دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
چگونه زیاده روی در مصرف را کنترل کنیم
در جوامع امروزی افراد با منابع بیشماری احاطه شدهاند، اما این منابع بدون صرف هزینه قابل مصرف نیستند. راههای جلوگیری از زیادهطلبی در عرصه مصرف چندان متنوع نیستند. آنها حتی مقدار بسیار زیادی از پول را نیز صرفهجویی نمیکنند. با این حال آنها تنها راههایی هستند که ما داریم.
ترکیب مجموعهای از این راهها میتواند فرآیند مصرف را تا حدی در برابر شتاب جنونآمیز عصر فعلی تعدیل کند. اگر عادت کنیم تا مجموعهای از این توصیهها را بهصورت مداوم تمرین کنیم تغییر قابلملاحظهای را در هزینههای روزانهمان مشاهده خواهیم کرد. بعضی از این ایدهها ممکن است برای شما یا خانوادهتان عملی نباشد. تمرین کردن آنها میتواند آزمونی برای سنجش موفقیت یا عدم موفقیت آنها باشد. در ادامه چند مورد از این راهها ذکر شدهاند.
کمتر خرید کنید
امروزه همه بهدنبال راهحلی جادویی و شگفتانگیز برای کاهش هزینهها هستند. باید به شما بگوییم چنین راهحلی وجود ندارد و دارد. برای این که هزینههایتان کاهش یابد باید کمتر خرید کنید. شاید به نظرتان برسد که این توصیه به قدری واضح است که حتی یک توصیه نیست؛ ولی این گونه نیست. تنها یک راه جادویی وجود دارد و آن کاهش خرید است. ترجیحا از خریدهای غیراضطراری شروع کنید و بعد تا جایی که میتوانید خریدهای عادی را نیز کاهش دهید. شاید این راه جادویی سختتر از آن باشد که کسی تمایلی به آن داشته باشد. اگر شهامت یا طاقت آن را ندارید که همواره کم خرید کنید. این روش را بهصورت تناوبی وارد زندگیتان کنید. مثلا یک ماه خریدی نکنید و یک ماه خرید کنید. البته مراقب باشید که ریاضت شما را حریص نکند و در ماههایی که مجاز به خرید هستید تلافی ماههای قبل را نکنید. یک ماه در میان نخریدن لباس، وسایل خانه یا تزئینات خیلی هم دشوار نیست. خواهید دید که دقتتان در امر خرید افزایش خواهد یافت و لباسهایی خواهید خرید که واقعا میپوشید و نه هر چیزی که هوس خرید آن به سرتان میزند. اگر بدهی یا هزینه بزرگ ضروری در پیش دارید. این راه مناسبی برای پسانداز است.
خریدهای اعتباری را کاهش دهید.
اگر نمیتوانید ریاضت پیشه کنید و خریدهایتان را کلا کاهش دهید، لااقل خریدهای اعتباری را کاهش دهید. کارتهای اعتباریتان را در خانه بگذارید و با مقداری پول نقد خارج شوید تا وقتی از جلوی مغازهها عبور میکنید با خودتان درگیر نشوید، چون تضمینی وجود ندارد که بتوانید در برابر مغازههای پر زرق و برق امروزی سربلند بیرون بیایید.
برای خرید برنامهریزی کنید.
هرگز با قصد مبهم خرید از خانه خارج نشوید. وقتی که لیستی برای خرید ندارید ممکن است شب با هروسیلهای به خانه بازگردید. ممکن است یک فیل یا یک خودروی عتیقه خریده باشید! ممکن است حتی یک عینک طبی بخرید در حالی که عینکی نیستید. خرید کردن بدون برنامه بزرگ ترین اشتباهی است که میتواند شما در دریای خروشان حرص مصرف غرق کند.
برای سفر دریایی شما به یک قایق یا کشتی محکم نیاز دارید و برای خرید به یک لیست خرید و برنامه خرید. قبل از آنکه به پاساژی که پر از اقلام متنوع است بروید و با دستی پر از اجناسی که واقعا نمیخواهید به خانه برگردید، بهتر است لیست خرید خود را مهیا کنید. فهرستی از مواردی که برنامه خرید آن را دارید مهیا کنید، موارد ضروری را سبز، کمتر ضروری را زرد و غیرضروری را قرمز کنید. بعد تمامی موارد قرمز و زرد را ببرید و در خانه بگذارید. وقتی که در پاساژ یا مرکز خرید حرکت میکنید به خودتان یادآوری کنید که حق ندارید موارد خارج از لیست را بخرید.
اگر مورد زرد یا قرمزی را هم بخرید باز بهتر از این است که موردی را که ابدا در ذهنتان نبوده بخرید. مطمئن باشید که توجیههایی که برای خرید یک کالا در یک مرکز خرید در ذهنتان میتراشید ساختگی و غلط هستند. اگر واقعا به چیزی نیاز داشتید، در عرض چند ساعتی که در خانه بودید آن مورد به ذهنتان میرسید. پس خودتان را گول نزنید.
از مراکز خرید بزرگ و چندمنظوره خرید نکنید.
اگر میخواهید یک پیراهن بخرید به یک خیابان که پر از لباس فروشی است بروید، اگر یک قابلمه میخواهید به یک مغازه یا مرکز فروش لوازم خانگی بروید. در پاساژهایی که مغازههای متنوعی از لوازم آرایشی یا لباس یا لوازم خانگی وجود دارد، حرص خرید بیشتر میشود. ممکن است برای خرید یک آینه جیبی بیرون بروید و با یک سری کامل از مجسمههای دکوری، چند دست لباس و یک کفش به خانه بازگردید.
پول نقد کمتری حمل کنید.
درست است که کنترل خرید کردن با پول نقد سادهتر است؛ ولی چرا سری که درد نمیکند را دستمال ببندید؟ پول نقد کمی حمل کنید تا کمتر دچار چالشهای درونی برای خرید کردن یا نکردن شوید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست