دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
علت استفراغ نوزاد
گروه ترجمه نی نی بان: استفراغ نوزادان در هفته های اول بسیار شایع است چون بدن هنوز با مواد غذایی که به آن میرسد تطبیق پیدا نکرده است. شاید بگویید وقتی نوزاد استفراغ میکند بیشتر از آن چیزی که خورده، پس میدهد و این کار برای نوزاد ترسناک است و باعث گریه او میشود.
هرچیزی از بیماری ماشین تا هضم نشدن غذا میتواند موجب استفراغ نوزاد شود. حتی گریه و سرفه طولانی مدت هم میتواند باعث استفراغ شود بنابراین شما ممکن است در سالهای اول زندگی کودک استفراغ او را زیاد ببینید. حمله استفراغ معمولا 6 تا 24 ساعت بعد فروکش میکند و نیازی به درمان نیست به جز نوشیدن مقدار زیادی آب که باید بدن هیدراته بماند. تا زمانی که کودک وزن اضافه میکند و سالم به نظر میرسد هیچ جای نگرانی نیست.
چه زمان نگران باشید؟
در طول چند ماه اول کودک استفراغ احتمالا به دلیل مشکلات تغذیه خفیف مانند پری بیش از حد شکم است. پس از چند ماه استفراغ ناگهانی به احتمال زیاد به دلیل عفونت شکم ایجاد میشود که اغلب با اسهال همراه است. نوزاد شما ممکن است استفراغ را در بیماریهای زیر نیز نشان دهد:
• سرماخوردگی
• عفونت ادراری
• عفونت گوش
حساسیت غذایی هم میتواند موجب استفراغ شود. در صورتی که نوزاد شما دیگر آن غذا را نخورد نشان دهنده واکنش آلرژیک است.
گاهی اوقات استفراغ میتواند نشانه بیماریهای جدیتر باشد. بنابراین به علائم هشداردهنده زیر دقت کنید:
• نشانه های کم آبی از جمله خشکی دهان، عدم داشتن اشک و پوشک کمتر مرطوب(کمتر از 6 پوشک در روز)
• تب
• امتناع از نوشیدن شیر
• استفراغ بیش از 12 ساعت یا استفراغ با نیروی زیاد
• خواب آلودگی یا تحریک پذیری شدید
• تنگی نفس
• شکم برآمده
• خون یا صفرا در استفراغ: وجود خون یا صفرا در استفراغ در صورتی که کودک پیش از آن استفراغ کرده باشد، نگران کننده است چون ممکن است به دلیل فشاری که به رگهای خونی آمده ایجاد شود. در صورتی که دهان نوزاد زخم باشد هم ممکن است خون در استفراغ وجود داشته باشد. با این حال پزشک ممکن است استفراغ را بررسی کند تا حاوی خون و صفرا نباشد. صفرا ممکن است نشان دهنده روده های مسدود شده باشد که نیاز به درمان دارد.
• استفراغ مداوم نیم ساعت بعد از خوردن غذا: ممکن است به دلیل تنگی پیلور اتفاق بیفتد که از چند هفته بعد از تولد تا چهار ماهگی بروز میکند.
چطور باید با استفراغ مقابله کرد
معمولا استفراغ هیچ چیز نگران کننده ای نیست و به زودی بهبود پیدا میکند. اما برخی اقدامات کمک میکند نوزاد زودتر و راحتتر این مشکل را پشت سر بگذارند.
نوزاد را هیدراته نگهدارید: وقتی کودک استفراغ میکند مایعات زیادی را از دست میدهد و بسیار مهم است که این کم آبی به سرعت جایگزین شود. برای این کار، میتوانید از آب یا ors استفاده کنید. کافی چند بار در ساعت چند قطره از این مایع خوراکی را به کودک بدهید. خوردن این مایعات باید در کنار خوردن شیر مادر یا شیرخشک باشد. هرچند پیش از خوراندن شیر به کودک باید با پزشک در این مورد مشورت کنید. به هیچ عنوان به کودک آب میوه یا نوشابه ندهید.
کمک کنید به روال عادی برگردد: اگر کودکتان 12 تا 24 ساعت است که استفراغ ندارد میتوانید به رژیم غذایی عادی روزانه برگردید. اما همچنان تلاش کنید مایعاتی مانند شیر را به کودک بدهید. اگر کودک غذای جامد میخورد سعی کنید با غذاهای تازه هضم مانند غلات و ماست شروع کنید. شما همچنین میتوانید از خوراکیهایی مانند پوره سیب زمینی برای کودک استفاده کنید.
کمک کنید استراحت کنید: خواب به بهبود کودک کمک زیادی میکند. معده اغلب هنگام خواب خالی میشود و کودک را تسکین میدهد.
داروهای ضدتهوع مفید است: این داروها باید با تجویز پزشک باشد و نباید سرخود مصرف شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست