سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

۱۴ آبان ۱۳۵۷ ـ طولانی ترین و موثرترین اعتصاب اهل قلم در طول تاریخ رسانه ها


۱۴ آبان ۱۳۵۷ ـ   طولانی ترین و موثرترین اعتصاب اهل قلم در طول تاریخ رسانه ها

از ۱۴ آبان ۱۳۵۷ (پنجم نوامبر ۱۹۷۸) تا شانزدهم دیماه این سال، ایران فاقد روزنامه بود. در این مدت دو سه نشریه کوچک (دارای تحریریه دو - سه نفری) وابسته به دولت چند شماره منتشر کردند …

از ۱۴ آبان ۱۳۵۷ (پنجم نوامبر ۱۹۷۸) تا شانزدهم دیماه این سال، ایران فاقد روزنامه بود. در این مدت دو سه نشریه کوچک (دارای تحریریه دو - سه نفری) وابسته به دولت چند شماره منتشر کردند که آنها هم مجبور به قطع انتشار شدند.

در پی یک رشته تظاهرات گسترده که در چند نطقه از جمله دانشگاه تهران به تیراندازی ماموران و قتل شماری از تظاهرکنندگان منجر شده بود، روز ۱۳ آبان محمدعلی سفری دبیر وقت سندیکای روزنامه نگاران ایران تصمیم هیات مدیره سندیکا دائر بر اعتصاب عمومی جراید را اعلام داشت و این اعتصاب۶۲ روز ادامه یافت و می توان گفت که ایران تا ۱۶ دی ماه که دولت نظامی ازهاری کنار رفت فاقد روزنامه بود. در تاریخ عمومی مطبوعات (تاریخ جهانی رسانه ها)، از این اعتصاب به عنوان طولانی ترین و موثرترین اعتصاب اهل قلم در طول تاریخ ۳۵۰ ساله روزنامه نگاری یاد شده است. سفری پس از مصادره روزنامه اطلاعات (در تابستان سال ۱۳۷۸) که در آنجا کار می کرد به کار وکالت قضایی پرداخت و در دهه ۱۳۷۰ دچار مرگ ناگهانی شد.