سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
گوشت و انواع بستهبندی آن
انواع فرآوردههای خوراکی با منشا دامی، به خصوص گوشت قرمز و سفید از اجزای لاینفک رژیم غذایی محسوب میشوند که برای دستیابی به جامعه سالم، به ویژه در ابعاد جسمی و ذهنی اقشار جوان و روبه رشد بسیار ضروری است. تأمین سلامت و کیفیت مواد غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار است و در همین ارتباط بستهبندی بهداشتی و عمر ماندگاری محصول دارای جایگاه ویژه است. در این مطلب در قالب چند پرسش و پاسخ، اطلاعاتی را درباره بهداشت فرآوردههای دامی مرور میکنیم.
انواع بستهبندی فرآوردههای خام دامی
۱) بستهبندی معمولی در ظرف یکبار مصرف که فرآورده در ظروف معمولی یکبار مصرف قرار میگیرد و با پوشش پلاستیکی مناسب روی آن، مانع از آلودگیهای ثانویه میشوند.
۲) بستهبندی در خلأ در ظروف یکبار مصرف با استفاده از دستگاه وکیوم(vaccum) هوای موجود در بسته تخلیه میشود و به این وسیله اکسیژن در تماس مستقیم با فرآورده نخواهد بود.
۳) بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده در ظروف یکبار مصرف که در این روش با استفاده از گازهای خنثی نظیر۲ N و۲ CO ترکیب هوای مجاور فرآورده در داخل بستهبندی را تغییر داده و گازهای مورد نظر با نسبت مناسب در مجاورت فرآورده خواهند بود.
۴) بستهبندی کارتنی که فرآورده با حجم بالا را در پوشش پلاستیک و کارتن سه لایه غیرقابل نفوذ آب قرار میدهند.
استاندارد زمان نگهداری فرآوردههای خام دامی
عمر ماندگاری به مدت زمانی پس از تولید فرآورده میگویند که در صورت نگهداری در شرایط تعریف شده، ویژگیهای مطلوب حسی، شیمیایی، فیزیکی یا ویژگیهای میکروبی حفظ شده و در نهایت فرآورده سالم و مناسب باقی میماند. این زمان بر اساس نوع بستهبندی و شرایط نگهداری تعیین میشود.
چرا عمر ماندگاری اهمیت دارد؟
گروه مصرفکننده آسیبپذیر یا جمعیت حساس که جمعیت هدف هستند، ۲۵ درصد هر جامعهای را تشکیل میدهند که شامل کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار، افراد مسن بالای ۶۵ سال، سالمندان، معلولان و افرادی که دارای ضعف دستگاه ایمنی هستند مانند سرطانیها یا افرادی که پس از پیوند عضو از داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی استفاده میکنند، است.
بنابراین استفاده از فرآوردههای خام دامی پس از عمر ماندگاری، حتی اگر ظاهر فرآورده تغییر قابل ملاحظهای هم پیدا نکرده باشد، از نظر علمی صحیح نیست.
● سیاستهای بهداشتی
با توجه به خطر انتقال برخی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان از طریق تماس یا مصرف فرآوردههای خام دامی از جمله: ۱۶ نوع بیماری باکتریایی مثل سیاهزخم، ۳۰ نوع بیماری ویروسی مثل تبخونریزی دهنده کریمه کنگو، ۲۲ نوع بیماری انگلی مثل کیستهیداتیک، سلسله مراقبتهای بهداشتی به شرح ذیل صورت میپذیرد:
۱) پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان و بیماریهای واگیردام و بیماریهای انگلی در مزرعه
۲) بازرسی بهداشتی لاشه و آلایش مربوطه در کشتارگاهها
۳) بازرسی بهداشتی در مراکز بستهبندی در تمامی مراحل
۴) بازرسی بهداشتی محلهای توزیع و مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی
توصیههای بهداشتی
۱) از خرید و مصرف فرآوردههای خام دامی بدون مهر دامپزشکی یا برچسب معتبر دامپزشکی جداً خودداری فرمایید.
۲) از خرید گوشت چرخکرده از قبل آماده شده در بستهبندی متفرقه، جداً خودداری کنید.
۳) فرآوردههای خام دامی خود را فقط از مراکز معتبر و دارای مجوز بهداشتی خریداری کنید.
۴) هنگام قطعه قطعه کردن یا شستوشوی فرآوردههای خام دامی از دستکش استفاده کنید.
۵) از خرید فرآوردههای خام دامی که خارج از یخچال عرضه میشود، جداً خودداری فرمایید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سیدابراهیم رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور رئیسی سقوط بالگرد رئیسی ایران سقوط بالگرد بالگرد حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم شهادت رئیسی شهادت سید ابراهیم رئیسی
کنکور مشهد هواشناسی تهران امتحانات نهایی تعطیلی مدارس هلال احمر سیل قوه قضاییه سیل مشهد بارش باران آموزش و پرورش
شهادت رئیس جمهور بورس قیمت خودرو یارانه قیمت دلار قیمت طلا خودرو دلار بازار خودرو ایران خودرو حقوق بازنشستگان قیمت
تلویزیون سینما هنرمندان سینمای ایران لیلا حاتمی شعر نمایشگاه کتاب رسانه ملی علی حاتمی
قرآن تجهیزات پزشکی تلسکوپ فضایی هابل
اسرائیل رژیم صهیونیستی ترکیه امیرعبداللهیان روسیه سوریه غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه چین حماس
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر باشگاه پرسپولیس فدراسیون فوتبال لیگ برتر ایران لیگ برتر انگلیس لیورپول بازی تراکتور منچسترسیتی
هوش مصنوعی سامسونگ تبلیغات اپل موبایل نمایشگاه ایران هلث هواپیما اینترنت
رژیم غذایی بارندگی مردان آلزایمر زیبایی شادی استرس فشار خون افسردگی