یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
موفقیت به سبک بیل گیتس
از همان سالهای اول مدرسه این آرزو شکل میگیرد؛ آرزوی داشتن شغلی که دوستش دارید و در آن احساس توانمندی میکنید اما کمتر کسی است که در دنیای بزرگسالیاش به این آرزوی کودکی برسد. بعد از دانشگاه و ورود به بازار کار، با جدیتر شدن زندگی و نیازهای مالی، افراد تمام سعیشان را برای فراموشکردن آرزویشان و جدیتر زندگی کردن به خرج میدهند. برای کسانی که با دغدغههای بسیار کار میکنند، داشتن کسب و کاری که بیشترین آرامش را به آنها بدهد آنقدر دور از دسترس بهنظر میرسد که برایش هیچ تلاشی نمیکنند. رسیدن به آرزوها کار هرکسی نیست اما اگر بهدنبال چیزی میگردید که به زندگیتان معنا بدهد و شما را از نظر خودتان ارزشمندتر کند، باید از همین لحظه آرزوهایتان را بازیابی کنید و مسیر زندگیتان را به آنها پیوند بزنید. باور کنید همه آدمهای موفق هم از همین نکات ابتدایی شروع کردهاند.
● چگونه شروع کنید؟
«دوست داشتم روزی یک نویسنده شوم». این جملهای است که ما هر روز از زبان آدمهای اطرافمان به شکلهای مختلف میشنویم. برخی از آنها دوست دارند نویسنده شوند، برخیها ورزشکار و بعضیها هم آرزو دارند آشپزی حرفهای باشند اما واقعیت این است که تا زمانی که به قصد انجام این کار از جا بلند نشوید، چند خطی ننویسید، غذایی درست نکنید یا سراغ ورزش نروید آرزویتان محقق نخواهد شد. رسیدن به آرزوها شاید یک شبه اتفاق نیفتد اما تا زمانی که با جدیت برای شروع کردنش اقدام نکردهاید، نمیتوانید امیدی برای رسیدن به آن داشته باشید. به جای آرزو کردن، از همین لحظه برای برآورده کردن آرزویتان تلاش کنید و به جای میخواستم، میخواهم را به کار ببرید. برای شروع میتوانید فهرستی از آرزوهایتان را مشخص کنید و باتوجه به تواناییهایتان مشخص کنید که چه راهی را قرار است آغاز کنید.
● به چه چیز نیاز دارید؟
اگر میخواهید یک کسب و کار راه بیندازید، تمام چیزی که به آن احتیاج دارید یک ایده است. این ایده قرار نیست چیز عجیب و غریبی باشد؛ شما با یک ایده کوچک میتوانید یک کسب و کار کوچک اما موفق را شروع کنید. قبل از انتخاب کردن کارتان به تواناییهایتان فکر کنید. چه کاری را شما میتوانید به بهترین شکل انجام دهید. بعد از انتخاب این کار شما نیاز به کمی تجربه دارید. اگر فکر میکنید آنقدر حرفهای هستید که میتوانید خودتان به تنهایی شروع کنید، درنگ نکنید اما اگر فکر میکنید به اندازه کافی در مورد فوت و فن کوزهگری آن کار چیزی نمیدانید، سراغ آگهیهای کاریابی بروید و بهعنوان کارمند یا شریک در آن حوزه دست به کار شوید. واقع گرا باشید و کارتان را به اندازه تواناییهایتان انتخاب کنید. شاید فعالیت فعلی شما دقیقا با آرزوهایتان منطبق نباشد اما مطمئن باشید با گذشت زمان و تلاش برای بهتر شدن، در آیندهای نزدیک میتوانید آرزوهایتان را محقق کنید.
اگر میخواهید یک کسب و کار راه بیندازید، تمام چیزی که به آن احتیاج دارید یک ایده است. این ایده قرار نیست چیز عجیب و غریبی باشد؛ شما با یک ایده کوچک میتوانید یک کسب و کار کوچک اما موفق را شروع کنید
● به روز باشید
اگر دوست دارید یک خلاق واقعی باشید باید خودتان را به روز نگه دارید. ایدههای قدیمی و ابزارهای عهد عتیق را کنار بگذارید. تکنولوژیهای نوین چه خدمتی میتوانند به شما بکنند؟ اگر دید دقیقی نسبت به فعالیتهایتان داشته باشید، میتوانید در مورد ابزارهایی که به تازگی برای چنین کسب و کاری تولید یا اختراع شدهاند هم اطلاعاتی به دست آورید. بدنیست در مورد ایدهای که در ذهن دارید یک جست و جوی اینترنتی داشته باشید تا با مقالهها، وبلاگ نوشتهها یا سایتهای تخصصی آن حوزه نیز آشنا شوید. شاید هم نیاز باشد قبل از هرچیز در دورههایی که در مورد آن کسب و کار وجود دارد شرکت کنید. آموزشگاهی معتبر را انتخاب کرده و سعی کنید در مورد کاری که آرزویش را دارید چیزهای بیشتری یاد بگیرید.
● قدم به قدم پیش بروید
قبل از شروع، یک چارت دقیق از فعالیتهایی که باید انجام دهید تنظیم کنید. مراحلی که باید برای این فعالیت طی کنید را بهصورت چارت بکشید و در زمان انجام کار، با گذشتن از هر مرحله روی آن تیک بزنید. ممکن است در حین انجام کار، شما به تصویری دقیقتر در مورد فعالیتتان برسید و چارتتان را هر روز تکمیلتر کنید. این چارت هم میتواند شامل مراحلی باشد که شما باید برایشان تلاش کنید و هم شامل مواردی که با کمک و اقدام دیگران انجام میشوند.
● سوال بسازید
لیستی از مهمترین سوالاتی که در ذهن دارید تهیه کنید. چه چیزهایی را در مورد این کار نمیدانید؟ به چه اطلاعات و برآوردهایی نیاز دارید؟ همه سوالات خود را فهرست کرده و سعی کنید تا برای هر کدام جوابی دقیق و قانعکننده نگرفتهاید کارتان را شروع نکنید. پاسخ سوالاتتان را در جدولی که نیازها، هزینهها، زمان انجام کار و... را دربرمیگیرد تنظیم کنید. شما هر روز یک قدم به کامل شدن این جدول نزدیک خواهید شد و به این ترتیب ارزیابی دقیقتری نسبت به فعالیتی که قرار است انجام دهید به دست خواهید آورد.
● به هر نظری گوش نکنید
شما باید برای شروع کمی در مورد فعالیتی که قرار است انجام دهید تحقیق کنید. سعی کنید در این زمینه از کسانی کمک بگیرید که تجربه چنین فعالیت یا کار مشابهی را داشتهاند و میتوانند نظری دقیق در مورد آنچه بیان میکنید به شما بدهند.
● آرمان گرایی را فراموش کنید
برای شروع کار آرمانگرا نباشید. بزرگترین کسب و کارهای جهان از اتاقی کوچک و شرکتی با چند پرسنل شروع شدهاند. شما باید افقی که برای سالهای آینده کارتان درنظر گرفتهاید را مشخص کنید اما در حال حاضر و برای شروع جوری قدم بردارید که کسب و کارتان به خطر نیفتد و همینطور تمامی پلهای پشت سرتان خراب نشود. با خودتان صادق باشید تواناییهایتان را بشناسید و سنگ بزرگ را تا اطلاع ثانوی فراموش کنید.
● چند توصیه تکمیلی
▪ واقع گرا باشید
در مورد تواناییهایتان خیال پردازی نکنید. این تواناییها هم شامل قوای بدنی، هم توان علمی و هم وضعیت مالی شما میشود. کاری را شروع کنید که از این ۳نظر بتوانید از پس آن بر بیایید. روی کسانی که برای کمک به شما داوطلب میشوند تا حدودی حساب کنید اما بار اصلی کار را بهعهده دیگران نیندازید و جوری روی دیگران حساب نکنید که با از دست دادن کمکشان تمام کارتان را از دست بدهید.
▪ برنامه بلندمدت، کوتاه مدت و میان مدت داشته باشید
برای رسیدن به نقطه اوجی که انتظارش را دارید نیازمند زمانبندیها و برنامههای متفاوتی هستید. شما باید برنامهای بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت را تنظیم کنید. برنامه بلندمدت همان آرزوی شماست. خب؛ شما برای رسیدن به این آرزو چه نیازهایی دارید و این نیازها چه زمانی را از شما طلب میکنند. همه آنها را به دقت فهرست کنید و با تحقیقهایی که در مورد کارتان انجام دادهاید و با مشاهده فعالیتهای کسانی که در این حوزه وارد شدهاند، برآوردی نسبت به زمان لازم برای انجام کارتان به دست بیاورید. زمان هر کدام از کارهایی که در فهرستتان نوشتهاید را روی کاغذ بنویسید و سپس آنها را بهترتیب بازنویسی کنید. این زمانبندی را به ۳ بخش کوتاه مدت یا زیر ۲سال، میان مدت یا بین ۲ تا ۰۱ سال و بلندمدت یا بالای ۰۱ سال تقسیم کنید. این باعث میشود که هم برای طبق برنامه پیش رفتن تلاش کنید و هم از کوچک بودن کسب و کارتان در آغاز ناامید نشوید.
▪ وقایع نگاری کنید
بعد از شروع فعالیتتان دفتری را برای نوشتن وقایع روزانهتان انتخاب کنید. احساستان در هر روز نسبت به کارتان را بنویسید. مشکلاتی که در هر لحظه سد راهتان میشوند، چیزهایی که یاد میگیرید و پیشرفتهایی که به دست میآورید را هر روز در دفترتان بنویسید. با این کار بعد از چند ماه میتوانید ارزیابی دقیقتری نسبت بهخود و فعالیتتان به دست بیاورید و از طرف دیگر بعد از مدتی با خواندن مراحل تلاشتان دلگرمی بیشتری نسبت به آنچه به دست آوردید پیدا خواهید کرد.
سیب سبز
باز نشر اختصاصی: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست