چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اما و اگرهای ویروس کرونا


اما و اگرهای ویروس کرونا

ویروس کرونا، یک ویروس شایع است که باعث عفونت های بینی، سینوس ها و قسمت فوقانی گلو می شود.

ویروس کرونا، یک ویروس شایع است که باعث عفونت های بینی، سینوس ها و قسمت فوقانی گلو می شود. اغلب این ویروس ها خطرناک نیست اما برخی از انواع آن می تواند خطرناک باشد. به نقل از سایت «WebMD»، تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر به دلیل ابتلا به سندروم تنفسی خاورمیانه ای (MERS) که در سال ۲۰۱۲ در عربستان و سپس در کشورهای دیگر خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا دیده شد، جان خود را از دست داده اند. در آوریل سال ۲۰۱۴، اولین آمریکایی مبتلا به مرس (MERS) بستری شد. او به تازگی از عربستان بازگشته بود. مرس (MERS) و سارس (SARS) هر ۲ از انواع ویروس های کروناست.

ویروس کرونا چیست؟

این ویروس برای اولین بار در دهه ۶۰تشخیص داده شد اما این که از کجا آمده، مشخص نبود. در برخی موارد این ویروس می تواند هم حیوانات و هم انسان ها را آلوده کند. اغلب ویروس های کرونا مانند ویروس های ایجاد کننده سرما خوردگی پخش می شود و از طریق سرفه، عطسه، لمس دست ها و پاهای یک فرد مبتلا یا لمس دستگیره دری که افراد آلوده آن را لمس کرده اند، منتقل می شود. تقریباً همه افراد حداقل یک بار در زندگی به ویروس کرونا آلوده می شوند.

علایم شایع ویروس کرونا:

علایم ویروس کرونا مشابه عفونت تنفسی فوقانی است از جمله آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و گاهی تب. در اغلب موارد نیز نمی توان بین ویروس کرونا یا ویروس‌های مختلف ایجاد کننده سرماخوردگی مانند ویروس رینو، تمایزی قائل شد و فقط از طریق آزمایش هایی از جمله کشت ترشحات بینی و گلو و آزمایش خون قابل تشخیص است اما نتایج آزمایش ها در روش درمان علایم تغییری ایجاد نمی کند و طی چند روز علایم از بین خواهد رفت. در صورت سرایت عفونت ویروس کرونا به لوله تحتانی دستگاه تنفسی (نای و ریه ها) ذات الریه ایجاد می شود به ویژه در افراد مسن، بیماران قلبی یا افرادی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است.

چه کاری باید انجام داد؟

واکسنی برای ویروس کرونا وجود ندارد و برای پیش گیری همان نکات پیش گیری از سرماخوردگی را باید رعایت کرد.

۱ - دست ها را خوب با آب ولرم و صابون بشویید یا با پاک کننده الکلی دست ها را تمیز کنید.

۲ - به چشم، دهان و گوش خود دست نزنید.

۳ - از افراد مبتلا فاصله بگیرید.

*در صورت مبتلا شدن همانند درمان سرما خوردگی:

۱ - استراحت کافی داشته باشید.

۲ - مایعات مصرف کنید.

۳ - از داروهای «OTC» برای رفع تب و گلودرد استفاده کنید.

*دستگاه مرطوب کننده یا یک دوش با بخار زیاد می تواند ورم گلو را کاهش دهد.

مترجم: کشمیری