شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

نا‌هنجاری‌های فکی؛ عاقبت مکیدن انگشت


نا‌هنجاری‌های فکی؛ عاقبت مکیدن انگشت

برخی عادات غلط دهانی کودکان همچون مکیدن انگشت در درازمدت به اختلال در رویش دندان‌ها و نابه‌هنجاری‌های دهانی فکی منجر می‌شود این عادات غلط دهانی به خصوص مکیدن انگشت منجر …

برخی عادات غلط دهانی کودکان همچون مکیدن انگشت در درازمدت به اختلال در رویش دندان‌ها و نابه‌هنجاری‌های دهانی فکی منجر می‌شود این عادات غلط دهانی به خصوص مکیدن انگشت منجر به بروز مشکلاتی همچون تغییر شکل و گنبدی شکل شدن فک بالا می‌شود که این تغییر شکل موجب حرکت دندان‌های قدامی فک بالا به سمت بیرون می‌شود.

رویش دندان‌های بالا به سمت بیرون موجب مشکلاتی همچون تنفس دهانی می‌شود. تنفس دهانی موجب تنگی قوس فکی، تغییر صورت و خشکی دهان می‌شود که مجموع این مشکلات در نهایت نامرتب شدن دندان‌ها را به دنبال دارد. مکیدن انگشت در کودکان تا دو سالگی چندان جای نگرانی ندارد و می‌توان گفت یکی از موارد شایع در کودکان به شمار می‌رود. تداوم این عادات غلط دهانی می‌تواند عوارض سویی داشته باشد. درمان این مشکلات را باید بعد از پنج سالگی یعنی زمانی که خود کودک به این نکته پی برد که این عادات مضر هستند، شروع کرد. بیشتر افراد مشکلاتی همچون اسهال، استفراغ، تب و برخی عفونت‌ها را به رویش دندان‌ها نسبت می‌دهند، در حالی که رویش دندان‌ها بیشتر با مشکلاتی همچون خارش لثه و آبریزش دهانی و ناآرامی‌های کودک مرتبط است. در سن چهار تا شش ماهگی یعنی هم‌زمان با رویش دندان‌های شیری، مقاومت بدن کودک به دلیل ضعف سیستم ایمنی کاهش می‌یابد که همین عامل موجب بروز مشکلاتی همچون اسهال، استفراغ، تب و عفونت بروز می‌کند. خارش لثه، آبریزش دهان و بی‌خوابی کودک از عوارض رویش دندان‌ها در کودک است و بهترین برخورد با آن سیر طبیعی آنها است و تنها در صورت شدید بودن این علایم می‌توان از برخی آرام‌بخش‌ها آن هم با توصیه دندانپزشک استفاده کرد.