی و غیر رسمی با اسرائیل به دلیل وابستگی ساختاری آنها به غرب در آینده نزدیک بعید به نظر می رسد . اما اگر مسلمانان از فضای بوجود آمده بعد از جنایات اخیر غزه استفاده نموده و از جوش و خروش ملت ها در جهت نهادینه نمودن این حرکت ها استفاده کنند و از ظرفیت ها ی دینی در سرتاسر جهان اسلام در باب حرمت رابطه با اسرائیل و یا کالاهای اسرائیلی و صهیونیستی استفاده نمایند و جریان های اسلامگرا در سرتاسر جهان بر روی این مسئله فعالیتهای تبلیغاتی و رسانه ایی انجام دهند و دانشجویان و طلاب علوم دینی در کنفرانس ها و گردهمایی های مختلف دولت ها و مردم را از هر گونه رابطه و استفاده از این کالاها منع کنند ، با تداوم چنین حرکت هایی می توان امیدوار بود که دست کم روابط اقتصادی کشور های اسلامی با این رژیم در آینده نه چندان دور به طور کامل قطع گردد و دولت ها نیز تحت فشار ملتها در پی قطع روابط با این رژیم باشند .