یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

اضطراب با ‌پوست ‌ما ‌چه ‌می‌کند؟


اضطراب با ‌پوست ‌ما ‌چه ‌می‌کند؟

استرس عامل بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات مربوط به سلامت است از جمله افسردگی، اختلالات خواب، سردرد، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی ـ عروقی و.... اما شاید کمتر، از تاثیرات استرس …

استرس عامل بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات مربوط به سلامت است از جمله افسردگی، اختلالات خواب، سردرد، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی ـ عروقی و.... اما شاید کمتر، از تاثیرات استرس روی پوست بدانیم، مشکلاتی از جمله پسوریازیس (اختلال پوست همراه با پوسته‌ریزی)، اگزما، کهیر و جوش. البته موضوع تنها به پوست ختم نمی‌شود، چون موها و ناخن‌ها هم از استرس در امان نیستند.

همه ما استرس داریم

هیچ کس از استرس و تجربه کردن چنین شرایطی مصون نیست. البته استرس در حد کم مفید هم خواهد بود، زیرا به شما انگیزه انجام کارهای مختلف را می‌دهد، اما استرس مداوم می‌تواند فرد را خسته و فرسوده کند و از لحاظ روحی و جسمی موجب بیماری شود.

استرس و پوست

استرس باعث ایجاد واکنش‌ها و تغییراتی شیمیایی در بدن می‌شود که پوست را حساس‌تر می‌کند. همچنین باعث می‌شود مشکلات و بیماری‌های پوستی دیرتر درمان شوند و بهبود یابند. استرس موجب می‌شود مشکلات فعلی پوست بدتر ‌شود. به عنوان مثال باعث تشدید پسوریازیس خواهد شد. روزاسه نیز از دیگر مشکلاتی است که با استرس بدتر می‌شود. این بیماری باعث ایجاد قرمزی و تورم پوست می‌شود. اگزما هم از جمله بیماری‌هایی است که با استرس تشدید خواهد شد. علاوه بر این، اضطراب می‌تواند باعث بروز کهیر و سایر تحریکات پوستی نیز شود.

استرس همچنین می‌تواند با مراقبت‌های روزانه پوستی تداخل کند. اگر خسته باشید یا هزاران کار در فهرست کارهای روزانه شما باشد، براحتی از مراقبت‌های پوستی چشم‌پوشی می‌کنید. حال آن که اگر از پوست به درستی مراقبت نشود، مشکلات پوستی نیز تشدید خواهند شد.

مشکلات پوستی؛ دلیلی برای استرس

نه تنها استرس باعث بروز و تشدید مشکلات پوستی می‌شود، بلکه همین مشکلات هم می‌توانند دلیلی برای ایجاد استرس باشند. افرادی که مشکلات پوستی بد منظره مانند جوش‌های زیاد یا پسوریازیس دارند، ممکن است از ظاهر خود خجالت بکشند و به همین دلیل از جمع کناره‌گیری کنند. همین کناره گرفتن از جمع دوستان و آشنایان باعث ایجاد استرس و بدتر شدن شرایط می‌شود. اگر شما هم مشکلی پوستی دارید که با درمان و مراقبت‌های پزشکی جواب نمی‌گیرید، استرس‌های روزمره خود را کنترل کنید و به شیوه‌های مختلف سعی در کاهش آن داشته باشید.

کاهش اثرات استرس روی پوست

اگرچه نمی‌توانیم استرس را به طور کلی از بین ببریم، اما با شیوه‌هایی باید آن را کنترل کرد. برای کاهش اثرات استرس روی پوست نکات زیر را در نظر داشته باشید:

‌ از پوست خود غافل نشوید. برنامه مراقبت از پوست را بدون توجه به خستگی و استرس روزانه به طور دقیق و منظم دنبال کنید.

‌ ورزش منظم را فراموش نکنید. ورزش برای سلامت جسم و پوست مفید و موثر است.

‌ زمانی را برای خود اختصاص دهید و کاری انجام دهید که از آن لذت می‌برید؛ حتی اگر این زمان ۱۰ دقیقه باشد.

‌ از تکنیک‌های کنترل استرس مانند تمرینات تنفسی و یوگا استفاده کنید.

‌ به مقدار کافی آب بنوشید و خواب منظم را فراموش نکنید.

Webmd

مترجم: نیلوفر اسعدی بیگی