چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
فاصله بین دو بارداری، کم یا زیاد؟
یکی از اهداف تنظیم خانواده فاصله گذاری مناسب بین فرزندان است. در زمان های نه چندان دور والدین به خاطر ناآگاهی به فاصله سنی فرزندان خود اهمیتی نمی دادند اما امروزه این مسئله به یک دغدغه مهم برای پدر و مادر تبدیل شده تا جایی که عده ای از والدین برای این موضوع به مشاور مراجعه میکنند.
فاصله مناسب بین دو بارداری
محققان بهترین فاصله سنی برای بارداری مجدد را بین 3 تا 5 سال درنظر میگیرند چون هم عوارض بارداری و هم عوارضی که در آینده برای فرزندان ایجاد میشود کمتر است.در زیر به بررسی آسیب های فاصله سنی کمتر از سه سال و بیشتر از 5 سال پرداختیم.
فاصله سنی کمتر از سه سال چه تاثیری برای مادر دارد؟
سلامت روحی و جسمی مادر در خطر می افتد در واقع ذخایر آهن و کلسیم مادر کاهش میابد و احتمال مبتلا شدن مادر به پوکی استخوان زودرس، و همینطور کم خونی زیاد میشود.
استراحت مادر برای بارداری دوم کم میشود چون مجبور است به کودک اول خود شیر بدهد و یا نیاز های اورا مرتب برطرف کند که همه اینها بارداری مادر را تحت تاثیر قرار میدهد در نتیجه ، جنین به خوبی رشد نمیکند و با وزن کم به دنیا می آید.
بارداری یک بازه مهم برای سلامت جنین و مادر است حال تصور کنید یک نوزاد شیرخوار به این دوران اضافه شود طبیعتا انرژی مادر به خصوص برای جنین کم میشود.
عوارض بارداری مثل جفت سرراهی، زایمان زودرس و افسردگی بعد از زایمان افزایش میابد.
این مادران باید بیشتر تحت مراقبت باشند زیرا بارداری پرخطری دارند.(بخصوص فاصله سنی کمتر از دو سال)
تاثیر فاصله سنی کم بین فرزندان چیست؟
اگر نوزاد اول شیرخوار باشد دوران شیرخوارگی کوتاهتری خواهد داشت.
در تحقیقاتی نشان داده شده که بهره هوشی بین فرزندان کمتر از وقتی است که فاصله سنی بین آنها اندازه است.
معمولا رقابت و حسادت بین فرزندان بیشتر میشود.چون هنوز رابطه عاطفی کودک اول با پدرو مادر به طور کامل شکل نگرفته است.که این موضوع باعث میشود به فرزند اول آسیب روحی وارد شود. حتما برای بارداری مجدد باید به کودک اول اجازه دهیم به امنیت و تعلق خاطر دست یابند.
مطالعات نشان داده است که، احتمال مرگ کودکی که در فاصله کمتر از 2 سال ، از کودک قبلی به دنیا آمده 2 برابر است.
فاصله سنی بیشتر از 5 سال خوب است یا بد؟
1.احتمال عوارض بارداری مادر مثل دیابت و مسمومیت بارداری(فشار خون بالا ، دفع پروتئین در ادرار ، ورم دست ها و پاها و تشنج) افزایش میابد.
2.احتمال تولد نوزاد نارس و یا تولد نوزاد با وزن کم افزایش میابد.
3.احتمال نازایی افزایش میابد چون سن پدرومادر بالا میرود و گاهی مجبور به استفاده از دارو میشوند.داروهایی هم که در زنان باعث تحریک تخمک گذاری میشوند شانس چند قلویی رو بیشتر میکنند.که خود چندقلویی هم عوارض بارداری زیادی دارد.
4.ممکن است با بالا رفتن سن والدین بخصوص مادر،والدین حوصله تولد نوزاد دیگر را نداشته باشند که این موضوع در بعضی خانواده ها باعث تک فرزندی شده است و گاهی هم باعث میشود مادر برای توجه ، تربیت و رشد فرزند کوچکتر وقت کمتری بگذارد که نهایتا روی احساسات و عاطفه و آینده فرزند کوچکتر تاثیر میگذارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست