چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
دیابت بارداری، افسردگی پس از زایمان
دیابت دوران بارداری یکی از مشکلاتی است که برخی زنان باردار، گریبانگیر آن می شوند و توجه نکردن به علائم و کنترل بیماری ممکن است سبب بروز مشکلات متعددی برای مادر و جنین شود.
در دوران بارداری، نیاز به ترشح انسولین بیشتر به منظور تأمین گلوکز برای رشد جنین بوده که این کار با تغییرات هورمونی در این دوران انجام می شود.
دیابت دوران بارداری نتیجه، ترشح نشدن هورمون انسولین مازاد است که اغلب در سه ماهه دوم بارداری رخ می دهد و تا چند هفته پس از تولد نوزاد ادامه پیدا می کند.
افزایش احساس تشنگی، خستگی، تکرر ادرار و افزایش قندخون در دوران بارداری از علائم شایع ابتلا به دیابت دوران بارداری است.تولد نوزاد زودرس، افزایش خطر به نقص های جنینی و افزایش فشار خون و افزایش مایع آمونیوتیک از عوارض ابتلا به دوران بارداری در صورت کنترل نکردن بیماری است.
افزایش خطر ابتلا به افسردگی های شدید پس از زایمان یکی دیگر از عوارض ابتلا به دیابت دوران بارداری است که اخیراً در مجله پزشکی پژوهشی دانشگاه نیویورک به چاپ رسیده است.
مطابق با تحقیقات از هر پنج زن مبتلا به دیابت دوران بارداری یکی از آنها به افسردگی شدید پس از زایمان دچار هستند که تا مدت زمان طولانی پس از زایمان ادامه پیدا می کند.
در این تحقیق، مادران کم درآمد با تحصیلات پائین در اولین بارداری ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی زایمان ناشی از دیابت بارداری هستند.
محققان توصیه می کنند زنانی که سابقه فامیلی ابتلا به دیابت یا به دنیا آوردن نوزادی با وزن بالا (بیشتر از ۴/۵ کیلوگرم در بارداری های قبلی) دارند، قبل از باردارشدن با مراجعه به پزشک متخصص درصدد پیشگیری یا کنترل بیماری برآیند.
اضافه وزن، ابتلا به سندرم تخمدان کیستیک و سابقه مرده زایی از عوامل خطری است که احتمال ابتلا به دیابت دوران بارداری را افزایش می دهد.
انجام ورزش های سبک مانند پیاده روی، محدودکردن رژیم غذایی پرشکر، اندازه گیری میزان قندخون بطور مداوم در طول دوران بارداری و روش های هورمون درمانی طبق نظر پزشک از اقداماتی است که می توان در دوران بارداری برای کنترل بیماری انجام داد.
محققان تغییرات هورمونی را که منجر به افزایش احتمال ابتلا به دیابت نوع بارداری می شود عامل اصلی بروز افسردگی پس از زایمان می دانند، از این رو کنترل سطح هورمون ها و استفاده از رژیم های غذایی تنظیم کننده میزان هورمون ها از اقداماتی است که می توان به منظور کنترل و کاهش عوارض بیماری انجام داد.
سارادرخشان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست