چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
چه رنگ مویی بخریم؟
بسیاری از خانمها از اینکه رنگ مویی که به مویشان میزنند زود تغییر رنگ میدهد گله دارند و نمیدانند که چه رنگ مویی برای مویشان مناسب است؟...
نفوذ رنگ مو به داخل مو به ۳ عامل سایز مولکول رنگ، خاصیت قلیایی رنگ مو و میزان تورم و جذب آب توسط ساقه مو بستگی دارد. بدیهی است که رنگهای با مولکولهای کوچکتر نفوذ بیشتری به مو پیدا میکنند.
بهطور کلی مواد رنگکننده مو به ۳ دسته تقسیم میشوند: رنگهای گیاهی، رنگهای متالیک(فلزی) و رنگهای ارگانیک مصنوعی که این گروه اخیر رنگ طبیعیتری به مو میدهند ولی با عوارض و مشکلات بیشتری نیز همراهاند.
رنگهای گیاهی و در رأس آنها حنا که رنگ قرمز طلایی ایجاد میکند بیشتر در شمال آفریقا و خاورمیانه یافت میشود و اثر آن تا ۱۰ هفته باقی میماند. سایر رنگهای گیاهی مانند پوسته گردو نیز موجودند. رنگهای گیاهی در کسانی که به فنیلندیامین (ماده اصلی رنگهای دائمی) حساسیت دارند مفیدند.
رنگهای متالیک معمولا برای آقایان استفاده میشود، چرا که تغییر رنگ آنها کندتر ظاهر میشود. برعکس رنگهایی که نیاز به اکسیدان دارند. این رنگها از املاح معدنی مختلفی تهیه میشوند و وقتی که روی ساقه مو استعمال میشوند به علت واکنشی که بین کراتین (پروتئین اصلی ساقه مو) و فلز موجود در آن ترکیب اتفاق میافتد رنگ موردنظر روی ساقه مو ظاهر میشود. در صورت استفاده زیاد از این رنگها موها شکنندگی پیدا میکنند. این رنگها قابل پاک کردن نیستند و باید اجازه داد که موها با رشد خود جایگزین قسمت رنگشده شوند. ترکیباتی مانند استاتسرب، گوگرد یا سدیم تیوسولفات و املاح بیسموت از این گروهند.
پس از آن میرسیم به رنگهای ارگانیک مصنوعی که این رنگها مهمترین گروه رنگ مو هستند چرا که میتوان با آنها رنگهای طبیعی بهدست آورد.این رنگ ها به کوتیکل مو نفوذ کرده و دایمیاند.
رنگهای دایمی یا اکسیدان که برای ایجاد رنگ نهایی به آباکسیژنه نیاز دارند، با تخریب کورتکس مو و اکسیداسیون ملانین باعث بیرنگ شدن موها شده سپس رنگ موردنظر روی ساقه مو رسوب میکند و باعث شکنندگی و خشکی موها میشوند.یکی از دیگر مشکلات اصلی این گروه درماتیت تماسی آلرژیک است که در حدود ۱۰ درصد از افراد روی میدهد. بنابراین باید ۴۸-۲۴ ساعت قبل از استفاده رنگ را روی ناحیه ساعد یا پشت گردن تست کرد و درصورت مشاهده قرمزی، تورم یا تاول، برای همیشه با این رنگها خداحافظی کرد. در نواحی گرموخشک، استفاده از رنگهای اکسیدان باعث تشدید خشکی و شکنندگی موها میشود بنابراین در این نواحی توصیه میشود از رنگهای گیاهی یا غیراکسیدانی یا درصورت استفاده از رنگهای اکسیدانی، از کرمهای مرطوبکننده مو یا روغن بادام و نارگیل برای کاهش شکنندگی و خشکی موها استفاده شود. و در پایان در خانوادهایی که سابقه خانوادگی سرطان دارند توصیه میشود که استفاده از رنگهای اکسیدانی را محدود کنند.
دکتر مجتبی امیری
متخصص پوست و مو و زیبایی
استادیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست