سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
مجله ویستا

۶ راه برای پایان دعواها


۶ راه برای پایان دعواها

اختلاف نظر بین دو نفر طبیعی است. طبیعی‌تر از آن اختلاف نظر میان دو جنس مخالف است. درست است که همسران اغلب به معیار تفاهم با هم ازدواج می‌کنند ولی این تفاهم به معنای هم عقیده بودن …

اختلاف نظر بین دو نفر طبیعی است. طبیعی‌تر از آن اختلاف نظر میان دو جنس مخالف است. درست است که همسران اغلب به معیار تفاهم با هم ازدواج می‌کنند ولی این تفاهم به معنای هم عقیده بودن در همه جریانات زندگی نیست. خیلی وقت‌ها، همسران بر سر یک مساله هر چقدر هم بی‌ارزش با هم اختلاف عقیده پیدا کرده و بارها و بارها از دست هم عصبانی می‌شوند. گاهی اوقات این عصبانیت ساعت‌ها طول کشیده و تبدیل به یک مشکل و بحران می‌شود و گاه زود به پایان می‌رسد اما نکته اینجاست که چگونه در مواقع عصبانیت خود را کنترل کنیم تا به معضلات جدی‌تر گرفتار نشویم.

۱) علت عصبانیت را پیدا کنید: زمانی‌هایی هست که به‌طور ناگهانی با عصبانیت همسرتان مواجه می‌شوید بدون آنکه بدانید او به چه علت عصبانی است. گاهی رفتار عصبی ممکن است دلیلی خارج از خانه داشته باشد بنابراین بهتر است زن یا شوهر از علت عصبانیت همسرشان آگاهی پیدا کنند. در این مواقع ترک کردن فرد عصبانی کار عاقلانه‌ای نیست زیرا تصور بر این است که اگر او را ترک کند او آرامش پیدا می‌کند در حالی که این مساله نه تنها بهبود پیدا نمی‌کند بلکه اوضاع را بدتر خواهد کرد، زیرا هجوم افکار همراه با تنش و عصبانیت در مواقع تنهایی او را رها نخواهد کرد.

۲) آرام باشید: عصبانیت، غذای عصبانیت است. وقتی همسرتان عصبانی است و شما علت عصبانیت آن را فهمیده‌اید، حتی اگر شما موضوع عصبانیت او باشید سعی کنید در آن موقعیت شما نیز عصبانی نشوید زیرا به هم ریختن اوضاع و فضا تنها باعث ادامه مشاجرات شده و اوضاع را بدتر از پیش خواهد کرد. در آن موقعیت سعی کنید آرام باشید حتی اگر حق با شما باشد و بحث درباره موضوع را به وقت دیگری موکول کنید.

۳) احساسات را در نظر گرفته و به زبان آورید: خیلی آرام و بدون پرده به او بگویید «می‌دانم عصبانی هستی» و اگر اوضاع کمی بهتر بود، بگویید «می‌دانم درباره این موضوع عصبانی هستی» این بیانات به فرد عصبانی این اطمینان را می‌دهد که همسرش درک مناسبی از او داشته و موضوع به زودی حل می‌شود. وقتی همسر بداند هنگام تنش فکری، تنها نیست احساس آرامش بیشتری می‌کند.

۴) همدردی کنید: اگر شما هم احساس عصبانیت می‌کنید و از احساس عصبانیت همسرتان ناراحت هستید این احساس خود را به زبان آورید زیرا اگر فرد عصبانی بداند که همسرش احساسات واقعی‌اش را انکار کرده و نسبت به موضوع پیش آمده بی‌تفاوت است، خشم‌اش بیشتر می‌شود.

۵) پیش‌قدم شوید: وقتی از دلایل عصبانیت همسرتان با خبر شدید و به طور واقع‌بینانه متوجه شدید شما نیز در این ماجرا مقصر بوده‌اید برای صلح، چند قدم بردارید؛ این قدم‌ها بیانگر این است که خواهان آشتی هستید .

۶) تکنیک متفاوت: این تکنیک به شما کمک می‌کند تا عیب جویی‌های بی‌دلیل را دفع کنید چون عیب‌جویی باعث می‌شود عصبانیت همسرتان اوج گرفته و اوضاع بدتر شود، به جای بحث کردن با همسرتان درباره موضوع پیش‌آمده سعی کنید او را از فضای عصبانیتش منحرف کرده و وارد جاده مه‌آلود کنید.