چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مزایا و معایب نوبرانه‌ها


مزایا و معایب نوبرانه‌ها

نوبرانه‌ها همان خواص میوه‌های رسیده را دارند و با توجه به اینکه تازه‌اند، مصرف‌شان بسیار خوب به نظر می‌رسد اما گاهی به دلیل نارس بودن و داشتن برخی ترکیبات می‌توانند مشکلاتی …

نوبرانه‌ها همان خواص میوه‌های رسیده را دارند و با توجه به اینکه تازه‌اند، مصرف‌شان بسیار خوب به نظر می‌رسد اما گاهی به دلیل نارس بودن و داشتن برخی ترکیبات می‌توانند مشکلاتی را برای مصرف‌کننده به همراه آورند. به طور کلی، نوبرانه‌ها معایب زیادی ندارند و تنها ایرادی که به آنها وارد است، گاهی نارس بودن آنهاست که در این صورت به دلیل ترکیبات موجود همانند میوه‌های رسیده تمامی مواد مغذی مورد انتظار برای بدن را ندارند...

به عبارت ساده‌تر، ترکیبات موجود در میوه‌های نارس تنها در صورتی که بیش از حد مصرف شوند می‌توانند مشکل‌زا باشند و حالاتی شبیه به مسمومیت ایجاد کنند. یکی از نوبرانه‌های معروفی که طرفداران بسیاری هم دارد گوجه‌سبز است که به صورت خام یا پخته مورد مصرف قرار می‌گیرد. درباره این میوه باید گفت که گوجه‌سبز اگر در حد مصرف معمول میوه‌ها (۲ تا ۴ واحد در روز) مصرف شود، مشکلی پیش نمی‌آورد. اما در افرادی که اختلالات گوارشی به ویژه سوءهاضمه دارند ممکن است هضم را دچار مشکل کرده و سنگین باشد. همین‌جا باید یادآور شد که نصف لیوان گوجه‌سبز یک واحد میوه محسوب می‌شود. به علاوه، فراموش نکنید که مصرف گوجه‌سبز در حد یک واحد هم برای افرادی که مشکل گوارشی دارند، مشکل‌ساز نخواهد بود اما تاکید می‌کنم که گوجه‌سبز را نباید در حد زیاد مصرف کرد زیرا می‌تواند مسمومیت ایجاد کند.

وقتی گفته می‌شود مصرف ۲ تا ۴ واحد میوه در روز توصیه می‌شود به این معنی نیست که تمامی آن از یک نوع میوه باشد. تنوع در این میان، لازم و ضروری است. مصرف یک واحد گوجه‌سبز در روز کافی است اما ۴ واحد شاید مشکل‌ساز باشد؛ به ویژه اگر کاملا نارس میل شود. پس باز هم می رسیم به این موضوع که باید تعادل را جدی گرفت و از هر زیاده‌روی دوری کرد.

دکتر خدیجه رحمانی

متخصص تغذیه