دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

تغذیه برچسب گذاری و بسته بندی


تغذیه برچسب گذاری و بسته بندی

ادارهٔ غذا و داروی ایالات متحده FDA تحت نظارت قانون فدرال موادغذائی, داروئی و آرایشی , قوانین برچسب گذاری را برای همهٔ موادغذائی به غیر از گوشت و طیور تنظیم می کند تنظیم قوانین مربوط به فرآورده های گوشتی و طیور برعهدهٔ سازمان کشاورزی ایالات متحده USDA و تحت نظارت قانون فدرال بازرسی گوشت می باشد

● موضوعات آموزشی

نظریه‌های اساسی تغذیه‌ای و اطلاعاتی که به شما کمک می‌کند تا رژیم غذائی سالم انتخاب کنید:

ـ چگونه میزان جذب غذائی خود را ارزیابی کنید؟

ـ مطالب اصلی در مورد برچسب‌گذاری موادغذائی

ـ چگونه یک برچسب برای فرآوردهٔ غذائی طراحی کنید؟

ـ تاریخ توسعهٔ بسته‌بندی غذا

ـ چگونه بسته‌بندی از مادهٔ غذائی محافظت می‌کند؟

ـ عملکردهای مختلف بسته‌بندی موادغذائی

ـ مواد اصلی مختلف که در بسته‌بندی موادغذائی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

● موضوع

در این واحد (Institute of food technologists (IFT اهمیت صنایع بسته‌بندی، نیازهای برچسب‌گذاری مختلف و اهمیت روبه‌رشد برچسب‌گذاری مختلف و اهمیت روبه‌رشد برچسب‌گذاری‌های خوراکی را فرا می‌گیرید.

آیا می‌دانید چه غذاهائی باید مصرف کنید تا سالم بمانید؟

آیا می‌دانید چگونه یک برچسب ماده غذائی را بخوانید تا به شما کمک کند سالم‌ترین محصولات غذائی را در سوپرمارکت‌ها انتخاب کنید؟ تغذیه، فرآیندی است که به واسطهٔ مصرف موادغذائی، موادمغذی مورد نیاز جهت رشد و سلامت بدن به‌دست می‌آید.

موادمغذی ۶ دسته هستند: پروتئین‌ها، لیپیدها، کربوهیدرات‌ها، ویتامین‌ها، موادمعدنی و آب.

● پروتئین‌ها

شامل اسیدهای آمینه هستند که واحدهای ساختمانی پروتئین محسوب می‌شوند. پروتئین‌های رژیم غذائی از منابع گیاهی و جانوری به‌دست می‌آیند. پروتئین‌ها موظف هستند که بافت‌های بدن را جهت عملکردهای متابولیکی ساخت و ترمیم کنند.

● لیپیدها

شامل چربی‌ها و روغن‌های حاصل از گیاهان و جانوران هستند. کلسترول، نوعی چربی است که فقط در فرآورده‌های حیوانی یافت می‌شود. از آن‌جائی‌که لیپیدها بر پیشرفت بیماری‌های قلبی موثرند بسیار مورد توجه هستند. لیپیدها عامل اصلی مرگ آمریکائی شناخته شده‌اند.

● کربوهیدرات‌ها

کربوهیدرات‌های رژیم غذائی از غذاهای گیاهی حاصل می‌شوند. کربوهیدرات‌های ساده شامل انواع مختلف شکر و کربوهیدرات‌های پیچیده شامل نشاسته و فیبرغذائی هستند.

● ویتامین‌ها

ترکیبات شیمیائی موجود در غذاهای ما، که به منظور تنظیم واکنش‌های شیمیائی در بدن به میزان بسیار کم (در حد میلی‌گرم و میکروگرم) مورد نیاز می‌باشند.

● موادمعدنی

موادمعدنی نیز به میزان کم مورد نیاز بوده و وظایف بسیاری را برعهده دارند. بسیاری از موادمعدنی به انجام واکنش‌های شیمیائی بدن کمک کرده و بعضی دیگر باعث شکل‌دهی ساختارهای بدن می‌شود.

۵۰ تا ۶۰ درصد وزن بدن ما را آب تشکیل می‌دهد. آب، ماده‌ای است که بستر انجام واکنش‌های متابولیکی بدن محسوب می‌شود. ما روزانه به ۲ لیتر آب نیازمندیم.

پروتئین، چربی و کربوهیدرات‌های موجود در غذا باعث تولید انرژی برحسب کیلوکالری به منظور انجام فعالیت در بدن ما می‌شوند. به‌ازاء هر گرم پروتئین و کربوهیدرات، ۴ کیلوکاری انرژی تولید می‌شود در حالی‌که به‌ازاء هر گرم چربی ۹ کیلوکالری انرژی تولید می‌شود. قابل ذکر است که برای اندازه‌گیری مقادیر موادمغذی از سیستم متریک گرم، میلی‌گرم، میکروگرم استفاده می‌شود.

● چه کنیم تا سالم بمانیم؟

نظریه‌هائی دربارهٔ جذب موادمغذی توسط هیئت ملی غذا و تغذیهٔ آکادمی و تحقیقات ارائه شده است. RDA استاندارهائی است که میزان کافی و مورد نیاز مقادیر مجاز مغذی‌‌های توصیه شده در رژیم غذائی را برای مردم سالم نشان می‌دهد. RDA براساس جنس و سنین مختلف تنظیم شده است.

ادارهٔ کشاورزی (USDA) و ادارهٔ خدمات سلامت و انسانی (DHHS) ایالات متحدهٔ آمریکا توصیه‌های رژیم غذائی را این‌گونه بیان می‌کند:

استفاده از انواع مختلف موادغذائی

حفظ وزن ایده‌آل برای سلامتی خود

انتخاب یک رژیم غذائی با چربی، چربی اشباع شده و کلسترول کم

اعتدال در مصرف شکر

میانه‌روی در مصرف نمک و سدیم

اعتدال در مصرف نوشیدنی‌های الکلی (در صورت مصرف)

این توصیه‌ها برای آمریکائی‌های بالای ۲ سال داده شده است. اعتقاد بر این است که اگر آمریکائی‌ها این توصیه‌ها را دنبال کنند، می‌توانند خطر ابتلا به چاقی بیش از حد، فشار خون بالا، تپش قلب، بیماری‌های قلبی، شایع‌ترین دیابت‌ها، انواع سرطان و الکلیسم را کاهش دهند.

● رژیم غذائی سالم چیست؟

راهنمای غذا به منظور کمک‌رسانی به ما طراحی شده تا بدانیم روزانه چه نوع و چه مقدار موادغذائی برای یک تغذیهٔ مناسب نیاز داریم. این راهنما، غذاها را به دو دستهٔ مختلف از نظر میزان موادمغذی موجود در غذاهای مشخص تقسیم می‌کند. منابع راهنمائی دیگری هم هستند که اساس آنها راهنمای رژیم غذائی برای آمریکائی‌ها می‌باشد و به منظور کمک به مردم برای انتخاب یک رژیم غذائی مناسب، رو به گسترش است.

در سال ۱۹۹۲، ادارهٔ کشاورزی ایالات متحده، برای نخستین‌بار، هرم راهنمای غذائی را به‌جای ۴ گروه اصلی غذا منتشر کرد. نشریه‌ای با عنوان هرم راهنمای غذائی ماورای ۴ اصل در منابع کتابخانه‌ای موجود است. یک برنامهٔ آموزش ملی تغذیه‌ای توسط مؤسسهٔ ملی سرطان (NCI) و سازمان ایجاد سلامت بهتر (PBH) حمایت می‌شود که براساس آن آمریکائی‌ها را تشویق به مصرف روزانه حداقل ۵ وعده میوه و سبزی می‌کند.

در سال ۱۹۸۸ پروژهٔ سلامتی ”۵ وعده در روز“ توسط ادارهٔ خدمات سلامتی کالیفرنیا توسعه پیدا کرد. در نشریهٔ ”میوه و سبزی‌های بیشتری بخورید“، دربارهٔ برنامهٔ ”۵ وعده در روز“ توضیحاتی داده است که در منابع کتابخانه‌ای هم موجود می‌باشد.

● برچسب‌گذاری غذا

تنظیم قوانین برچسب‌گذاری موادغذائی برعهدهٔ کدام سازمان‌هاست؟

ادارهٔ غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تحت نظارت قانون فدرال موادغذائی، داروئی و آرایشی ، قوانین برچسب‌گذاری را برای همهٔ موادغذائی به‌غیر از گوشت و طیور تنظیم می‌کند. تنظیم قوانین مربوط به فرآورده‌های گوشتی و طیور برعهدهٔ سازمان کشاورزی ایالات متحده (USDA) و تحت نظارت قانون فدرال بازرسی گوشت می‌باشد.

آرپا خچومیان


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.