شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
بچه ها و هنرهای رزمی
من به دو دلیل بچهها را آموزش نمیدهم:
▪ ظاهراً به نظر میرسد این روزها تعداد کمی از بچهها به نوع خاصی از هنرهای رزمی که من انجام میدهم و به آن معتقدم، علاقمند هستند. آنها کوریو Koryu هستند، در این هنرها هیچ مسابقهای برگزار نمیشود تا موجب تشویق بچهها گردد.
▪ به این دلیل که در روش فوق شرایطی برای تشویق و ترغیب هنرجویان وجود ندارد لذا من بهندرت آنها را آموزش میدهم چراکه آنها خیلی زود خسته میشوند، به همین علت من از سالیان قبل آنها را به سایر مدارس هنرهای رزمی که مسابقات داخلی و خارجی برگزار میکنند هدایت مینمایم.
در هنرهای رزمی، زمان و مکان خاصی برای آموزش بچهها وجود دارد. از آنجائیکه در گذشته معلم دبیرستان بودم، اهمیت چگونگی روشهای آموزش هنرهای رزمی را به خوبی درک میکنم. بچهها در مرحله نوجوانی، نیاز دارند که سبک و روش خود را بشناسند و بدانند چهطور با گروه کار کنند. آنها باید روحیه ورزشی و رقابت سالم را در فضائی عادلانه یاد بگیرند و همانطور که بزرگ میشوند، درک کنند که نباید از راه پرخاشگری، ضربه زدن به دیگران، یا جیغ و فریاد، نیازهای خود را بهدست آورند. این مسئله ممکن است بر خلاف آنچه که در بسیاری از مدارس هنرهای رزمی هنرجویان جوان کیای میکشند و به شدت به همدیگر ضربه میزنند باشد، اما باید در نظر داشت که روش فوق صرفاً در شرایط تمرین و آموزش انجام میشود، نه در مبارزه شخصی.
بچهها همچنین باید یاد بگیرند چهطور از دستورات پیروی کنند، دیگران را راهنمائی کنند، به خودشان فکر کنند، تمرکز فکری خود را تقویت کنند. من تمام این صفات مثبت را در نوجوانانی که تا سال آخر دبیرستان، هنرجویان ممتازی بودهاند، مشاهده کردهام؛ هنرجویانی که بعد از تکمیل مراحل قانونی، یک یا بیشتر این خصوصیات را نداشتند. بدتر اینکه، بسیاری از نوجوانان، حتی اگر موفق به ادامه درس در کالج شوند مهارتهای آموخته شده را به کار نمیبندند. در حال حاضر بهعنوان یک مربی کالج، وقتی به بچههای بیسرپرست آموزش میدهم متوجه میشوم که آنها به دلیل داشتن والدینی بیمسئولیت، مهارتهای لازم را فرا نگرفتهاند، و همین امر بسیار از بچهها را بدون اینکه نقطه ضعف یا عیبی داشته باشند، مستقیماً به سوی شکست سوق میدهد.
به عقیده من یک مدرسه هنرهای رزمی که آموزش بچهها را به عهده میگیرد، باید در حرفه خود مهارت داشته باشد و ابتدا روی مهارتهای روحی و روانی بچهها تمرکز کند؛ این یک حقیقت انکارناپذیر است. تقریباً غیر ممکن است که بچهای ۱۰ ساله با کمربند مشکی، صرف نظر از مهارتش در کاتا واقعاً بتواند یک آدم بزرگسال را شکست دهد. بنابراین نباید بچهها را حداقل تا زمانیکه آنها به سن نوجوانی برسند به صرف رشد جسمی با یک بزرگسال مقایسه کرد، حداقل تا زمانیکه آنها به سن نوجوانی برسند.
از طرف دیگر بایستی به نوجوانی که در حال آموختن هنرهای رزمی است، بیاموزیم چنانچه اتفاق ناخوشایندی برایش پیش آید از صدمه زدن به دیگر اجتناب نماید.
مدارس هنرهای رزمی، بهخصوص برای تعلیم اشکال کنترل شده دفاع شخصی و روشهای رزمی، باید به بچهها بیاموزند که به رفتارشان تسلط کامل داشته باشند و جلوی خشم خود را بگیرند و مهارتهایشان را فقط در حفاظت از جان خود به کار ببرند و تحت هیچ شرایطی به نزاع و دعوا نپردازند.
آنچه بیش از هر چیز حائز اهمیت است، مربی هنرهای رزمی باید در این رابطه معیار شخصی داشته باشد و یک نوجوان را فقط به خاطر مهارتهای جسمی که به سن بلوغ جسمیاش محدود میشود مورد قضاوت قرار ندهد، بلکه مهارتهای روحی و ذهنی وی که در طول آموزش بهدست میآید میتواند در تحقق این امر نقش مهمی ایفا نماید.
در واقع مهارتهای ذهنی، سبب رشد بلوغ ذهنی فرزند در دوران زندگیش میشود و بهطور کلی موفقیت هنرجویان را به دنبال دارد. این که مدارس فوق به رقابت یا آموزش و یا رتبههای مجاز کمربند براساس سن، تأکید میکنند یا نه در درجه دوم اهمیت قرار دارد و والدین گرامی باید به این مهم توجه کنند.
هیچکدام اینها به اندازه علاقمندی فرزندانمان به هنر، اهمیت ندارد. آنچه در ابتدا مورد توجه است، این است که آیا او (فرزند) مهارتهای زندگی را در دوجو یاد میگیرد یا نه. مربیان هنرهای رزمی که به آموزش بچهها میپردازند، باید چگونه مبارزه نکردن در محیطهای غیر ورزشی را هم به آنها بیاموزند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست