پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

ائتلاف ملی اصلاح طلبان راه حلی موثر


ائتلاف ملی اصلاح طلبان راه حلی موثر

گروه ها و احزاب اصلا ح طلب اگر خواهان پیروزی حداکثری در انتخابات آتی باشند بی گمان ائتلا ف در این مسیر بهترین گزینه خواهد بود همان طور که رقیب این جریان با ایجاد ائتلافی کامل از تمام نیروهای هم فکر, پیروز انتخابات شورای شهر دوم تهران شد و بعد از آن نیز با همین روش به پیروزی های دیگری دست یافت

چندی پیش زمزمه هایی مبنی بر انشعاب در جریان اصولگرایی به گوش رسید که البته انکار سران اصولگرا را در پی داشت و به تازگی در مجلس شورای اسلامی فراکسیون اصولگرایان مستقل در تایید شایعات پیش گفته موجودیت خود را اعلا م نموده است.

به هر صورت این گونه انشعابات، چیزی نیست که در عالم سیاست از نگاه ناظران پنهان بماند، تنها موردی که می ماند صداقت جریان های سیاسی اعم از اصولگرا و اصلا ح طلب است که نمایانگر چگونگی رفتار آینده ایشان با مردم خواهد بود.

با ذکر این مقدمه، باید اذعان نمود در هر جریان فکری و سیاسی، آنچه که مورد وثوق عقلای قوم باشد قطعا از طریق مشورت و همکاری بین گروه های همفکر به دست می آید وگرنه اگر بنا بر شرکت انفرادی و خارج از ائتلا ف در انتخابات پیش رو قرار گیرد، بی شک هیچ یک از احزاب و گروه های سیاسی نمی توانند از آرای حداکثرمردم برخوردار شوند و این به مثابه یک نگرانی جدی چه در جریان اصولگرا و چه در جریان اصلا ح طلب به وضوح نمود یافته است چه آن که تشکیل شورای هماهنگی اصولگرایان و در مقابل آن، ایجاد «ائتلا ف ملی اصلا ح طلبان» در اردوگاه نیروهای اصلا ح طلب موید همین نگرانی است که قطعا به لحاظ عقلا نی، صحیح ترین شیوه ممکن برای شرکت در انتخابات است.

گروه ها و احزاب اصلاح طلب اگر خواهان پیروزی حداکثری در انتخابات آتی باشند بی گمان ائتلا ف در این مسیر بهترین گزینه خواهد بود همان طور که رقیب این جریان با ایجاد ائتلافی کامل از تمام نیروهای هم فکر، پیروز انتخابات شورای شهر دوم (تهران) شد و بعد از آن نیز با همین روش به پیروزی های دیگری دست یافت.

اگرچه در گذشته و شاید آینده رد صلاحیت برخی از نامزدهای انتخاباتی، مانعی بزرگ بر سر راه اصلاح طلبان تلقی شود اما جریانی که در مسائل درونی، آرای همفکران را بر نتابد بی شک نمی تواند داعیه اصلا ح امور در مسائل کلا ن تر را داشته باشد. علی رغم دغدغه های مورد اشاره متاسفانه به نظر می رسدکه جریانات افراطی با حرکات ایذائی و وحدت شکن به دنبال مسائل دیگری هستند. دغدغه هایی که دبیرکل حزب مردم سالاری نیزدر گفت وگو با مهر به روشنی به آن اشاره نموده است. «بعضی اصلا ح طلبان افراطی و تندرو می خواهند اکثریت کاندیداهای خود را با نام اصلا ح طلب در لیست های اصلا ح طلبان برای مجلس مطرح کنند» البته این نگرانی ها ناشی از عملکرد برخی از تندروهاست که علی رغم آگاهی از «مزیت مطلق همگرایی» رفتاری واگرایانه در پیش گرفته اند و بدون توجه به مصالح بدیهی جبهه اصلا حات، می خواهند یک تنه و بدون ائتلا ف با سایر گروه ها، راه خود را پیش گیرند. لکن این رفتار به زیان اصلا حات و به سود جریانات رقیب تمام خواهد شد.

متاسفانه تظاهر به دموکراسی، ارجح دانستن تصمیمات انفرادی بر تصمیمات جمعی و افراطی گری از مهمترین معضلا ت پیش روی اصلاحات و اصلاح طلبان است که البته دلیل به «فعالیت و تصمیم گیری یک پارچه و ائتلا فی» می تواند نقش به سزایی در مرتفع نمودن این نواقص داشته باشد. ائتلا ف ملی اصلا ح طلبان به مثابه یک استراتژی بی بدیل و فرصت تاریخی برای جریان اصلاحات مطرح است که نه فقط حزب مردم سالا ری که کلیه جریانات اصلا ح طلب را در بر می گیرد. در همین راستا، شایسته است گروه ها و احزاب مطرح اصلاح طلب از این استراتژی سود جویند و گرنه فرجامی جز آن چه که در گذشته برای اصلا حات روی داده، قابل تصور نیست.

محسن رنجبر