شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

برنج خوب چه برنجی است؟


برنج خوب چه برنجی است؟

این روزها فصل برداشت برنج است و حتما برایتان مهم است که بتوانید برنج سالم، خوش طعم و مرغوبی تهیه کنید. ما شما را با ویژگی‌های این برنج، شرایط نگهدای و حفظ کیفیت برنج و شیوه‌های …

این روزها فصل برداشت برنج است و حتما برایتان مهم است که بتوانید برنج سالم، خوش طعم و مرغوبی تهیه کنید. ما شما را با ویژگی‌های این برنج، شرایط نگهدای و حفظ کیفیت برنج و شیوه‌های مناسب پخت آن آشنا می‌کنیم.

بهترین برنج دنیا در ایران و چند کشور دیگر که تولیدات کمی دارند کشت می‌شود. بنابراین برنجی در رده ممتاز قرار می‌گیرد که ایرانی باشد، بوی مطبوعی داشته باشد و طعم آن بدون خورش یا هر نوع افزودنی به جز نمک، دلپذیر باشد.

خیلی وقت‌ها برنج کاملا خالص و ایرانی نیست. یعنی در آن درصدی هم برنج غیرایرانی وجود دارد. تشخیص چنین برنجی معمولا ساده نیست اما اگر مقداری از برنج را کف دستتان بریزید، باید تمام دانه‌های آن از نظر رنگ، حجم، قد و چاقی و لاغری یک شکل باشند. در غیر این صورت، برنج شما خالص نیست.

به برنج‌های شفاف اعتماد نکنید چون هیچ یک از انواع برنج‌های ایرانی شفاف نیست. حتی المقدور از خریدن برنج دودی اجتناب کنید چون عموما برنج‌هایی به صورت دودی فروخته می‌شوند که عطر و طعم نامناسبی دارند و یا نامرغوب هستند.

همچنین برنج مرغوب باید خشک باشد به طوری که زیر دندان شما له نشود بلکه بشکند. وقتی آن را کف دست می‌ریزید و بو می‌کنید، بوی مطبوعی داشته باشد و دانه‌های آن شکسته نباشند.

نگهداری برنج

کیسه برنج باید در محل خنک و خشک قرار گیرد. بسیاری از افراد برای جلوگیری از ورود حشرات به داخل کیسه برنج از حبه‌های سیر و نمک استفاده می‌کنند که تا حد زیادی نیز در کاهش آفات برنج موثر است. اما اگر به هر دلیلی حشره به کیسه برنج شما وارد شد، فورا کیسه برنج را عوض کرده و برنج‌ها را در یک سینی زیر آفتاب بگذارید. حشرات به سرعت از برنج بیرون می‌روند. این کار را باید تا مدتی هر هفته انجام دهید تا حشرات جدیدی که به تازگی از تخـم درآمده اند، از ظرف بیرون بروند.

قرص‌های برنج هم می‌توانند هزاران شته را از بین ببرند اما به دلیل مسمومیت زایی شدید این قرص‌ها از راه تنفسی، خوراکی و پوستی، استفاده از این قرص‌ها پیشنهاد نمی‌شود.

بهتر است برنج را هربار به میزان نیاز یکی دو ماه خود خریداری کنید و از خرید برنج سالانه خودداری کنید چون در این صورت احتمال خراب شدن کیفیت برنج وجود دارد.

برنج را در پارکینگ و انباری و راه‌پله، نگذارید چون شته می‌زند یا نم‌دار می‌شود.

فوت و فن‌های پخت برنج

اگر کارمند هستید و فرصت زیادی برای پخت برنج ندارید، می‌توانید هر صبح قبل از خروج از خانه برنج را آبکش کنید و در قابلمه بگذارید و در یخچال نگه دارید. سپس بلافاصله بعد از رسیدن به خانه آن را روی گاز بگذارید و با آب روغن دم کنید. در این صورت برنج شما یک ربع تا ۲۰ دقیقه به پخت نیاز دارد.

برای از بین بردن بوی سوختگی برنج می‌توانید یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید یا یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید. پیاز بوی سوختگی را به خود می‌گیرد.

وقتی می‌خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج درصورتی که شور نباشد برای بچه‌ها خیلی مفید است.

اگر برنج شما بی نمک شد موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمکی برنج شما رفع می‌شود. هرگز نمک را مستقیما در روغن نریزید، چون نمک در روغن حل نمی‌شود.

اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت، برنج را در سایه روی یک سطح پهن کنید تا بوی آن برود. اگر برنج را در آفتاب بگذارید، خرد می‌شود و در داخل آب جوش از هم می‌پاشد.

برنج را می‌توانید به شیوه بخارپز بپزید. در این صورت باید ته قابلمه بزرگی را آب بریزید و برنج آبکش شده را در صافی ریخته، این صافی را در قابلمه قرار دهید. آب ته قابلمه نباید با صافی در تماس باشد. حالا برنج را دم کنید تا بدون ته دیگ، بخارپز شود.

اگر می‌خواهید زعفران رنگ بهتری داشته باشد، آن را در یک استکان با آب جوش مخلوط کنید و هنگام دم کردن برنج، استکان را لای برنج‌ها قرار دهید. در این صورت زعفران بیشترین میزان رنگ خود را خواهد داشت.