چهارشنبه, ۲۸ شهریور, ۱۴۰۳ / 18 September, 2024
طعمی سرد در روزهایی گرم
این روزها حرف زدن از طعم و طراوت بستنی خالی از لطف نیست. بیشتر مردم این محصول لبنی منجمد را دوست دارند و تقریبا هر جا که بروی بستنی فروشها بیش از هر مغازهای مشتری دارند. بستنیها انواع مختلفی دارند. بستنیهایی که پایهشان شیر است در مقایسه با بستنیهای یخی پرکالری و چرب هستند و از کلسیم بالایی برخوردارند. در این نوع بستنیها به دلیل آن که علاوه بر شیر از موادی نظیر: کره، خامه، شیرخشک و شکر استفاده میشود، میتوان قسمتی از انرژی و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کرد و ویتامینهای ضروری و مفید را نیز به بدن رسانید، ولی باید در نظر داشت که کالری بالای آنها میتواند خطر اضافه وزن و چاقی را بشدت افزایش دهد. از سوی دیگر چند سالی است که فروش بستنیهای جدیدی در بازار رونق گرفته و بین جوانان و نوجوانان بسیار رواج پیدا کرده است.
این نوع بستنیها به صورت خمیریشکل در طعمهای مختلف در لیوانهای وکیوم شده با نی به مصرف میرسند و جزو محصولاتی هستند که به طور نسبی از قند، خامه، شکلات و شیر پرچربتری تهیه میشوند و میتوانند انرژی را به چندین برابر برسانند. لذا باید در مصرف آنها نیز اعتدال را رعایت کرد. در این میان برخی افراد نیز به گمان آن که بتوانند از خطرات ناشی از مصرف این نوع بستنیها در امان بمانند به مصرف بستنیهای میوهای یخی روی میآورند. به اعتقاد آنها بستنیهای میوهای یخی به دلیل آن که از میوهجات طبیعی تهیه شده و فاقد شیر میباشند، کالریشان پایین بوده و گزینه مناسبی برای مصرف هستند. در این رابطه متخصصان معتقدند بیشتر بستنیهای یخی، یخمکها و همچنین بستنیهای رنگی که هر رنگ و طعم آنها از استقبال زیادی برخوردار است با وجود آن که بسیار خوشمزه و خوشایند میباشند، تنها طعم میوهجات را داشته و سرشار از شکر، اسانس و رنگهای مصنوعی هستند که برای سلامت انسان بسیار مضر میباشند. متاسفانه برخی از این مواد به طور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در درازمدت منجر به مسمومیتهایی در مصرفکننده میگردند که حتی پزشکان حاذق نیز قادر به شناسایی علل به وجود آورنده آن نمیباشند.
مصرف بیش از حد این نوع بستنیها در افراد، خصوصا زنان باردار موجب تغییرات عصبی وهورمونی و در کودکان باعث عقبافتادگی یا حساسیتهای حاد میگردد. موضوع دیگری که باید به آن اشاره کرد کیک بستنیهای چندطبقهای است که خصوصا این روزها در ویترین اغلب قنادیها به چشم میخورند. ترکیب این محصولات نیز چیزی نیست جز مواد جانبی کیکها، بستنیها، خرده شکلاتها، مغزها و اسانسهای گوناگون که علاوه بر ارائه طعم، به آنها شکل و زیبایی میدهند و به قیمتهای گزاف به مشتریان فروخته میشوند این محصولات از فسادپذیری بالایی برخوردارند و بسیاری از آنها تحت نظارت بهداشتی تولید نمیشوند.
توجه: برای حفظ سلامت خود از انواع بستنیهای پاستوریزه که به صورت بستهبندی و تحت نظارت وزارت بهداشت در سوپرمارکتها موجود و دارای پروانه بهداشت و تاریخ مصرف هستند استفاده نمایید. در عین حال سراغ بستنیهایی که از خارج وارد میشوند، نروید چرا که ممکن است مواد اولیه آنها استاندارد نباشد و تاریخ مصرفشان گذشته باشد. بستنیهای فلهای و غیرپاستوریزه فرآوردههایی هستند که میتوانند باعث بروز بیماری تب مالت در مصرفکننده شوند.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست