پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

۳ خطر در کمین دندان های کودکان


۳ خطر در کمین دندان های کودکان

گروهی از متخصصان و دندان پزشکان کشور استرالیا، به والدین کودکان و نوجوانان در زمینه مصرف نوشیدنی های اسیدی از جمله نوشابه های گازدار، آب میوه و نوشیدنی های انرژی زا هشدار داده اند.

ریفلاکس، دندان قروچه، نوشیدنی های اسیدی

گروهی از متخصصان و دندان پزشکان کشور استرالیا، به والدین کودکان و نوجوانان در زمینه مصرف نوشیدنی های اسیدی از جمله نوشابه های گازدار، آب میوه و نوشیدنی های انرژی زا هشدار داده اند. مصرف نوشیدنی هایی که سرشار از اسید است به دندان ها آسیب دائمی می زند.

به نقل از سایت «MSN»، برای اولین بار، محققان موفق شده اند، آسیب اسید را روی دندان کودکان در ۳۰ثانیه اول نشان دهند. مصرف نوشیدنی های سرشار از اسید، دندان قروچه شبانه و ریفلاکس معده، آسیب های عمده و جبران ناپذیری به دندان های کودکان و نوجوانان وارد می کند. پوسیدگی دندان، موضوع نگران کننده و شایع در کشورهای توسعه یافته است. در اغلب موارد پوسیدگی گسترده دندان تنها از طریق بالینی قابل تشخیص است. این گونه پوسیدگی می تواند مشکلاتی برای سلامت دندان ایجاد کند که به بازسازی گسترده ای نیاز دارد. البته با کوچک ترین تداخل می توان از بروز این مشکل پیشگیری کرد. به توصیه متخصصان، کودکان را از مصرف نوشیدنی های اسیدی منع کنید.

نکته ها

گاهی در دهان علایمی ایجاد می شود که نیاز به معاینه و بررسی دارد.

از جمله این علایم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

* زخمی که بهبود پیدا نمی کند:

اگر متوجه زخم، برآمدگی یا لکه کم رنگ یا قرمز روی زبان، لب یا لثه شده اید که بعد از چند روز برطرف نشده است، بلافاصله به دندان پزشک مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام سرطان دهان، احتمال بهبود آن را افزایش می دهد. به همین علت است که هر بار دندان پزشک باید به طور کامل شما را معاینه کند.

* درد و ورم:

اگر دچار درد یا ورم بدون دلیل شده اید که چند روز ادامه یافت به دندان پزشک مراجعه کنید. این امر ممکن است از علایم عفونت، پوسیدگی، بیماری لثه یا ترک دندان باشد و در صورت درمان نشدن، مشکل حادتر می شود و حتی به از دست دادن دندان می انجامد. مراجعه به دندان پزشک را به تعویق نیندازید به ویژه اگر در خوابتان اختلال ایجاد می کند.

* طعم یا بوی بد دهان:

گاهی بوی بد دهان می تواند علت دیگری غیر از خوردن سیر یا خرابی دندان داشته باشد از جمله بیماری لثه، سینوزیت، عفونت ریه، گلو و آبسه. طعم بد در دهان می تواند از علایم عفونت دهانی نیز باشد.

* شل شدن دندان:

شل شدن دندان در ۶سالگی امری عادی است نه در ۴۶سالگی. علت عمده شل شدن دندان، بیماری لثه است بنابراین باید به آن توجه شود. گاهی نیز شل شدن دندان می تواند نشانه سرطان دهان باشد.

* دندان عقل:

آیا دندان های عقل باعث اذیت شما شده است؟ این دندان ها در صورت نداشتن جای کافی برای رشد، روی دندان های دیگر فشار وارد می کند. گاهی این حالت، علامتی ندارد و گاهی نیز باعث ورم، نرمی و ... می شود. دندان های آسیب دیده می تواند باعث تجمع آلودگی شود. بهتر است که نزد پزشک بروید. هرچه زودتر به مشکل توجه شود، روند درمان نیز آسان تر خواهد بود.