سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
آیا تصویربرداری های پزشكی هزینه بر است؟
تكنولوژی های جدید كه همه روزه در حال افزایش و به روز شدن هستند، همواره در تلاش برای بهبودی، آسایش و راحتی نوع بشر بوده و در دنیای پزشكی نیز همه روزه سعی شده تا امكاناتی فراهم آید كه به راحت ترین شكل ممكن از درون بدن انسان اطلاعات كامل تری به دست آید تا خدمات بهتر و مطمئن تری بر آن صورت گیرد. دستگاه هایی كه برای دیدن بخش های داخلی بدن بیماران ساخته شده و می شود كمك بالقوه ای در مبارزه علیه بیماری های مختلف خصوصاً سرطان از خود نشان داده است. شیوه هایی همچون سی تی اسكن ، عكسبرداری با اشعه ایكس یا x-ray و تصویربرداری مغناطیسی یا MRI در سال های اخیر عمومی تر شده اند و چه بسا جان هزاران هزار بیمار را نیز از خطر مرگ نجات داده اند.
اما افزایش استفاده از این فناوری ها نیز مخالفانی را در پی داشته است؛ در ماه مارس سال ۲۰۰۵ كمیته ای وابسته به كنگره ایالات متحده آمریكا گزارش داد كه استفاده از تكنولوژی های پیشرفته از جمله تصویربرداری های پزشكی، هزینه مراقبت های بهداشتی را افزایش داده است. اما متخصصین پزشكی این گزارش را به باد انتقاد گرفته و می گویند: خیلی ها به راستی نمی دانند كه تكنولوژی پیشرفته چقدر برای بهبود وضعیت مراقبت از بیماران به پزشكان كمك دقیق و صحیحی می كند. این متخصصین می افزایند: تصویربرداری پیشرفته به پزشكان اجازه می دهد تا با كمترین اعمال، بیشترین اطلاعات را از بدن بیماران به دست آورند و بدون نیاز به اعمال زائد علت و مشكل اصلی را تشخیص دهند، پزشكان همچنین می توانند روی شیوه های حذف و یا تصحیح مشكلات تمركز كرده و تصمیم بهتری بگیرند. این فناوری ها همچنین به پزشكان اجازه می دهد تا مشخص نمایند درمان های انجام شده روی بیماران مؤثر بوده و یا نه.
جو هوگن مدیرعامل شركت خدمات درمانی جنرال الكتریك كه یكی از بزرگترین مراكز تحقیق و تهیه این امكانات در دنیا می باشد در همین زمینه می گوید: درست است كه این فناوری ها هزینه بر است اما این امكانات فوق العاده هستند زیرا شما نمی خواهید بیماران با درمان هایی كه اثرات مطلوبی ندارند ادامه دهند. شما می خواهید درمان مناسب را پیدا كنید و همزمان نمی خواهید با هزینه های ناشی از درمان های بی معنا به سیستم ایمنی بدن ضربه بزنید.
اما كمیته ای كه در سال ۲۰۰۵ توسط كنگره ایالات متحده تشكیل شده می گوید: عموماً این شیوه های تصویربرداری بیش از نیاز استفاده شده و گاه از آن به اشتباه استفاده می شود . این مطالعه قدم هایی را در راه كنترل تعداد دفعاتی كه این تصویربرداری ها انجام می شود و همچنین بهبود كیفیت آنها ارائه نموده است.محققین می گویند پیشرفت فناوری به بیماران سرطانی فرصت بهتری را برای زندگی داده است.
مرتضی اسلام زاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست