سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
تحقیقات ضدچروک
چروک، شامل تغییرات ساختمانی بافت پوست است که باعث تاثیرات روانی و کاهش کیفیت زندگی فرد میشود، به همین دلیل محققان در زمینه روشهای مختلف جوانسازی پوست و از بین بردن چروک بررسی زیادی انجام دادهاند...
پیری پوست دو منشاء دارد؛ یک منشاء درونی که به ژنتیک فرد بستگی دارد و در افراد مختلف سرعت پیرشدن با این علت متفاوت است و دوم منشاء بیرونی که عوامل مختلفی از جمله نور آفتاب، سیگار، فقر تغذیهای و برخی حرکات نامناسب عضلانی صورت در بروز آن نقش دارند. وقتی در مورد پیری پوست صحبت میشود، مساله مهم، تفاوت تغییرات پوستی در اثر گذشت زمان است نه تغییرات ناشی از آفتاب. بسیاری از تغییراتی که علایم پیری محسوب میشوند، مثل چین و چروک و چرمیشدن پوست یا لکههای کک و مک، اصولا به علت تاثیر مزمن آفتاب اتفاق میافتند نه بالا رفتن سن تقویمی.
تغییراتی که به بالارفتن سن مربوط میشوند عبارتند از: افزایش خشکی پوست و کمشدن تعریق، تغییرات رشد مو و طرح چهره.
هرچند پیر پوستی همیشه موضوع تحقیقات علمی بوده و برخی از واقعیتها در مورد آن روشن شده است، اما هنوز بسیاری از مسایل درباره تغییرات پوست با بالارفتن سن وجود دارد که از آنها بیاطلاعیم.
در این مطلب با توجه به نتایج مطالعهها، ترکیبهای موثر در درمان چروک صورت و مزایا و معایب آنها بیان شده است.
۱.در مطالعهها اثر ویتامین C در مقابل دارونما در بهبود چروک پوستی ۸۴ درصد گزارش شده و هرچند استفاده موضعی از آن هم عوارضی مثل قرمزی و سوزش دارد، اما گذراست و با کرمهای مرطوبکننده از بین میرود.
۲.ایمدین یک رژیم درمانی خاص شامل عصاره سویا، پلیساکاریدهای پروتئین ماهی، عصاره چای سفید، دانه انگور و گوجهفرنگی، ویتامین CوE و روی و عصاره بابونه است. مطالعههای انجام شده، نشان دادهاند بیمارانی که روزانه ۲ بار به مدت ۶ ماه این دارو را مصرف میکنند، بهبود معناداری در چروک پیشانی، اطراف چشم و دهان خود نسبت به گروه مصرفکننده دارونما داشتهاند.
۳.اثر رتینول در بهبود چروک صورت ثابت شده است. این محصول برای چروکهای ظریف پوست موثر است. البته غلظت نوع موضعی آن در نتایج مفید آن بسیار تاثیر دارد.
۴.آلفا و بتاهیدروکسی اسیدها: ترکیبهایی همچون گلیکولیک اسید و لاکتیک اسید که از این گروه هستند، باعث بهبود چروکهای ظریف میشوند.
۵.بعضی ترکیبهای پلیساکاریدی غضروفی طبیعی هستند و به صورت خوراکی و موضعی مصرف میشوند.
دکتر محمدعلی نیلفروشزاده
متخصص پوست و مو
رییس مرکز تحقیقات پوست و سلول های بنیادی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست