سه شنبه, ۱۹ تیر, ۱۴۰۳ / 9 July, 2024
مجله ویستا

۷ راه مـقـابـلـه بـا افـسـردگی تـعـطـیـلات


۷ راه مـقـابـلـه بـا افـسـردگی تـعـطـیـلات

تعطیلات معمولا برای افراد شادی‏بخش و باعث تمدد اعصاب است ولی می‏تواند برای برخی افسردگی را به دنبال داشته باشد. در واقع در درصد کمی از افراد، تعطیلات با احساس غم، عدم ارتباط …

تعطیلات معمولا برای افراد شادی‏بخش و باعث تمدد اعصاب است ولی می‏تواند برای برخی افسردگی را به دنبال داشته باشد. در واقع در درصد کمی از افراد، تعطیلات با احساس غم، عدم ارتباط با دیگران، احساس بطالت، یکنواختی و بی‏برنامگی همراه است و تغییر فصل و برخی شرایط آب و هوایی هم مزید بر علت می‏شوند...

افسردگی معمولا در افرادی بروز می‌کند که زمینه شخصیتی ناراحتی داشته و برای تعطیلات خود برنامه‏ریزی نکرده باشند. برخی دانش‏آموزان نیز به‏خصوص در پایان تعطیلات به دلیل انجام ندادن تکالیف و برنامه‏ریزی نکردن در طول تعطیلات دچار افسردگی می‏شوند. البته نباید از سالمندان، بیماران ناتوان و افراد تنهایی که کسی را برای بیرون رفتن و خوش‏گذراندن ندارند، غافل ماند. به همه افرادی که در طول تعطیلات دچار این حالت‌ها می‏شوند توصیه می‌کنم:

۱. برای روزهای تعطیل خود برنامه‏ریزی داشته باشید و فقط به خوابیدن و دراز کشیدن و تلویزیون تماشاکردن بسنده نکنید. این کارها را همیشه و هر زمان می‏توان انجام داد.

۲. ورزش و دیدار اقوام، آشنایان و دوستان را فراموش نکنید.

۳. به کارهای عقب‏مانده‏تان رسیدگی کنید.

۴. کار امروز را به فردا واگذار نکنید. سعی کنید طی تعطیلات به امور فوق‏برنامه خود برسید زیرا به قول معروف «زود دیر می‏شود».

۵. به همه کارهایی که آرزو داشتید در یک فرصت مناسب انجامشان دهید فکر و آنها را شروع کنید و به فکر تعطیلات بعدی نباشید.

۶. از طبیعت و محیط پیرامون خود لذت ببرید و به دنبال ایراد و اشکال نگردید. اگر آسان بگیرید، دنیا هم به شما آسان خواهد گرفت.

۷. علاوه بر لذت بردن از محیط اطراف، با برنامه‏ریزی مناسب و روزانه به امور تحصیلی و شغلی خود بپردازید تا همیشه نگران آخر تعطیلات و انجام ندادن تکالیف خود نباشید.

دکتر محمدرضا خدایی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی