جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
همبرگر خانگی
تازه رسیده بودم به خانه و نمیدانستم چه غذایی بپزم تا سریعتر یک میز شام برای خودم و همسرم بچینم...
نگاهی به فریزر انداختم تا ببینم برای شام کدام بسته گوشت را میتوانم بردارم و چشمم به بسته همبرگر آماده افتاد، اما فکر کردم اگر یک بسته گوشت چرخکرده بردارم و خودم مایه همبرگر را تهیه کنم، سالمتر است، با توجه به اینکه مدت زمان طولانیای از تاریخ تولید بسته همبرگر آماده میگذشت. اگر شما هم با سالمسازی این ساندویچ پرطرفدار موافقید، با «دستور آشپزی» این هفته همراه شوید.
● مقدار کالری
موادغذایی این غذا در مجموع تقریبا ۱۰۲۵ کیلوکالری انرژی دارد. در صورت
تهیه کردن ۴ همبرگر از آنها، مقدار کالری هر یک به حدود ۲۵۶ کیلوکالری خواهد رسید اما از آنجا که این غذا با نان ساندویچی و مقداری سبزیهای تازه مانند گوجهفرنگی و کاهو میل میشود، حداقل ۲۰۰ کیلوکالری دیگر نیز به مقدار کالری دریافتی اضافه خواهد شد.
● همراه غذا
این غذا با نان سرو میشود و بهتر است این نان از نوع سبوسدار و کامل باشد. در ضمن، بهتر است سبزیهای تازهای مانند گوجه فرنگی، کاهو و حتی قارچ را در تهیه آن به کار ببرید. به این ترتیب علاوه بر پروتئین، مقدار املاح و ویتامین نیز دریافت خواهد شد. در ضمن به شما پیشنهاد میکنیم که این ساندویچ را با یک لیوان آب میوه تازه (مثلا آبپرتقال) میل کنید تا آهن موجود در گوشت به بهترین نحو جذب شود.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
گوشت چرخ کرده / ۳۰۰گرم/۵۵۰کیلوکالری
پیاز متوسط/۲عدد/۲۵کیلوکالری
پودر سیر/۳قاشق غذاخوری/۰کیلوکالری
نمک و فلفل سیاه/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری
روغن کانولا (مخصوص سرخ کردن)/۵قاشق غذاخوری/۴۵۰کیلوکالری
● طـرز تـهـیـه
ابتدا گوشت را در یک کاسه گود بریزید و آن را با ادویهها و پودر سیر خوب ورز دهید. در ظرفی دیگر، پیازها را رنده کنید و آبشان را خوب بگیرید و به گوشت اضافه کنید. به این ترتیب گوشت شل نخواهد شد. بعد از اینکه گوشت همبرگر به خوبی مزهدار شد، آن را به ۴ گلوله مساوی تقسیم و آنها را به صورت دایرههای همشکل درآورید. سپس به مدت ۱ ساعت در فریزر قرار دهید تا گوشت خود را به اصطلاح بگیرد. در مرحله بعدی، در تابهای روغن بریزید و بگذارید تا داغ شود آنگاه همبرگرها را سرخ و به صورت ساندویچ سرو کنید.
● پیشنهاد سرآشپز
سامان گلریز
مدرس آشپزی
برگرها گروهی از ساندویچها هستند که تنوع فراوانی دارند به طوری که در تهیه آنها از انواع گوشت (از انواع ماهی گرفته تا میگو و گوساله) استفاده میشود. تاریخچه تولید اولین همبرگر به ایالات متحده برمیگردد اما به نظر من بریانی اصفهان هم شباهتهای بسیاری به این غذا دارد. یادتان باشد اصل این غذا با گوشت ران گاو تهیه میشود و به آن همبرگر میگویند اما این روزها افراد بدون توجه به نوع گوشت مصرفی، همبرگر تهیه میکنند. البته گذشته از نوع گوشت به کار رفته در این غذا، نکتههای دیگری را نیز باید در حین طبخ آن، مورد توجه قرار داد:
۱. برای تهیه همبرگر حتما باید از گوشت گاو استفاده شود. تجربه نشان داده بهترین گوشت برای هرچه خوشمزهتر تهیه?شدن این غذا همان گوشت گاو است اما در صورت دسترسی نداشتن به آن میتوانید گوشت گوساله را نیز برای تهیه این غذا بهکار ببرید.
۲. برای مقرون به صرفه شدن این غذا و افزایش حجم آن میتوانید به نسبت نصف به نصف در آن سویا بریزید. افزودن سویا به این غذا طعم آن را چندان تغییر نخواهد داد.
۳. خیلیها برای هرچه منسجمتر شدن مایه همبرگر به آن آرد و تخممرغ نیز اضافه میکنند درحالی که سخت در اشتباه هستند. به هیچوجه نباید به همبرگر آرد و تخممرغ اضافه کرد. حتی گاهی می بینیم یک همبرگر آماده به سرعت میسوزد و این نشاندهنده آن است که در گوشت آن از آرد فراوانی استفاده شده است که به کل اشتباه است.
۴. حتما آب پیاز به کار رفته در این غذا را باید گرفت زیرا در غیر این صورت هم گوشت شل میشود و هم بوی بدی از آن متصاعد خواهد شد.
۵. ظروفی که برای سرخ کردن همبرگر توصیه میشوند؛ تابههای چدنی، صفحههای داغ، تابههای تفلونی و گریل است. در ضمن، تابههای خط داری وجود دارد که استفاده از آنها میزان روغن مصرفی را به حداقل میرساند و به شما نیز توصیه میکنم که در صورت امکان از آنها استفاده کنید.
۶. فراموش نکنید همراه اصلی این ساندویچ سیبزمینی سرخکرده است پس اگر اضافه وزن ندارید، حتما در کنار این ساندویچ سیبزمینی سرخکرده هم قرار دهید تا وعده غذاییتان طعمی به یادماندنی داشته باشد.
۷. نوشیدنیای که با این غذا پیشنهاد میکنم، آب گازدار مخلوط شده با آب آلبالو یا سیب است به این ترتیب از طعم این ساندویچ خانگی به اندازه کافی لذت خواهید برد.
● اگر اضافه وزن دارید
بهتر است نصف یک ساندویچ همبرگر را میل و آن را با یک بشقاب سالاد سبزی تازه که از کاهو، گوجهفرنگی، جوانه گندم و هویج تشکیل شدهاند، همراه کنید. البته بهتر است به این سالاد سس نزنید و آن را با یک قاشق مرباخوری
روغن زیتون همراه کنید. نوشیدنی مناسب شما برای این ساندویچ هم آب خواهد بود.
● اگر کم خونی دارید
گوشت قرمز به کار رفته در این غذا، منبع آهن است و شما میتوانید با مصرف آن مقدار قابلملاحظهای آهن دریافت کنید. البته اگر این غذا با برشهای فلفل دلمهای رنگی و کاهو و البته گوجهفرنگی همراه شود، جذب این ماده معدنی بیشتر هم خواهد شد. نوشیدنی مناسب برای شما هم یک لیوان شربت آبلیموی تازه خواهد بود.
● اگر یبوست دارید
برای رفع یبوست دریافت هر چه بیشتر فیبر و مایعات میتواند موثر باشد بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم که نان ساندویچیتان حتما از نوع سبوسدار باشد و آن را با سبزیهای تازه بهخصوص کاهو، جعفری و چند حلقه پیاز همراه کنید، به این ترتیب فیبر بیشتری دریافت خواهید کرد. نوشیدنیتان نیز میتواند یک لیوان شربت عرق نعناع باشد که در بهبود عملکرد دستگاه گوارشتان موثر خواهد بود.
ساقی اخوان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران اسرائیل غزه روسیه مجلس شورای اسلامی نیکا شاکرمی روز معلم معلمان رهبر انقلاب مجلس بابک زنجانی دولت
هلال احمر یسنا آتش سوزی قوه قضاییه پلیس تهران بارش باران سیل شهرداری تهران آموزش و پرورش فضای مجازی سازمان هواشناسی
حقوق بازنشستگان بانک مرکزی قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار بازار خودرو خودرو دلار سایپا ایران خودرو کارگران تورم
سریال تلویزیون نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی عفاف و حجاب سینما سینمای ایران دفاع مقدس موسیقی
رژیم صهیونیستی آمریکا جنگ غزه فلسطین حماس اوکراین چین نوار غزه ترکیه انگلیس ایالات متحده آمریکا یمن
استقلال فوتبال علی خطیر پرسپولیس سپاهان باشگاه استقلال لیگ برتر ایران تراکتور لیگ برتر رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ
هوش مصنوعی تلفن همراه گوگل اپل آیفون همراه اول تبلیغات اینستاگرام ناسا
فشار خون کبد چرب بیمه بیماری قلبی کاهش وزن دیابت داروخانه