جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
روش هایی برای افزایش طول عمر لپ تاپ
بسیاری از کاربران لپتاپ، حتی افرادی که مدتها است کاربر لپتاپ به حساب میآیند با این سوال که به واقع عمر مفید یک لپتاپ چقدر است و رعایت چه نکاتی منجر به افزایش طول عمر مفید لپتاپ میشود مواجه هستند! پاسخ این سوالات با توجه به رشد شدید قیمتها طی یکی دوسال اخیر، قطعا به کاربران در کاهش هزینهها و همچنین استفاده بهتر و بهینه از لپتاپ کمک میکند.
یافتن پاسخ این سوالات حتی باعث میشود، شما درگیر دردسرهای تعمیر و تامین قطعه نشوید. پس قبل از وقوع اتفاق به فکر چاره یا حداقل درمان باشید و به مجموعه نکاتی که ما در این بخش برای افزایش طول عمر به شما یادآوری میکنیم توجه کنید.
● عمر مفید لپتاپ چقدر است؟
اکثر کاربران لپتاپ تصور میکنند تا هر زمانی لپتاپشان از عهده انجام وظایف خود برآید میتوان از آن برای انجام امور مختلف رایانهای استفاده کرد، اما این تصوری اشتباه است و لپتاپها ممکن است وقتی که بیشتر از هر زمان دیگر به وجود آنها نیاز دارید، ناگهان دچار ایراد شوند. پس بهتر است قبل از اینکه درگیر دردسرهای تعمیر دستگاه، بازیابی اطلاعات، تامین قطعه و... شوید
● به فکر چاره باشید.
کارشناسان و فعالان بازار معتقدند طول عمر یک دستگاه تحتتاثیر عوامل مختلفی چون نحوه استفاده، ورود تکنولوژیهای نوین و مدلهای مبتنی بر تکنولوژیهای جدید و عوامل دیگری از این دست متفاوت است، ولی به طور میانگین عمر مفید یک لپتاپ سه تا نهایتا چهار سال تخمین زده شده است. البته لپتاپهای برخی برندها مانند اپل طول عمر بیشتری نسبت به برندهایی نظیر لنوو، اچ پی، دل و... دارند. البته در بسیاری موارد ممکن است خرابی یک قطعه در نگاه اول به معنی پایان یافتن عمر یک لپتاپ نباشد، ولی عدمیافتن قطعه در بازار، به دلیل عرضه مدلهای جدید که بر تکنولوژیهای نوین مبتنی هستند خط قرمزی روی ادامه حیات لپتاپ میکشد.
● نکاتی برای افزایش عمر لپتاپ
۱ اگر دقت کرده باشید اولین قطعهای که در لپتاپها دچار ایراد میشود و احتیاج به تعویض دارد باتری و شارژر است که این معضل با تعویض باتری و با صرف مبلغی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان قابل رفع است. حال تصور کنید باتری لپتاپ مذکور در بازار موجود نباشد. این به این معنی است که لپتاپ شما تبدیل به pc شده و عمر آن به عنوان یک رایانه همراه به پایان رسیده است. پس بهتر است برای جلوگیری از این مشکل از باتری لپتاپ محافظت کرده و زمانی که شارژ دستگاه کامل است آن را از برق خارج کنیم. برای افزایش عمر لپتاپ حتی توصیه میشود زمانی که مدت زیادی در یک مکان ثابت هستید باتری را از لپتاپ خارج کرده و لپتاپ را بدون باتری مورد استفاده قرار دهید.
۲ اگر قرار است باتری را از لپتاپ خارج کنید حتما حواستان باشد که از محافظ استفاده کنید تا لپتاپ شما در صورت بروز نوسانات برق دچار آسیب نشود. نوسانات برق ممکن است خسارات هنگفتی به لپتاپی که به جریان مستقیم برق متصل است وارد آورد.
۳ از وارد آوردن فشار زیاد و ضربه به لپتاپ خودداری کنید. زیرا ممکن است باعث شکستگی صفحه نمایش،یا آسیب دیدنهارد و سایر بخشهای دستگاه شود.
۴ برای خنکسازی لپتاپ از کول پد استفاده کنید:اگر با لپتاپ زیاد کار میکنید و مدام روی آن فشار میآورید باید از وسیلهای به نام کول پد (میز لپتاپ) استفاده کنید.این وسیله دارای پایههایی بالاتر از سطح زمین است و چندین خنککننده (فن) همراه خود دارد که باعث خنک شدن و بهبود کارآیی لپتاپ میشود. این دستگاهها عمدتا از برق یو اس بی (USB) استفاده میکنند و به شدت کممصرف هستند و خیلی کم از باتری استفاده میکنند.
۵ مواظب درایو لپتاپ خود باشید: سعی کنید کمتر از رایتر لپتاپ استفاده کنید یا اگر استفاده میکنید از سیدیها و دیویدیهای خش دار استفاده نکنید؛ چراکه باعث خرابی و آسیب دیدن به لنز درایو میشود. زمانی که از دیویدی یا سیدی رایتر استفاده میکنید حتما لپتاپ را به برق متصل کنید، زیرا رایترها جریان بسیار بالایی را از منبع تغذیه کشیده و اگر صرفا از باتری استفاده شود به آن آسیب میرساند، چون در این حالت باتری با سرعت زیادی شارژ خود را از دست میدهند. حتی در حالتی که باتری کاملا شارژ نباشد ممکن است لپتاپ خاموش شده و دیسک نوری شما بسوزد. به همین دلیل در لپتاپهای مدرن امروزی اگر شارژ باتری کم باشد، لپتاپ به طور خودکار درایو نوری را خاموش میکند.
۶ از نرمافزارها و ضدویروسهای مناسب و اورجینال استفاده کنید: سعی کنید از ضدویروسی مناسب و سبک برای لپتاپ خود استفاده کنید تا مقدار کمتری از پردازنده را اشغال کند و سرعت لپتاپ را پایین نیاورد.نرمافزارهای مناسب را روی لپتاپ خود نصب کنید. از نصب نرمافزارهایی که اطمینان ندارید نرمافزار هستند یا بد افزار خودداری کنید یا قبل از نصب آن را ویروس یابی کنید.سعی کنید از لایسنسها و نرمافزارهای اورجینال و اصل شرکت نرمافزاری استفاده کنید مخصوصا سیستم عامل که اگر از نسخههای کرک آن استفاده کنید شما و لپتاپ را با مشکل مواجه میکند و مجبورید هر چند وقت یک بار سیستمعامل را عوض کنید.
۷ هنگام حمل لپتاپ سعی کنید آن را حتما در کیف یا کاور گذاشته و همچنین آن را خاموش کنید. همچنین هرگونه کابل و وسایل متصل به لپتاپ مثل کابل شبکه، سیم ماوس یا اسپیکر (بلندگو) را از لپتاپ جدا کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست