دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
۱۱ آذر ـ ۲ دسامبر ـ بحران انتخاباتی اوكراین در دهمین روز ؛ رای عدم اعتماد به دولت و میانجیگری دولتهای دیگر
اول دسامبر ۲۰۰۴ در دهمین روز بحران اوكراین و ادامه تظاهرات در « كی اف »، پارلمان این كشور در حالی كه همچنان در محاصره معترضین به نتیجه انتخابات ۲۱ نوامبر بود پس از رسیدن به حد نصاب ( ۲۲۶ نماینده حاضر از ۴۵۰ عضو ) پیشنهاد رای عدم اعتماد به كابینه را مطرح ساخت كه رای نیاورد. روز پیش از آن هم ( سه شنبه ) اكثریت نمایندگان با طرح این پیشنهاد مخالفت كرده بودند كه تظاهركنندگان پس از اطلاع از موضوع ،خود را به داخل عمارت انداخته و تا لابی مجلس پیش رفتنه بودند. بسیاری از نمایندگان اعلام كرده بودند كه به دلیل وجود فشارهای متعدد و ناامنی اطراف عمارت برای شركت در جلسه چهار شنبه حاضر نخواهند شد، كه جلسه پس از ورود با تاخیر نماینده دویست و بیست و ششم رسمیت خود را اعلام كرد و رای به طرد كابینه گرفت كه رد شد.
با وجود این، مخالفان یانوكوویچ نخست وزیر كه برنده انتخابات ۲۱ نوامبر اعلام شده است خواستار رای گیری مجدد شدند و با ورود چند نماینده دیگر به جلسه، دوباره رای گرفته شد كه این بار، طرد كابینه ( پیشنهاد رای عدم اعتماد ) ۲۲۹ رای به دست آورد و رئیس پارلمان تصویب آن را اعلام داشت. این رای كه ممكن است مورد قبول لئونید کوچما رئیس جمهوری قرار نگیرد بر پیچیدگی بحران اوكراین افزوده است؛ زیرا كه رای گیری در آستانه میانجی گری مجدد اتحادیه اروپا و این بار با حضور رئیس پارلمان روسیه صورت گرفت. پارلمان اوكراین در كنترل كمونیستهاست كه به نظر بسیاری از مفسران مایلند فساد و ناكارایی و ضعف نظامهای دیگر را به اثبات برسانند. این رای سبب شد كه بلافاصله پارلمان محلی «دونتسك» روز ۹ ژانویه ۲۰۰۵ را برای انجام رفراندوم انفصال تعیین كند كه همانا تبدیل اوكراین به یك كنفدراسیون خواهد بود و اختیارات دولت مركزی به حداقل خواهد رسید.
کوچما رئیس جمهوری اوكراین گفته است كه با انجام دور سوم انتخابات موافقت نخواهد كرد زیرا كه انتخابات دور سوم در جهان سابقه نداشته است و اگر قرار است كه نتیجه انتخابات ۲۱ نوامبر ابطال شود، باید از نو ، یك انتخابات كامل و عمومی برای گزینش ریاست جمهوری برگزار شود؛ به این ترتیب كه داوطلبان نامزدی ثبت نام كنند و انتخابات عمومی، و بدون وابستگی به دو انتخابات اخیر باشد.
اصحاب نظر با توجه به این اظهارات کوچما گفته اند كه بازنده انتخابات ۲۱ نوامبر زیر بار انتخابات تازه و عمومی نخواهد رفت زیرا كه تعدد نامزدها به زیان او خواهد بود.
نزدیكان کوچما گفته اند كه چون رای گیری های سه گانه پارلمان به فاصله یك روز و در غیاب نزدیك به نیمی از نمایندگان صورت گرفت نشانه تحت فشار بودن پارلمان و خروج آن از دایره استاندارد معمول و روال عادی بوده، و این احتمال وجود دارد که وی آن را نپذیرد و اگر هم بپذیرد، تغییر اساسی در کار دولت روی نخواهد داد زیرا كه یانوكوویچ كه اینك نخست وزیر و برنده انتخابات است، كفیل نخست وزیری خواهد شد و حد اکثر تا دو ماه و تعیین جانشین موقت، می تواند دولت را در دست داشته باشد، مگر این كه حادثه دیگری روی دهد. به هر حال باید منتظر نتیجه میانجیگری بود که ممکن است نظرات دو رقیب ( برنده و بازنده انتخابات ) را به هم نزدیک کند و توافقی حاصل شود که بحران پایان یابد. نتیجه این میانجیگری تا ساعات آینده روشن خواهد شد.
یانوكوویچ پریروز گفته بود كه حاضر است با ابطال انتخابات ۲۱ نوامبر موافقت كند به این شرط كه در انتخابات بعدی ، او و بازنده انتخابات ۲۱ نوامبر نامزد نباشند.برنامه برگزاری جلسه میانجیگری تازه با حضور دو نامزد برنده و بازنده برای چهارشنبه شب ( اول دسامبر ) تعیین شده است و قرار است توسط سولانا از جانب اتحادیه اروپا، رئیس جمهوری لهستان ( دوست نزدیك آمریكا ) و رئیس دومای روسیه انجام گیرد. شب اول دسامبر۲۰۰۴ جورج بوش رئیس جمهوری آمریكا كه از كانادا دیدار می كرد از اینجا با رئیس جمهوری لهستان تلفنی درباره این میانجیگری مذاكره كرد. به گفته برخی مورخان، این نخستین بار در تاریخ دمكراسی است كه دولتهای بیگانه این چنین در انتخابات داخلی یك كشور مداخله می كنند و خبرگزاری های اصطلاحا بین المللی به صورت آتش آوران این معركه در می آیند و با تحریف واقعیت ها امكان مداخله را فراهم می سازند. پریشب ( ۳۰ نوامبر ۲۰۰۴ ) پوتین رئیس جمهوری آمریكا و شرودر صدر اعظم آلمان در باره بحران اوكراین تلفنی مذاكره كردند. در پی این مكالمه، پوتین در مورد ادامه فشار خارجی در اوكراین اخطار داد. اظهارات سخنگویان پوتین و صدر اعظم آلمان درباره این مكالمه متفاوت بود. سخنگوی پوتین گفت كه رئیس جمهوری روسیه معتقد است كه بحران اوكراین باید بدون فشار خارجی ، با رعایت قانون و به صورت دمكراتیك رفع شود.
دیوان عالی اوکراین به بررسی خود پیرامون امکان تقلب در انتخابات ۲۱ نوامبر ادامه می دهد و تا آخر وقت اول دسامبر هنوز بررسی سه روزه آن به نتیجه نرسیده بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست