دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
القاعده ابزاری برای ضربه زدن به مقاومت
سوریه و لبنان که همواره بر اساس اصل مقابله با رژیم صهیونیستی در قالب مقاومت با یکدیگر پیوند خوردهاند در هفتههای اخیر با چالشهای درونی و بیرونی مواجه شدهاند.
در کنار فضای سیاسی و امنیتی حاکم بر این کشورها و دخالتهایی که کشورهای غربی برای به چالش کشاندن آنها صورت میدهند؛ نکته مشترک دو کشور فعالیتهای گسترده القاعده در آنها است.
در سوریه گروههای القاعده تحت حمایت برخی کشورهای غربی و عربی، ترکیه و صهیونیستها به کشتار مردم و ایجاد فضای رعب و وحشت میپردازند چنان که ناظران سازمان ملل نیز بر این امر اذعان کردهاند.
در لبنان نیز گروههای القاعده به دنبال تشدید فضای ناامنی هستند که درگیریهای صورت گرفته در منطقه طرابلس و نیز اردوگاه فلسطینینشین عین الحلوه بخشی از آن است.
بررسی روند تحولات در این کشورها نشان میدهد که سناریویی واحد از سوی دشمنان مقاومت علیه آنها طراحی شده که با اهداف و سیاستهای خاصی پیش میرود.
فعالیتهای گروهای القاعده در حالی در این کشورها تشدید شده که اسناد نشانگر ورود بسیاری از آنها توسط ائتلاف ضد مقاومت از سایر کشورها نظیر لیبی و تونس به لبنان و سوریه است.
با توجه به شرایط موجود فعالیت القاعده در سوریه و لبنان میتواند برگرفته از اهدافی خاص باشد که بعضا عبارتند از:
● سرنگونی دولتها
بهرغم یک سال فعالیتهای خرابکارانه و حربههای گسترده، همگرایی مردم و دولت سوریه مانع از تحقق سرنگونی دولت اسد، رییسجمهور شده است.
ایجاد فضای بینالمللی، تشکیل به اصطلاح جریانهای معارض خارجنشین، فضای سنگین تبلیغاتی و بهرهگیری از گروههای جداییطلب و... نتوانسته طرح سرنگونی اسد را محقق سازد.
حضور مردم پای صندوقهای انتخاباتی پارلمان و تغییر قانون اساسی نشان داد که سناریوی براندازی امری ناشدنی است. در همین حال حمایتهای چین و روسیه در سازمان ملل از سوریه تایید دیگری بر این امر بوده است.
در لبنان در طول یک سال گذشته دولت نجیب میقاتی توانسته است تا حدودی فضای آرام را بر کشور حاکم سازد در حالی که برخی گروه های سیاسی با محوریت ائتلاف ۱۴ مارس ( به رهبری سعد حریری دبیر کل حزب المستقبل) در کنار تحرکات برخی از کشورهای غربی و عربی و صهیونیستهابرای سرنگونی دولت تلاش میکنند. روند تحولات لبنان نشان میدهد که مجموعهای از جریانهای داخلی و خارجی به دنبال ایجاد زمینهای برای سرنگونی دولت میقاتی و باز گرداندن جریان غربگرای ۱۴ مارس است.
این امر را میتوان به صراحت در عملکردهای جریان ۱۴ مارس و سفارتخانه آمریکا مشاهده کرد که صراحتا به دنبال فتنهسازی برای سرنگونی دولت میقاتی و آوردن دولتی غربگرا در لبنان هستند.
با توجه به این شرایط یک اصل واحد در سوریه و لبنان مشاهده میشود و آن اقدامات خرابکارانه برای سرنگونی دولتهای کنونی است.
با توجه به شکست طرحهای گذشته میتوان گفت که اکنون مهره القاعده با ایجاد فضای رعب و وحشت به دنبال زمینهچینی برای سرنگونی دولت اسد و میقاتی است که با حمایت برخی از کشورهای غربی، عربی، صهیونیستها و ترکیه صورت میگیرد.
جنگی تمام عیار تا در نهایت به سرنگونی دولتها منجر شود؛ چنان که در طالبان در مقطعی از زمان توانستند در افغانستان مسلط گردند البته این حضور بلند مدت نخواهد بود و همچون افغانستان، غرب به بهانه امنیت بینالملل طرح اشغال لبنان و سوریه و تشکیل دولتی وابسته را در دستور کار قرار خواهد داد البته با وجود مقاومت و تجهیزات ارتش سوریه و لبنان اجرای این سناریو کمی دور از ذهن است، اما میتواند یکی از گزینههای مطرح روی میز دشمنان سوریه و لبنان باشد.
براساس تعریف صورت گرفته در سوریه و لبنان استراتژی دفاعی هر کدام از این کشورها بر اساس اصل مقاومت، ارتش و مردم تدوین شده است.
اصولی که موجب شده است این کشورها بتوانند ضمن تقویت توان دفاعی در برابر تهدیدات ایستادگی کنند و پیروزیهای لبنان در جنگ با صهیونیستها در کنار برقراری امنیت فراگیر در سوریه از دستاوردهای این اتحاد است. با توجه به این شرایط میتوان گفت که از اهداف تقویت القاعده در سوریه و لبنان میتواند به شکست کشاندن این اتحاد باشد که با ایجاد فضای ناامنی صورت میگیرد.
دشمنان داخلی و خارجی در سوریه و لبنان برآنند تا این وحدت را متزلزل و سه ضلع مذکور را در برابر یکدیگر قرار دهند انتخاب مراکزی حساس نظیر اردوگاههای فلسطینینشین یا منطقه طرابلس در لبنان در کنار مراکز حساس قومیتی در سوریه میتواند نمودی از این توطئه باشد که برای شکست وحدت لبنان صورت میگیرد.
نکته اساسی در این زمینه آن است که فضای ایجاد شده از سوی دشمنان به گونه ای طراحی شده تا مقاومت بویژه حزبالله میان گزینه مردم و ارتش قرار گیرد به گونهای که حرکت هر کدام از سطوح به نارضایتی طرف مقابل منجر شود.
به عبارت دیگر هدف اصلی این طرح آن است که مقاومت در موازنهای قرار گیرد که نه بتواند سکوت کند و نه اقدامی صورت دهد؛ توطئهای که در نهایت به تخریب چهره مقاومت یا درگیر شدن آن در ناآرامیهای درونی منجر گردد.
به این ترتیب دشمنان مقاومت برآنند تا مقاومت را از مقابله با دشمن اصلی یعنی صهیونیستها به سوی جنگی داخلی سوق دهند.
برخی اسناد نشان میدهد که دشمنان مقاومت سلاحهایی را برای تقویت شبهنظامیان وارد لبنان کردهاند تا با ایجاد فضای ناآرامی مقاومت را در جنگی داخلی گرفتار سازند.
● جنگ سوریه و لبنان
نکته اساسی دیگر آنکه فضای رسانهای و تبلیغاتی غرب به آن سمت پیش میرود که لبنان و سوریه عامل بحرانهای یکدیگر معرفی شوند.
بر اساس این سناریو در نهایت تلاش میشود تا دو کشور در مسیر جنگ و تقابل با یکدیگر قرار گیرند و از متحد به دشمن مبدل گردند.
این امر برای دشمنان مقاومت بسیار دارای اهمیت است، چرا که فضایی برای ادامه سلطهگری صهیونیستها و شرایط لازم برای سرکوبگری در کشورهای عربی نظیر بحرین و عربستان را ایجاد میکند که در لوای آنها منافع غرب نیز تامین خواهد شد.
مساله دیگر سوق دادن مسائل دو کشور به سازمان ملل است در حالی که طرحهای گذشته برای دخالت خارجی در سوریه و لبنان ناکام مانده، اکنون این سناریو مطرح است که القاعده با ایجاد فضای رعب و وحشت و ناامنی زمینهساز بازگشایی پرونده دو کشور در سازمان ملل باشد.
در صورت ناتوانی در اعزام نیرو به این کشورها تقویت فعالیت یونیفل در لبنان و مرزهای سوریه میتواند تامینکننده منافع دشمنان مقاومت باشد.
آنها با ادعای مقابله با القاعده از یکسو فعالیت بیشتر نظامی در خاک لبنان و حتی خلع سلاح مقاومت را پیگیری میکنند و از سوی دیگر به صورت پنهانی به حمایت از عوامل ناآرامی در سوریه و لبنان میپردازند این حضور عملا اعمال فشار بر دولتهای سوریه و لبنان و مقاومت خواهد بود. به این ترتیب در اصل یونیفل به مهرهای مبدل میشود که تامینکننده منافع دشمنان سوریه و لبنان خواهد بود.
در جمعبندی کلی از تحولات سوریه و لبنان میتوان گفت که القاعده و گروههای تروریستی بار دیگر مهرهای در دستان دشمنان مقاومت گردیدهاند تا با ایجاد فضای ناامنی و بحرانی شرایط را برای سلطه بیگانگان بر این کشورها فراهم آورند.
البته بیداری مقاومت و حفظ استراتژی دفاعی این کشور با محوریت ارتش مقاومت و مردم مانعی بزرگ در برابر این فتنهانگیزیهاست چنان که سناریوی گذشته دشمنان مقاومت نیز با وجود این وحدت با ناکامی و شکست همراه شده است.
قاسم غفوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست