یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
بیماری اوتیسم (Autism)چه علایمی در كودكان دارد؟
در گذشته بیماران مبتلا به Autism یا در خودفرورفتگی یا نوعی عدم توجه به جهان بیرونی و پیرامونی را به عنوان نوعی ناهنجاری و اختلال اعصاب كه مدام وخیم تر می شود می گفتند اما امروزه معلوم شده است كه علل و عوامل به وجود آورنده این ناهنجاری هنوز كاملاً و به درستی مشخص نیست. با این حال جنبه توارث و ژنتیك بودن آن، فرضی قریب به یقین است. این ناهنجاری باعث گونه ای رشد سریع و تند و ناموزون مغزی در كودكان می شود و در سنین اولیه نوزادی یا كودكی خود را نشان می دهد. اغلب این بچه ها را باید در زمره عقب ماندگان ذهنی و اختلالات مغزی به حساب آورد و در مؤسساتی ویژه به مراقبت از آن ها پرداخت كه این مراقبت تا آخر عمر آن ها ادامه خواهد یافت. با این هم باید توجه كرد كه Autism شكل های گوناگونی داشته و به یك شكل رخ نمی دهد.
به عنوان مثال اندروباكالائو پسر سیزده ساله اهل شیكاگو را می توان نام برد كه ظاهراً بسیار تیزهوش است، به خوبی پیانو می نوازد، از علاقه مندان به موسیقیدان برجسته انگلیسی فرانك لویدرایت است، در انواع بازی های «پازل تصاویر» مهارت عجیبی دارد، شماره تلفن ها را همچون كامپیوتر به خاطر می سپارد و حتی قادر است یك دستگاه رادیو را به آسانی آب خوردن كاملاً از هم باز كرده و دوباره سوار كند، اما كودكی است كه نمی داند در پیرامون اش دقیقاً چه می گذرد، در هنگام دویدن به در و دیوار و پنجره می خورد، حرف زدن را به سختی و دشواری انجام می دهد، به حدی كه از گفتن یك جمله معمولی نیز گاهی عاجزاست. خب این چگونه كودكی است؟ بله او به بیماری Autism مبتلا است. او در عین هوشیاری و تیزهوشی حیرت آورش، از توانایی های اولیه برخوردار نیست.
امروزه می دانیم كه تعریف هوش باگذشته متفاوت است. انواع «هوش» و انواع «هوشیاری» شناسایی و بررسی شده اند و چه بسا تركیب ناهمگونی از این انواع هوش در یك فرد، به خلق تركیبی غیرمعمول و ظاهراً عجیب منجر شود، چنانكه این روزها دنیا پر شده است از انواع آدم های تیزهوشی كه حتی یك صحبت ساده یا انجام یك احوالپرسی و سلام علیك كوتاه و مختصر برایشان دشوارتر و غیرقابل تحمل تر از حل عملیات پیچیده ریاضی و هندسی است. یا آدم هایی كه با هوشمندی سرشار خویش قادرند كوچكترین و مبهم ترین علائم بیماری را در عكسی از ریه بیمارشان تشخیص دهند اما تفاوت میان یك لبخند و پوزخند را قادر نیستند دریابند. این نوع آدم ها را آتیستیك Autistic می نامند، اما درجات آن می تواند خفیف یا همچون اندرو سیزده ساله شدیدتر باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست