چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
خلاصه بیماریهای پریودنتال
بیماریهای پریودنتال بزرگترین عامل از دست دادن دندان در بالغین است. اگرچه بسیاری از مردم با آنکه بدان مبتلا هستند ، خود بی خبرند! زیرا این بیماری در غالب موارد در مراحل اولیه بدون درد است.
در صورتی که این بیماری به حال خود رها شود و درمان نگردد ، باعث از دست دادن دندانها شده و به سلامتی عمومی شما نیز لطمه می زند.
لازم نیست که تمام دندانها در ابتدای بیماری ، مبتلا باشند. در غالب موارد می توان از بیماریهای پریودنتال جلوگیری بعمل آورد. اینکه شما تا چه مدت از عمرتان قادر به حفظ دندانهایتان هستید دقیقاً و کاملاً بسته به آنست که چقدر به آنها توجه دارند و در مواظبت و بهداشت آنها می کوشید.
معاینات مرتب داندپزشکی ، رژیم غذائی مناسب و مسواک زدن و نخ کشیدن روزانه و مرتب ، اساس پیشگیری بیماری های لثه ای است.
این دندانهای شماشت و شما می توانید تصمیم بگیرید که آنها را حفظ کنید.
روشهای پیشگیری
متاسفانه در کشور ما بهداشت و توسعه راههای پیشگیری کمتر از درمان مورد توجه قرار گرفته است ، حال آنکه پیشگیری از هزینه و مشکلات کمتری بخوردار بوده و براحتی به نتایج درخشانی می توان رسید ، بعنوان مثال مطالعه نشان می دهد که اطفال در سنین دبستان بطور متوسط احتیاج به دریافت سالیانه ۳ ساعت خدمات دندانپزشکی دارند و چنانچه بخواهیم چنین استانداردی را پذیرفته و به جامعه خود تعمیم دهیم بالغ بر میلیونها ساعت سرویس دندان پزشکی خواهد گشت و تهیه و تدارک نیروی انسانی لازم و مخارج اجرای چنین برنامه ای کاری بس مشکل و برای بسیاری از جوامع خصوصاً کشور ما با توجه به نارسائیهای عظیم بخش درمانی و اولویتهای درمان و بهداشت ، غیر ممکن خواهد بود و اینجاست که اصل پیشگیری از بیماریهای دهان و حفظ سلامتی لثه و دندان اهمیت خود را نمایان می سازد.
اولین اصل در پیشگیری که از گذشته های بسیار دور تاکنون ارزش و اعتبار خود را حفظ نموده ، تمیز نگهداشتن دهان و دندان است که اقدامی فردی محسوب می گردد. و تحت تاثیر آگاهی و اعتقاد فرد نسبت به اهمیت تمیز نگهداشتن حفره دهان ، عادت به مسواک زدن مرتب و بکار بردن صحیح آنست.
متاسفانه هنوز هم در جامعهٔ خود به افرادی بر می خوریم که معتقدند بهداشت دهان هیچ تاثیری در پیشگیری از بیماریها ندارد و به اصطلاح "دندان باید جنس اش خوب باشد." !
از میان متدهای مختلف پیشگیری ، روش های پیشگیری مکانیکی را انتخاب نموده و وسایل پیشگیری و بهداشت دهان را بر سه دسته تقسیم می کنیم :
۱) مسواک
۲) نخ دندان
۳) وسایل کمکی دیگر ، نظیر: خلال دندان ، استیمولاتور Stimulator واتر پیک Water Pik و...
دکتر کامران یزدانی
جراح - دندانپزشک
www.drkamranyazdani.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست