چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

کپی برابر اصل


کپی برابر اصل

چرا ساعت ۵۰۰ هزار تومانی شما تقلبی است؟

با ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان زبان بسته یک ساعت «ژژ لوکولتر» خریده‌اید و در پوست خودتان نمی‌گنجید. قصد نداریم خوشحالی‌تان را ضایع کنیم اما به هر حال حق شماست بدانید چه کلاه گشادی سرتان رفته است...

حتما می‌دانید با این هزینه چه کارهای زیادی می‌توان انجام داد. بازار ساعت‌های تقلبی این روزها حسابی داغ شده است. بیشتر فروشگاه‌های مجازی عکس یک مدل واقعی را روی سایتشان منتشر و بعد از دریافت پول، یک نمونه تقلبی را برای مشتری ارسال می‌کنند. در بعضی فروشگاه‌های بزرگ هم تعداد کمی فروشنده ادعا می‌کنند مجموعه کاملی از مشهورترین ساعت های جهان ساخته شده در سوییس را عرضه می‌کنند.

آیا «ژژ لوکولتر» اصل در ایران پیدا می‌شود؟

اینکه هنوز ایستاده‌اید و به خواندن نوشته ادامه می‌دهید قابل ستایش است. در پاسخ به سوال بالا باید به نشانه تایید سری تکان داد. «ژژ لوکولتر» ۲ سال پیش تصمیم گرفته به صورت مستقیم وارد بازار ایران شود. آنها فکر می‌کنند هنوز می‌توانند بخشی از بازار را برای خود کنند به‌خصوص وقتی بعضی‌ها حاضرند بابت یک نمونه تقلبی ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان پول پرداخت کنند.

این ساعت‌ها واقعا چقدر ارزش دارند؟

باید یک «ژژ لوکولتر» واقعی را حتما از نزدیک دیده باشید تا تفاوتش را با نمونه‌های تقلبی تشخیص دهید. اختلاف آنها مثل فرش‌های دستبافت اصیل ایرانی و نمونه‌های تقلبی ساخت چین است که اتفاقا این روزها زیاد شده. خود سوییسی‌ها «ژژ لوکولتر» را دوست دارند و به آن افتخار می‌کنند. آنها فکر می‌کنند تولیداتشان از همه نظر عالی است و نباید آن را با ساعت‌های دیگر مقایسه کرد. این همه دقت و ظرافت در تولید باعث شده یک «ژژ لوکولتر» اصل قیمت بسیار بالایی داشته باشد؛ ۵ تا ۱۰۰ هزار دلار!

چرا فکر می‌کنی ساعت من تقلبی است؟

کمپانی فورد یا مرسدس بنز که برایتان آشناست؟ «ژژ لوکولتر» درست مثل آنها یک اسم معتبر و برندی قدیمی است. آنها از سال ۱۸۳۳ در صنعت ساعت‌سازی حضور مستمری دارند و برای خودشان اسم و رسمی به هم زده‌اند.

Vallee de Joux در سوییس محلی است که «ژژ لوکولتر» پایه‌های امپراتوری خود را آنجا بنا نهاد. در ابتدای کار ساعت‌های تولیدی آنها دو بخش مجزا داشت؛ خود ساعت و یک بدنه قاب مانند مجزا. از آنجا که بیشتر مشتری‌هایشان طبقه مرفه بودند به ساعتی نیاز داشتند که موقع بازی چوگان آسیب نبیند. ساده‌ترین روش محافظت همین قاب بود. بازی چوگان بعدها زیر سایه فوتبال قرار گرفت اما «ژژ لوکولتر» به ساخت ساعت‌هایی با قاب دورو ادامه داد. ویژگی بعدی ساعت‌های این تولیدکننده، ساخت تمام قطعات توسط دست است. یعنی برای ساخت هر ساعت کلی زمان صرف می‌شود. کلیت کار شبیه چیزی است که هنرمندهای قالیباف خودمان جلوی‌ دار قالی انجام می‌دهند. چرخ‌دنده‌ها، عقربه‌ها، صفحه، شیشه و بقیه اجزای ساعت دقیقا با دست برش می‌خورند، سوهان کشیده می‌شوند و مرحله به مرحله کنار هم قرار می‌گیرند. خب طبیعی است که چنین جواهری قیمت بسیار بالایی هم خواهد داشت.