دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
خطرهای دوچرخهسواری
اغلب ما در سنین کودکی دوچرخهسواری را یاد میگیریم، بنابراین ممکن است فکر کنیم دوچرخهسواری فعالیتی است که نیاز به مهارت یا تعلیم خاصی ندارد. این گرایش ممکن است تا حدی خوب باشد به خصوص اگر معمولا برای مسافتهای کوتاه از دوچرخه استفاده میکنید...
اما با افزایش شمار افرادی که برای مسافتهای طولانی به عنوان وسیله حمل و نقل از دوچرخه استفاده یا برای تقویت بدنی خود دوچرخهسواری میکنند، مساله مهارتهای دوچرخهسواری اهمیت بیشتری پیدا میکند. تکنیک بد یا وضعیت نامناسب قرارگیری روی دوچرخهسواری یا اندازه نامتناسب آن باعث درد و ناراحتی شما میشود. برخی از مشکلاتی که با دوچرخهسواری ممکن است بروز کند اینها هستند:
۱) درد زانو: دوچرخهسواران مانند دوندگان گاهی دچار درد زانو یا به عبارت دقیقتر درد در محل مفصل استخوان ران و استخوان کشکک میشوند. این درد به علت التهاب تاندون (یا تاندینیت) در مفصل استخوان ران و استخوان کشکک است. درد زانو در دوچرخهسواری ممکن است ناشی از پایین بودن بیش از حد یا جلو بودن بیش از حد زین یا با شدت بیش از حد رکاب زدن در یک دنده معین دوچرخه باشد که باعث میشود هنگام رکاب زدن روی زانو فشار بیاید. درد در بخش بیرونی زانو ممکن است ناشی از تحریک «نوار ایلیوتیبیال»، نوار بافتی ضخیمی که از استخوان لگن در کناره ران به سمت استخوان درشت نی (تیبیا) در ساق پا کشیده میشود، باشد. علت این درد بالا بودن بیش از حد زین و رکاب زدن با پنجه پا به سمت داخل است.
۲) کمردرد: علل کمردرد ممکن است سوار شدن دوچرخه بیش از حد دراز یا جلو یا پایین قرار داشتن بیش از حد فرمان دوچرخه باشد. توصیه کلی این است که ارتفاع زین را تنظیم کنید. یک بررسی هم نشان داده است که زاویه دادن به زین در حد ۱۰ تا ۱۵ درجه به سمت جلو در بهبود کمردرد دوچرخهسواران مفید است.
۳) بیحسی در دستها و مچها: این مشکل را گاهی «فلج فرمان دوچرخه» مینامند. این عارضه ناشی از گذاشتن وزن بیش از حد روی دستها حین دوچرخهسواری است، به طوری که عصب اولنار، عصبی که از آرنج به سمت بخش خارجی پنجه دست کشیده میشود، تحت فشار قرار میگیرد. بالا بردن فرمان دوچرخه یا کم کردن فاصله آن تا زین ممکن است کمککننده باشد، چرا که موقعیت دستها هنگام دوچرخهسواری را اصلاح میکند.
۴) درد باسن: بیشتر وزن شما هنگام دوچرخهسواری باید روی توبروزیتههای ایسکیال یا استخوانهای نشیمنگاه که کف لگن را تشکیل میدهند، وارد شود. هنگامی که شروع به دوچرخهسواری بطولانی مدت میکنید، احساس اندکی درد عادی است، اما اگر درد شدیدی در باسن داشتید، ممکن است زین دوچرخه بیش از حد بالا یا لازم باشد که زین دوچرخه را به سمت جلو یا عقب ببرید.
۵) اختلال نعوظ: اینکه آیا دوچرخهسواری در مردان به واقع باعث اختلال نعوظ میشود یا نه مورد بحث بوده است. نتایج بررسیها در این مورد متناقض است. اما به یقین زین دوچرخه میتواند اعصاب و عروق خونی در میاندوراه (ناحیه میان دستگاه تناسلی خارجی و مقعد) را تحت فشار قرار دهد و بیحسی میاندوراه یک مشکل شایع در دوچرخهسواران است. پهن بودن کافی زین دوچرخه در قسمت عقب بهطوری که از استخوانهای نشمینیگاه حمایت کند، ممکن است کمککننده باشد. ایستادن حین دوچرخهسواری برای چند ثانیه هر ۱۰ دقیقه یک بار نیز توصیه میشود. پایین آوردن زین هم مفید خواهد بود.
۶) ضربه مغزی: ضربه به سر مهمترین خطری است که دوچرخهسواران در معرض آن هستند و بررسیها نشان دادهاند که به سر داشتن کلاه ایمنی باعث کاهش آسیبهای سر و مغز هنگام دوچرخهسواری میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست