چهارشنبه, ۲۸ شهریور, ۱۴۰۳ / 18 September, 2024
مجله ویستا

طعمی سرد در روزهایی گرم


طعمی سرد در روزهایی گرم

این روزها حرف زدن از طعم و طراوت بستنی خالی از لطف نیست. بیشتر مردم این محصول لبنی منجمد را دوست دارند و تقریبا هر جا که بروی بستنی فروش‌ها بیش از هر مغازه‌ای مشتری دارند. بستنی‌ها …

این روزها حرف زدن از طعم و طراوت بستنی خالی از لطف نیست. بیشتر مردم این محصول لبنی منجمد را دوست دارند و تقریبا هر جا که بروی بستنی فروش‌ها بیش از هر مغازه‌ای مشتری دارند. بستنی‌ها انواع مختلفی دارند. بستنی‌هایی که پایه‌شان شیر است در مقایسه با بستنی‌های یخی پرکالری و چرب هستند و از کلسیم بالایی برخوردارند. در این نوع بستنی‌ها به دلیل آن که علاوه بر شیر از موادی نظیر: کره، خامه، شیرخشک و شکر استفاده می‌شود، می‌توان قسمتی از انرژی و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کرد و ویتامین‌های ضروری و مفید را نیز به بدن رسانید، ولی باید در نظر داشت که کالری بالای آنها می‌تواند خطر اضافه وزن و چاقی را بشدت افزایش دهد. از سوی دیگر چند سالی است که فروش بستنی‌های جدیدی در بازار رونق گرفته و بین جوانان و نوجوانان بسیار رواج پیدا کرده است.

این نوع بستنی‌ها به صورت خمیری‌شکل در طعم‌‌های مختلف در لیوان‌های وکیوم شده با نی به مصرف می‌رسند و جزو محصولاتی هستند که به طور نسبی از قند، خامه، شکلات و شیر پرچرب‌تری تهیه می‌شوند و می‌توانند انرژی را به چندین برابر برسانند. لذا باید در مصرف آنها نیز اعتدال را رعایت کرد. در این میان برخی افراد نیز به گمان آن که بتوانند از خطرات ناشی از مصرف این نوع بستنی‌ها در امان بمانند به مصرف بستنی‌های میوه‌ای یخی روی می‌آورند. به اعتقاد آنها بستنی‌های میوه‌ای یخی به دلیل آن که از میوه‌جات طبیعی تهیه شده و فاقد شیر می‌باشند، کالریشان پایین بوده و گزینه مناسبی برای مصرف هستند. در این رابطه متخصصان معتقدند بیشتر بستنی‌های یخی، یخمک‌ها و همچنین بستنی‌های رنگی که هر رنگ و طعم آنها از استقبال زیادی برخوردار است با وجود آن که بسیار خوشمزه و خوشایند می‌باشند، تنها طعم میوه‌جات را داشته و سرشار از شکر، اسانس و رنگ‌های مصنوعی هستند که برای سلامت انسان بسیار مضر می‌باشند. متاسفانه برخی از این مواد به طور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در درازمدت منجر به مسمومیت‌هایی در مصرف‌کننده می‌گردند که حتی پزشکان حاذق نیز قادر به شناسایی علل به وجود آورنده آن نمی‌باشند.

مصرف بیش از حد این نوع بستنی‌ها در افراد، خصوصا زنان باردار موجب تغییرات عصبی وهورمونی و در کودکان باعث عقب‌افتادگی یا حساسیت‌های حاد می‌گردد. موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد کیک بستنی‌های چندطبقه‌ای است که خصوصا این روزها در ویترین اغلب قنادی‌ها به چشم می‌خورند. ترکیب این محصولات نیز چیزی نیست جز مواد جانبی کیک‌ها، بستنی‌ها، خرده شکلات‌ها، مغزها و اسانس‌های گوناگون که علاوه بر ارائه طعم، به آنها شکل و زیبایی می‌دهند و به قیمت‌های گزاف به مشتریان فروخته می‌شوند این محصولات از فسادپذیری بالایی برخوردارند و بسیاری از آنها تحت نظارت بهداشتی تولید نمی‌شوند.

توجه: برای حفظ سلامت خود از انواع بستنی‌های پاستوریزه که به صورت بسته‌بندی و تحت نظارت وزارت بهداشت در سوپرمارکت‌ها موجود و دارای پروانه بهداشت و تاریخ مصرف هستند استفاده نمایید. در عین حال سراغ بستنی‌هایی که از خارج وارد می‌شوند، نروید چرا که ممکن است مواد اولیه آنها استاندارد نباشد و تاریخ مصرفشان گذشته باشد. بستنی‌های فله‌ای و غیرپاستوریزه فرآورده‌هایی هستند که می‌توانند باعث بروز بیماری تب مالت در مصرف‌کننده شوند.

فاخره بهبهانی