شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

چطور عمر باتری گجت ها را افزایش دهیم


چطور عمر باتری گجت ها را افزایش دهیم

گجت ها این روزها همه جا هستند و در تمام روز و امور مختلف ما را همراهی می کنند صرف نظر از اینکه هر کدام از این گجت ها می توانند چه کارآیی هایی داشته و چه کمکی به ما بکنند, ما هم به عنوان کاربرانی وفادار و آگاه باید استفاده درستی از آنها داشته باشیم تا بتوانیم نهایت استفاده را از آنها بکنیم

گجت‌ها این روزها همه‌جا هستند و در تمام روز و امور مختلف ما را همراهی می‌کنند. صرف‌نظر از اینکه هر کدام از این گجت‌ها می‌توانند چه کارآیی‌هایی داشته و چه کمکی به ما بکنند، ما هم به عنوان کاربرانی وفادار و آگاه باید استفاده درستی از آنها داشته باشیم تا بتوانیم نهایت استفاده را از آنها بکنیم.

در این میان یکی از مواردی که اغلب ما با وجود تمام مراعاتی که سعی می‌کنیم در کار با دستگاه‌های دیجیتال و الکترونیکی‌مان داشته باشیم و کمتر در آن موفق هستیم، استفاده بهتر از باتری گجت‌هاست. درواقع بیشتر ما بارها با مشکل تمام شدن باتری و حتی خاموش شدن دستگاه‌های دیجیتالی‌مان مواجه شده‌ایم. این موضوع درباره گجت‌هایی مانند موبایل یا دستگاه‌های قابل حمل بسیار آزاردهنده هم می‌شود.

به طور کلی تقریبا تمام دستگاه‌های دیجیتال امروز مجهر به باتری‌های لیتیومی هستند. احتمالا شما هم درباره افزایش عمر این باتری‌ها چیزهایی زیادی شنیده‌اید، مثل اینکه بهتر است بگذاریم شارژ آنها کاملا خالی شود و دوباره آنها را شارژ کامل بکنیم یا اینکه بهتر است همیشه شارژ آنها را بین ۴۰ تا ۸۰ درصد حفظ کنیم. با این حال هیچ کدام از این راهکارها هنوز نتوانسته‌اند عمر باتری گجت‌های ما را افزایش داده و ما را از خطر تمام شدن باتری و خاموشی آن نجات بدهند. در گوشی‌های موبایل و گجت‌های نسل گذشته از باتری‌های نیکل استفاده می‌شد که نسبت به نحوه استفاده بسیار حساس بودند. اما حالا دستگاه‌های دیجیتال جدید دارای باتری‌های لیتیومی هستند که به اندازه باتری‌های قدیمی به شیوه استفاده کاربران حساس نیستند، اما کارکرد نادرست از این باتری‌ها هم می‌تواند به کاهش عمر مفید آنها منتهی شود. با این حال اغلب باتری‌های لیتیومی می‌توانند بدون مشکل تا چند سال به صورت مداوم کار کنند. با این اوصاف بد نیست با پیشنهادهای ما درباره افزایش طول عمر باتری دستگاه‌های دیجیتال و الکترونیکی و استفاده بهتر از آنها همراه شوید.

● نگذارید باتری کاملا خالی شود

به جای آنکه همیشه بگذارید باتری دستگاه‌تان کاملا خالی شود و بعد آن را شارژ کنید، بهتر است قبل از آنکه کاملا باتری آن خالی شود، کمی آن را شارژ و دوباره استفاده کنید. در حالت ایده‌آل تخلیه باتری تا ۵۰ درصد برای سلامت و طول عمر آن بسیار بهتر از تخلیه بسیار کم یا بسیار زیاد آن است. با این اوصاف از این به بعد تا جایی که امکان دارد، اجازه ندهید که شارژ باتری گجت شما تا انتها مصرف شود و در مقابل وقتی میزان شارژ باتری گجت شما به حدود ۵۰ درصد رسید، آن را به برق زده و دوباره شارژ کنید.

● باتری را کاملا شارژ نکنید

همانطور که نباید بگذارید باتری گجت شما کاملا خالی شود و بعد به فکر شارژ کردن آن بیفتید، بهتر است باتری این دستگاه‌ها را هم به طور کامل شارژ نکنید. این همان چیزی است که اغلب ما رعایت نمی‌کنیم و معمولا باتری لیتیومی دستگاه خودمان را صد‌ درصد شارژ می‌کنیم. در واقع اصلا گاهی فراموش می‌کنیم که دستگاه ما به برق و در حال شارژ است. در این مورد بهتر است به قانون ۴۰ تا ۸۰ درصدی قناعت کنید و همیشه در همین محدوده باتری گجت‌تان را شارژ یا مصرف کنید. این کار می‌تواند به افزایش طول عمر باتری گجت شما منجر شود. با این حال اما اگر باز هم فراموش کردید و باتری دستگاه شما کاملا شارژ شد، در هر لحظه آن را دیدید و به خاطر آوردید به سرعت از دوشاخه جدا کنید. البته این قانون احتمالا شامل آن دسته از ما که عادت داریم دستگاه دیجیتالی‌مان را از شب تا صبح بگذاریم تا شارژ شود، نمی‌شود. البته بد نیست بدانید که امروزه ابزارهای سوکت مانندی وجود دارند که وقتی گجت به صورت کامل شارژ شد، به صورت خودکار جریال الکتریسته ورودی به شارژر را قطع می‌کنند.

● یکبار در ماه بگذارید باتری کاملا خالی شود

بد نیست بدانید که با وجود اینکه نباید همیشه باتری‌های لیتیومی را صد درصد خالی کرد، لازم است تا ماهی یک بار باتری دستگاه خودتان را کاملا خالی کنید. جالب است بدانید باتری‌های لیتیومی جدید به صورت هوشمندانه می‌توانند زمان اتمام شارژ خود را به دستگاه و کاربر اعلام کنند.

اما دقت این زمان‌سنجی قطعا بعد از بارها شارژ نیمه کاره می‌تواند با اشتباه همراه شود. به همین دلیل سازندگان باتری‌ها پیشنهاد می‌کنند که هر ماه اجازه بدهیم باتری کاملا از انرژی خالی شود تا دوباره دقت اندازه‌گیری سابق آن بازگردد.

● باتری را خنک نگه دارید

اغلب ما گاهی فراموش می‌کنیم و یا حتی نمی‌دانیم که دمای بالا می‌تواند به سلامت باتری‌های لیتیومی صدمه بزند، درست مانند پردازنده‌ها که دمای زیاد به آنها آسیب وارد می‌کند و از عمر مفیدشان می‌کاهد، باتری‌ها هم به این شرایط حساس هستند. درواقع تحقیقات و بررسی‌های مختلف تایید کرده‌اند که وقتی باتری در گرما نگهداری می‌شود، به مراتب زودتر از باتری که در هوای خنک قرار دارد از بین می‌رود. به این ترتیب افزایش دمای اطراف باتری با کاهش عمر مفید آن ارتباط مستقیم دارد. با تمام اینها اما یادتان باشد عمر باتری‌های لیتیومی آنقدر هست که تا چند سال بدون مشکل کار بکنند و شما با رعایت این موارد، می‌توانید به افزایش عمر آنها و البته کارآیی‌شان کمک کنید.