جمعه, ۱۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 31 May, 2024
ایمنی گوشت
فرآوردههای گوشتی همانند سایر مواد غذایی در انتقال برخی از عوامل عفونتزا نقش دارند. مراحل تهیه و نگهداری گوشت بهنحوی است که همواره امکان آلودگی آن و انتقال عفونت به مصرفکنندگان وجود دارد. در نتیجه فرآوردههای گوشتی هم به طور اولیه از راه آلودگی و عفونت دام زنده و هم به طور ثانویه از طریق تماس با آب آلوده، دست افراد، ظروف، وسایل حمل و نقل و... به عوامل بیماریزا آلوده می شود.
کنترل بهداشتی فرآوردههای گوشتی مهمترین دغدغه مصرف کنندگان و تولیدکنندگان این محصولات است. زیرا بعضی از عوامل بیماریزا نظیر باکتری، ویروس و انگلها منجر به بروز همه گیریهای وسیع و مسمومیت های غذایی می شوند. برخی از عفونت ها ممکن است تعداد کمی از افراد را آلوده کنند؛ اما در بعضی از مواقع تعداد کثیری را آلوده کرده و باعث ایجاد معضلات بسیاری در بهداشت عمومی و سلامت جامعه می شوند. به علاوه، ماندگاری موادی مثل آنتی بیوتیک ها و انواع دیگر داروها ممکن است خطراتی را برای سلامتی انسان ایجاد کنند.
بازرسیهای بهداشتی در کشتارگاهها مهمترین راه تشخیص آلودگی و جلوگیری از عرضه گوشت آلوده به بازار مصرف است. از طرفی، ذبح خانگی دامها و مصرف گوشت آنها و نیز گوشت شکار که بدون بازرسیهای بهداشتی عرضه و مصرف میشود، یکی از شایعترین راههای ابتلا به بیماریهای منتقله از گوشت است. در کشور ما توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی دستورالعملهایی به منظور بیان اصول روشهای بازرسی بهداشتی دام زنده قبل از کشتار (استاندارد شماره ۴۸۷۲) و نیز بازرسی بهداشتی گوشت و اندامهای خوراکی استحصالی از دام ها (استاندارد شماره ۴۹۶) تدوین شده است. مهمترین اهداف بازرسی دام زنده قبل از کشتار، تشخیص برخی از مخاطرات عفونی مانند هاری و کزاز است که تشخیص آنها پس از کشتار دام ممکن نباشد. بازرسی پس از کشتار نیز به منظور تشخیص و حذف گوشتهای آلوده و نامناسب برای مصارف انسانی انجام میگیرد. بازرسیهای بهداشتی گوشت در کشتارگاهها معمولا توسط دامپزشکان و افراد متخصص در این زمینه صورت میپذیرد.
علاوه بر انجام بازرسیهای بهداشتی فرآوردههای گوشتی که در کشتارگاهها و زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور انجام میگیرد، شناخت و آگاهی مصرفکنندگان از عوامل بیماریزای منتقله از راه فرآوردههای گوشتی اهمیت زیادی دارد. زیرا پیشگیری از بسیاری از عفونتها آسان بوده و در عین حال برای مصرفکنندگان قابل انجام است. از این هفته در این ستون به طور هفتگی به بررسی مهمترین انواع مخاطرات بهداشتی فرآوردههای گوشتی پرداخته شده و نیز روشهای انتقال آلودگی، علائم بیماری در انسان و راههای کنترل و پیشگیری شرح داده میشود.
دکتر بهادر حاجیمحمدی
دستیار تخصصی بهداشت مواد غذایی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات سعید جلیلی ایران مجلس شورای اسلامی انتخابات ریاست جمهوری 1403 مجلس دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ریاست جمهوری مجلس سید ابراهیم رئیسی دولت
خودرو هواشناسی فضای مجازی مشهد زلزله وزارت بهداشت شهرداری تهران سلامت قتل پلیس سازمان هواشناسی قوه قضاییه
مسکن پژو پارس دلار قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بازار خودرو حقوق بازنشستگان مالیات بانک مرکزی ایران خودرو بورس
تلویزیون حامیم سینما سینمای ایران بازیگر سریال شهید رسانه ملی صدا و سیما
اسرائیل فلسطین رژیم صهیونیستی جنگ غزه آمریکا چین روسیه نوار غزه حماس اوکراین حمله به رفح اتحادیه اروپا
فوتبال استقلال پرسپولیس لیگ برتر جواد نکونام باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس بازی رئال مادرید لیگ برتر ایران شمس آذر قزوین لیگ برتر فوتبال ایران
هوش مصنوعی ایلان ماسک گوگل اینترنت سامسونگ ژاپن ماهواره تبلیغات تلگرام ناسا
رژیم غذایی سرطان دیابت بیماری سازمان غذا و دارو استرس تغییر رنگ چشم