چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

حفاظت از مرواریدهای دهان ‌کودک


حفاظت از مرواریدهای دهان ‌کودک

معمولا پدر و مادرها تصور می‌کنند که هیچ وقت دندان‌های کودک خردسالشان خراب نمی‌شود، اما متخصصان نظر دیگری دارند؛ آنها می‌گویند به‌رغم سن کم بچه‌ها، ممکن است دندان‌هایشان …

معمولا پدر و مادرها تصور می‌کنند که هیچ وقت دندان‌های کودک خردسالشان خراب نمی‌شود، اما متخصصان نظر دیگری دارند؛ آنها می‌گویند به‌رغم سن کم بچه‌ها، ممکن است دندان‌هایشان خراب و پوسیده شود و به درمان‌های جدی دندانپزشکی نیاز داشته باشند. متاسفانه والدین نمی‌دانند که دندان‌های خردسالان تا چه حد مهم و ارزشمند است. به همین دلیل متخصصان بارها به والدین توصیه کرده‌اند از همان دوران کودکی از دندان‌ها محافظت کنند.

شاید پوسیدگی دندان‌ها در آن سنین وحشتناک به نظر برسد، اما اتفاق نادری نیست. در حقیقت پوسیدگی دندان‌ها ـ که البته با رسیدگی مناسب قابل پیشگیری است ـ‌ یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دهان و دندان میان کودکان ۶ تا ۱۱ ساله و نوجوانان ۱۲ تا ۱۹ ساله است. طبق آماری که آکادمی کودکان آمریکا منتشر کرده است، پوسیدگی دندان میان کودکان ۵ برابر بیشتر از آسم اتفاق می‌افتد و آن طور که گفته می‌شود بیش از ۴۰ درصد بچه‌ها تا سنین مهد کودک با پوسیدگی دندان روبه‌رو خواهند شد.

توصیه‌ها

مراقبت‌های دهان و دندان را از سنین پایین آغاز کنید. کودک شما حتما باید حدود یک سالگی به دندانپزشک مراجعه کند. مراقبت‌های پیشگیرانه در سال‌های نخست تولد کودک، می‌تواند هزینه‌های درمانی را در درازمدت کاهش دهد.

مسواک زدن و استفاده از نخ دندان باید برای کودک تبدیل به عادت شود. مراجعه به دندانپزشک مهم و ضروری است، اما به تنهایی موثر نخواهد بود و مسواک زدن از همان روزهای اول رشد دندان‌ها نیز کاری حیاتی است. با این‌که بسیاری از مردم تصور می‌کنند نیازی نیست دندان‌های کودک را مسواک بزنند، اما متخصصان تاکید می‌کنند حتی اگر کودک تنها یک دندان دارد، مسواک زدن را آغاز کنید. حتی قبل از پیدا شدن اولین دندان هم می‌توانید به آرامی لثه‌های او را تمیز کنید. علاوه بر این موارد زمانی که دندان‌ها در تماس با یکدیگر قرار گرفتند، استفاده از نخ دندان را نیز نباید فراموش کرد. البته باید از دندانپزشک کودک در مورد شیوه صحیح استفاده از نخ دندان مشورت بگیرید.

سال‌ها دندانپزشکان و متخصصان اطفال به والدین هشدار می‌دادند که از شیشه شیر برای تغذیه کودک خود استفاده نکنند.

اما برخی از والدین علت آن را نمی‌دانند و به همین دلیل این عادت را ترک نمی‌کنند. خوب است بدانید در این شرایط مایعات شیرین داخل بطری به دندان کودک می‌چسبند و محیطی مناسب برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌کنند. بنابراین اگر کودک عادت دارد با شیشه شیر به رختخواب برود، در شیشه او آب خالی بریزید تا دندان‌هایش سالم بماند. البته والدین باید توجه داشته باشند، شیشه شیر تنها مشکل پوسیدگی دندان‌ها نیست. نوشیدن مایعات شیرین در طول روز مانند نوشابه و آبمیوه‌ها هم می‌تواند سبب پوسیدگی دندان‌های کودک شود. بنابراین هیچ وقت این نوشیدنی‌ها را جایگزین آب نکنید.

بسیاری از داروهایی که بچه‌ها استفاده می‌کنند با استفاده از طعم‌دهنده‌ها شیرین شده‌اند، بنابراین اگر این مایعات روی دندان‌ها بچسبند، خطر پوسیدگی دندان‌ها افزایش می‌یابد.

Webmd.com

مترجم: نیلوفر اسعدی بیگی