دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

درباره احمد ساعی


درباره احمد ساعی

حاصل چندین دهه علاقه مندی او نسبت به علوم سیاسی و قریب ۴۳ سال تحصیل, پژوهش و تدریس در حوزه علوم سیاسی این می شود كه كتاب هایش به عنوان مأخذ در كنكور كارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد و خودش یكی از دو طراح سؤال درس «مسائل جهان سوم» به شمار می آید

نظریه های توسعه

- احمد ساعی، متولد ،۱۳۱۷ خوی

- اخذ مدرك دیپلم تجربی در سال ۱۳۳۸ از دبیرستان خسروی خوی

- اخذ مدرك لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه گراتس اتریش، ۱۳۴۵

- اخذ مدرك فوق لیسانس علوم سیاسی از دانشگاه گراتس اتریش، ۱۳۴۷

- اخذ مدرك دكترای علوم سیاسی از دانشگاه گراتس اتریش در سال ۱۳۵۰

- استاد مدعو در مدرسه عالی بازرگانی ایران، ۵۷-۱۳۵۵

- رئیس دانشكده علوم سیاسی و اجتماعی از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۶۰

- استادیار دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، ۱۳۶۲

- دانشیار دانشگاه تهران، ۱۳۷۳ تاكنون

- تألیف مقالات متعدد و همچنین تألیف كتاب های «درآمدی بر مسائل سیاسی جهان سوم»، «اقتصاد سیاسی بین الملل»، «نظریه های امپریالیسم»، «مسائل اقتصادی سیاسی جهان سوم»، «نظریه های توسعه» و «نظریات متعارض توسعه».

احمد ساعی متولد ۱۳۱۷ شهر «خوی» از توابع آذربایجان غربی است و تحصیلات دبستان و متوسطه را به ترتیب در دبستان سعدی و دبیرستان خسروی همان شهر می گذراند. به یاد می آورد در سال اول ابتدایی، زمانی كه حكومت خودساخته پیشه وری به دست ارتش ایران در دوره نخست وزیری احمد قوام سقوط می كند چه حوادثی رخ داده است. ورود ارتش ایران را به خوی هنوز در خاطر دارد. وقتی یكی از كامیون های ارتش وارد شهر می شود، یكی از اعضای حزب منحله پیشه وری را به عنوان «قربانی» با چاقو سر می برند و ساعی می گوید با یادآوری آن حادثه تنم می لرزد. در مسابقه ای فرهنگی در سطح استان هم مقاله اش به عنوان یكی از مقالات برگزیده شناخته شده و جایزه ای هم می گیرد؛ درست یك سال قبل از گرفتن دیپلم تجربی اش.در همان اوان، جزو تیم والیبال شهرش بوده و در مسابقات استانی والیبال هم، تیم آنها حائز رتبه شده بود و امروزه هم، ساعی با قدی افراشته و با انرژی، شور و هیجان خاصی به كار مشغول است.

پدرش سواد خواندن و نوشتن را در مكتبخانه های قدیمی ایران آموخته بود ونسبت به اشعار حافظ و سعدی علاقه خاصی داشته و اشعار «حب حب نامه» اثر شاعری از آن حوالی را برای آنها می خوانده. در حوادث به وقوع پیوسته در مرداد ۱۳۳۲ نزد برادرش در تهران بوده كه در حوالی مولوی به كار تجارت اشتغال داشته است. در روز ۲۶ مرداد همان سال در بهارستان حضور داشته.فاطمی وزیر خارجه كابینه مصدق یك شب پس از دستگیری در آن میتینگ سخنرانی شدیداللحنی علیه پادشاه وقت و دربار ایراد می كند. هر چند دیگر همكاران فاطمی در جبهه ملی كه در آن زمان سخنرانی داشته اند مانند مهندس رضوی و دكتر شایگان از او خواسته بودند فاطمی سخنرانی نداشته باشد ولی وزیر خارجه به سرعت خود را به تریبون می رساند و سخنانی را مطرح می كند و یكی از مستندات حكم اعدامش مطالب این سخنرانی می شود. ساعی در روز ۲۸ مرداد در خیابان مولوی بوده و می بیند تعدادی به یك سالن سینما و تئاتر حمله می كنند و آن را به آتش می كشند. در سال ۱۳۳۸ دیپلم تجربی را اخذ می كند و به تهران می آید. حدود یك سال به آموختن زبان آلمانی می پردازد و در آزمون اعزام به خارج قبول شده و بالاخره در تابستان سال ۱۳۴۰ به مونیخ می رود.

پدرش دو هزار تومان به او داده بود و او پانصد تومان آن را به عنوان بهای بلیت تهران - مونیخ پرداخت می كند و با اتوبوس تعاونی «تی.بی.تی» عازم آلمان می شود.در آنجا در رشته كشاورزی از دانشگاه مونیخ پذیرش تحصیل در دانشگاه را دریافت می كند ولی او به علت گرایش به علوم سیاسی، نهایتاً به اتریش می رود و در دانشگاه گراتس واقع در شهر گراتس در همان رشته دلخواه مشغول به تحصیل می شود و تا سال ۱۳۵۰ یعنی سال اخذ مدرك دكترایش در همین دانشگاه درس خوانده است.در سال ۱۳۴۵ تحصیل در مقطع كارشناسی علوم سیاسی را شروع می كند. با پایان نامه ای تحت عنوان «بحران نفت و چگونگی حل آن» و سال ها بعد از جریان ملی شدن صنعت نفت در اوایل دهه ،۱۳۳۰ او به این نتیجه می رسد كه نفت ایران در آن مقطع باید ملی می شد به دست حكومت ملی دكتر مصدق و اداره آن هم می بایستی به دست تكنوكرات ها و بوروكرات های ایرانی قرار می گرفت.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.