دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
۱۳ آوریل سال ۱۹۱۹ میلادی ـ کشتار مردم در شهر آمریتسار
۹۱ سال پیش در روز ۱۳ آوریل سال ۱۹۱۹ میلادی اندکی پس از خاتمه جنگ جهانی اول ، مردم هندوستان به طور یکپارچه در اعتراض به دشواری های اقتصادی و سیاست سختگیرانه بریتانیا علیه استعمارگران بریتانیایی دست به تظاهرات مسالمت آمیز زدند.اما این تظاهرات در شهر آمریتسار در ایالت پنجاب با یک کشتار خاتمه یافت.
مردم هندوستان که در جریان جنگ همراه نیروهای بریتانیایی در جبهه های اروپا جانفشانی کرده بودند ، وعده خودمختاری که مونتاگو ، وزیر هندوستان در دولت بریتانیا در سال ۱۹۱۷ داده بود را فراموش نکرده بودند.
اما با خاتمه جنگ بریتانیایی ها به وعده خود عمل نکردند و قدرت اجرایی کماکان در اختیار بریتانیا بود. نارضایتی در میان طبقه نخبگان هندوستان افزایش یافت و بریتانیایی ها قوانین راولات که به آنها اجازه می داد محرکان احتمالی را بدون محاکمه و فقط در صورت تشخیص زندانی کنند را در هندوستان برقرار کردند.
به دعوت مهاتما گاندی ، رهبر کنگره ملی هند ، مردم هندوستان دست به اعتصابات و تظاهرات زده و محصولات انگلیسی را تحریم کردند.
در شهر آمریتسار در ایالت پنجاب علی رغم مسالمت آمیز بودن تظاهرات، ژنرال رجینالد دایر بریتانیایی به نیروهای خود دستور داد بدون ملاحظه به سوی مردم شلیک کنند.
در نتیجه این اقدام وحشیانه ۳۷۹ مرد و زن و کودک به قتل رسیدند و بیش از ۱۲۰۰ نفر مجروح شدند. به این ترتیب ، در روز ۱۳ آوریل سال ۱۹۱۹ میلادی ، مردم شهر آمریتسار در ایالت پنجاب مانند مردم سایر مناطق هندوستان در اعتراض به سیاست سختگیرانه بریتانیا و دشواری های اقتصادی دست به یک تظاهرات مسالمت آمیز علیه استعمارگران بریتانیایی زدند.
اما این تظاهرات به دستور رجینالد دایر ، ژنرال بریتانیایی که به « قصاب آمریتسار » شهرت یافت به خاک و خون کشیده شد و لکه سیاهی دیگری در صفحات تاریخ استعماری بریتانیا ثبت شد.
بهرام افتخاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست