یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مهدکودک ایده آل را ازکجا بشناسیم
تا چند سال قبل رفتن به مهدکودک خیلی ضروری نبود. بعضیها قبل از شروع مدرسه، بچههایشان را به مهد میفرستادند؛ بعضیها نه! بیشتر افرادی هم که بچههایشان را راهی مهد میکردند مادران شاغلی بودند که نمیتوانستند از آنها مراقبت کنند یا کسی را نداشتند که بچهها را به آنها بسپرند...
اما امروزه فرستادن بچهها به مهدکودک امری از روی میل شخصی نیست؛ بلکه مثل مدرسه رفتن ضروری شده!
پدر و مادر کارمند یا خانهدار و شاغل هم نمیشناسد. انگار که آموزشهای مهد کودک، پایه شروع آموزشهای مدرسه است. مهمتر از آن، پلهای است برای ورود به جامعه و اجتماعیشدن. اما انتخاب یک مهدکودک خوب، کار سادهای نیست؛ چرا که بچهها در این سن هنوز حق و حقوق شخصیشان را نمیشناسند و نمیتوانند از آن دفاع کنند و حتی ممکن است بعضی از اتفاقها طبیعی به نظرشان برسد؛ اتفاقهایی که نه تنها طبیعی نیستند، بلکه ممکن است سلامت آنها را هم به خطر بیندازند. در نخستین روزهای سال تحصیلی جدید، بیمناسبت ندیدیم که نگاهی بیندازیم به مهدکودکها و توصیههایی برای والدین و آموزگاران مهد کودک؛ توصیههایی که میتوانند فضایی بهتر، امنتر و سالمتر برای کودکان ایجاد کنند.
شما که قصد دارید فرزندتان را در یک مهدکودک ثبتنام کنید، پیش از ثبتنام به چه نکاتی توجه میکنید؟ اینکه مهدکودک نزدیک محل کار یا منزلتان باشد؟ بزرگ باشد یا کادر آموزشی خوبی داشته باشد؟ یا اینکه یکی از دوستان یا آشنایانتان در آن مهدکودک مشغول کار باشد؟ تمام اینها میتوانند معیارهایی برای انتخاب یک مهدکودک خوب باشند اما پیش از ثبتنام حتما این ۱۲ نکته را هم به خاطر بسپارید تا فرزندتان ساعات خوشی را دور از خانه سپری کند.
۱) بهتر است محل مهدکودک داخل کوچه باشد
بهتر است مهدکودکی که انتخاب میکنید، داخل یک کوچه باشد؛ نه خیابان اصلی. سروصدا و حرکت سریع ماشینها در خیابان اصلی، ممکن است فرزند شما را بترساند و او را از رفتن به مهدکودک منصرف کند.
۲) از فرزندتان هم نظر بخواهید
در انتخاب مهدکودک حتما از فرزندتان هم نظر بخواهید تا فکر نکند که شما میخواهید او را برای ساعاتی هم که شده از سر خود باز کنید.
۳) وابستگی کودک را کم کنید
اگر شاغل نیستید و فکر میکنید که میتوانید خودتان تمام مدت از فرزندتان نگهداری کنید، باز هم بد نیست که چند ماه یا حتی یک سال پیش از ورود به مدرسه، فرزندتان را در یک مهدکودک ثبتنام کنید تا وابستگیاش به خانواده کم شود؛ بهخصوص اگر کودک شما تکفرزند است.
۴) مربیها را ببینید
اگر دیدید که مربیها پرخاشگر هستند، بچهها را تحقیر کرده و به آنها توهین میکنند یا توجهشان تنها بر عده خاصی از بچههاست، بهتر است قید آن مهد را بزنید؛ وگرنه، فرزندتان خیلی زود از آنجا دلزده خواهد شد.
۵) به کلاسها سر بزنید
از مدیر مهدکودک بخواهید که پیش از ثبتنام به شما اجازه بدهد که سری به کلاسها و مربیهایشان بزنید و ببینید که رفتار آنها با بچهها چگونه است؟
۶) نظر دیگران را هم بپرسید
پیش از ثبتنام در مهدکودک موردنظرتان با چند تا از بچهها و والدین آنها که در آنجا هستند صحبت کنید و ببینید که نظر آنها در مورد آن مهدکودک مثبت است یا منفی.
۷) ساعت کاریتان را کنترل کنید
اگر شاغل هستید و میخواهید فرزندتان را در ساعتهای خاصی به مهدکودک ببرید و بیاورید، مطمئن شوید که آنجا نیمساعت قبل و یک ساعت بعد از ساعت کار شما باز است. به هر حال ممکن است بعضی روزها مشکلی برایتان پیش بیاید و نتوانید سر وقت برسید.
۸) سرویس مهد را بررسی کنید
اگر خودتان نمیتوانید دنبال فرزندتان بروید مهدکودکی را انتخاب کنید که سرویس داشته باشد و حتما از سلامت راننده سرویس هم مطمئن شوید. در ضمن از مدیر بخواهید که فرزندتان را غیر از کسانی که خودتان معرفی میکنید، به فرد دیگری تحویل ندهد.
۹) امکانات مهد را بسنجید
فرزند شما قرار است چند ساعت را در یک محیط جدید سپری کند بنابراین از وجود امکانات و زمین بازی مناسب و ایمن در مهدکودک مطمئن شوید و بعد او را ثبتنام کنید.
۱۰) از وعدههای غذایی بپرسید
اگر قرار است فرزندتان از صبح تا بعدازظهر در مهدکودک بماند، پس ناچار است که ناهارش را هم همان جا میل کند. بنابراین اگر نمیتوانید هر روز برایش غذا بگذارید او را در مهدی ثبتنام کنید که به بچهها ناهار هم میدهند اما بهتر است که خودتان چند عدد میوه یا یک پاکت شیر را بهعنوان میانوعده برایش بگذارید.
۱۱) بچهها باید بیمه باشند
از اینکه مهدکودک مورد نظرتان، فرزند شما را بیمه میکند یا نه، حتما مطمئن شوید. بچهها هنگام فعالیتهای کلاسی یا بازی کردن در محوطه، ممکن است به یکدیگر آسیب برسانند و این امر اهمیت بیمه بودن فرزند شما را پررنگتر میکند.
۱۲) برای فرزندتان دوست پیدا کنید
اگر فرزندتان تمایلی به مهدکودک رفتن از خودش نشان نمیدهد، بهتر است از بچه یکی از دوستان یا نزدیکانتان که به مهد میرود بخواهید با او در این باره صحبت کند. بالاخره بچهها حرف یکدیگر را بهتر میفهمند.
فاطمه افروغ
سمیرا امین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست